/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Sultana Jet győzelmét hozta az Évnyitó Díj

Sultana Jet nem okozott meglepetést, start-célban, könnyen nyerte az Évnyitó Díjat. Hajtója, Horváth György ezzel a szép sikerrel megszerezte pályafutása hatvanadik győzelmét. Küzdelem csak a helyezésekért volt, Rózsakert (Gáspár András am.) és Ruby Reeves (Juhász Balázs) szerezték meg azokat.

I. futam – Ákos Hendikep I. rész:

Lejelentés: Number One (2)!

Olasz Lány ahogyan várható volt, rögtön a start után elment vezetni. Let it be TN, Napfény, Pentatlon, Spartacus és Szökevény volt a további sorrend. Az első egyenesben Spartacus kezdte meg a zárkózást és a túlsó oldal elején már a vezető Olasz Lány mellett ügetett. A második kettesfogatot Let it be TN és Pentatlon alkották. A vezető kettős némileg meglépett a többiektől és rendkívül magabiztosan szerezték meg az első két helyet. Olasz Lány start-célban győzött, a harmadik helyet Let it be TN szerezte meg.

Befutási sorrend: Olasz Lány (4) – Spartacus (7) – Let it be TN (1)

Győztes idő: 21,7

II. futam – Daniela Hendikep:

Turandot Matto vezetésével érkezett a mezőny az első egyenesre, Bebop’s Cassandra, Mariska és Carpe Diem követte őket, a mezőny végén Poéta és No Fear ügettek. A túlsó oldalon Carpe Diem hibázott, diszkvalifikálták. Turandot Matto végig vezetve nyerte a versenyt, a helyezéseken Bebop’s Cassandra és Mariska osztoztak.

Befutási sorrend: Turandot Matto (6) – Bebop’s Cassandra (1) – Mariska (2)

Győztes idő: 20,4

III. futam – Kézműves Díj:

Ukmukfukk állt élre a start után, aztán az első egyenesben Unigena Sun átvette tőle a vezető pozíciót. Ulmeus, Útszéli és Útonálló követték őket, Under Play-t diszkvalifikálták. Sok változás nem történt innentől kezdve, Unigena Sun nyerte a futamot, Ukmukfukk és Ulmeus lettek mögötte a helyezettek.

Befutási sorrend: Unigena Sun (2) – Ukmukfukk (6) – Ulmeus (1)

Győztes idő: 22,6

IV. futam – Hidalgó Díj:

Az élről forduló Famous Foto kezdett a legjobban, de hátulról Uzorka Ville is remek startot vett és pillanatok alatt megérkezett istállótársa mögé. Timoko R.L. és Super Tv Foto az első egyenesben kezdték meg a zárkózást. Famous Foto-t Timoko R.L. támadta meg az utolsó 100 méteren és át is szaladt rajta, a harmadik helyen Uzorka Ville ért célba.

Befutási sorrend: Timoko R.L. (5) – Famous Foto (3) – Uzorka Ville (6)

Győztes idő: 20,3

V. futam – Ákos Hendikep II. rész:

Grifone és Oli Sun kettőse vette a legjobb startot, utóbbi az első egyenesben azonban hibázott és kiesett a versenyből. Grifone mellé felment Mountain Bambi, Jackson Junior, Unikornis és Rolling Stones volt a további sorrend. A túlsó oldalon Mountain Bambi átvette a vezetést és Unikornis is elindult. A befutóban Jackson Junior indított támadást és majdnem utol is érte Mountain Bambi-t, a kanca azonban szívósan védekezett és megnyerte a futamot. Unikornis lett a harmadik.

Befutási sorrend: Mountain Bambi (5) – Jackson Junior (3) – Unikornis (6)

Győztes idő: 21,1

VI. futam – Évnyitó Díj:

Sultana Jet ahogyan várható volt remekül kezdett és rögtön élre állt. Amy’s Love, Rózsakert, Insa, Ruby Reeves és Tiara Boss ügettek mögötte libasorban. Sultana Jet a túlsó oldalon tovább növelte előnyét. Insa próbált támadást indítani, az utolsó kanyarban azonban hibázott és kiesett a versenyből. Sultana Jet rendkívül magabiztosan nyerte a futamot, a második helyért volt nagy küzdelem a két tréningtárs, Rózsakert és Ruby Reeves között.

Befutási sorrend: Sultana Jet (4) -Rózsakert (2) -Ruby Reeves (5)

Győztes idő: 19,1

VII. futam – 2017. évi Amatőr Kupa Hendikep I. futam:

Onesis Goal, Tini-mia és Salt Lake City hármasa kezdett a legjobban, azonban az első egyenesben Sensation és Salt Lake City duója átvette a vezetést és Louvre is közel volt hozzájuk. Az élen ügető trióval Tini-mia tudta tartani a lépést, azonban a dobogóra már nem fért fel végül. A győzelemért Louvre és Sensation vívott látványos küzdelmet, Salt Lake City lett a harmadik.

Befutási sorrend: Louvre (4) – Sensation (7) – Salt Lake City (5)

Győztes idő: 19,9

SHARE THIS