/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Bimbo de Chenu magabiztos győzelmét hozta a Tolnay László Emlékverseny

A térhátrányról induló Bimbo de Chenu (Hajnal Tibor) semmit nem bízott a véletlenre a Tolnay László Emlékversenyben. Remek startot követően, egy körrel a vége előtt élre állt és onnan már megközelíteni sem tudták, rendkívül könnyen nyerte a futamot. A helyezéseken Editor Rapida (Varga Sándor) és No Fear (Kolozsi László) osztoztak.

I. futam – Uriember Hendikep:

Hajtóváltozás: (4) Grifone – Hajnal Tibor!

Szimfónia favorithoz méltón remekül kezdett és az első egyenesre már vezetőként érkezett. Előnyét folyamatosan növelte, teljesen szétszórta a mezőnyt. Grifone ügetett mögötte a második helyen, majd Jubilee Hut és Rihanna következtek. Szimfónia nagyon magabiztosan nyerte a nap első futamát, a második helyre volt küzdelem. Grifone a végére teljesen elfáradt és a dobogóról is lecsúszott, Jubilee Hut lett végül a második, Let it be TN előtt.

Befutási sorrend: Szimfónia (7) – Jubilee Hut (8) – Let it be TN (3)

Győztes idő: 21,4

II. futam – Bonviván Hendikep:

Elsőre sikeres volt az indítás. Mariska ment el vezetni, őt Prometheus és Tájfun követték és a hátulról fordulók is nagyon jól kezdtek. Nacho Nico a start után kb. 200 méterrel elugrotta magát. Az első egyenesben kezdett tömörödni a mezőny. Az utolsó kanyarban Prometheus átvette a vezetést Mariskától és jelentős előnnyel érkezett a befutóra, majd a versenyt is megnyerte. Bezique Va Bene szaladt fel másodiknak, Tájfun pedig harmadiknak.

Befutási sorrend: Prometheus (1) – Bezique Va Bene (4) – Tájfun (2)

Győztes idő: 25,1

III. futam – Varázs Díj: 

Velocity a start előtt durván hibázott, majd az indítást követően Tesco Magic is galoppozott. Talisman Sun kezdett a legjobban, őt Ulmeus, Útszéli és Unique Noble követték, utóbbit azonban diszkvalifikálták. Talisman Sun mellé Under Play ügetett fel és egyre összébb tömörödött a mezőny. A befutóban látványos küzdelem alakult ki Talisman Sun és Under Play között, Uiderico lett a harmadik.

Befutási sorrend: Under Play (4) – Talisman Sun (7) – Uiderico (6)

Győztes idő: 27,2

IV. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Lejelentés: (5) Swarovski!

Salt Lake City és Jackson Junior kettőse ügetett az élen, de lényegében az egész mezőny együtt volt, a sort Nubia zárta. A befutóra fordulva indított támadást Louvre valamint Tartozó és Tini-mia is próbált beleszólni a küzdelembe, miközben Jackson Junior egyre hátrébb csúszott. Salt Lake City kivédett minden támadást és megnyerte a futamot, mögötte holtversenyben ért célba Tartozó és Louvre.

Befutási sorrend: Salt Lake City (7) – holtversenyben Tartozó (6) és Louvre (8)

Győztes idő: 25,4

V. futam – Tolnay László Emlékverseny:

Másodszorra engedték el a startot, Ruby Reeves-t rögtön diszkvalifikálták. No Fear állt élre, őt Anceliga Evo, Ragdoll, Titus Livius és Bimbo de Chenu követték. A mezőny közepes tempóban, libasorban haladt. Bimbo de Chenu kezdett viszonylag hamar hosszú hajrát és egy körrel a vége előtt átvette a vezetést No Fear-től. Eközben Editor Rapida is feljebb ügetett és lépésről-lépésre közelített No Fear-hez. Bimbo de Chenu szépen korrigálta legutóbbi kisiklását és nagyon magabiztos győzelmet aratott. A második helyet megszerezte Editor Rapida, a harmadik helyre pedig célfotó volt No Fear és a támadó Anceliga Evo között.

Befutási sorrend: Bimbo de Chenu (8) – Editor Rapida (7) – No Fear (6)

Győztes idő: 25,9

VI. futam – Betolakodó Díj:

Bean Evo vett gyenge startot és nehezen is tudta tartani a lépést a többiekkel. Turandot Matto, valamint Tiara Boss kettőse küzdöttek az élen a jobb pozíció megszerzéséért. Az első egyenesben tovább gyorsított Tiara Boss, így sikerült megszereznie a vezetést, miközben Turandot Matto mellé megérkezett Bonjour Evo és Tutanhamon is közel volt. A favorit Timoko R.L. az utolsó kanyarban indított támadást és hatalmas lendülettel érkezett a befutóra, de már nem érte utol Tiara Boss-t. A harmadik helyért Turandot Matto és Tutanhamon küzdöttek, célfotóban utóbbinak sikerült megszereznie.

Befutási sorrend: Tiara Boss (8) – Timoko R.L. (1) – Tutanhamon (6)

Győztes idő: 23,3 

VII. futam – Deer Dust Hendikep: 

Mountain Bambi kezdett hibával, diszkvalifikálták. Bebop’s Cassandra és Serafina Ketti voltak helyből gyorsak, Olasz Lány és a zárkózó Carpe Diem követték őket. A túlsó oldalon a vezető trió meglépett a többiektől, azonban Carpe Diem-et diszkvalifikálták. Bebop’s Cassandra még elsőként érte el a befutót, Serafina Ketti viszont könnyen ment el mellette Working Out társaságában. A befutóegyenes kísértetiesen hasonlított Serafina Ketti legutóbbi győzelmére, a kanca ismét nagy küzdelemben védte ki a támadásokat és duplázott rá legutóbbi győzelmére.
A futamban vizsgálat volt, változás nem történt.

Befutási sorrend: Serafina Ketti (8) – Working Out (7) – Lucky Boy (5)

Győztes idő: 23,0

 

SHARE THIS