/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Sanger MS start-célban nyerte a Bródy János Emlékversenyt

Sanger MS (Mitja Slavic) végig vezetve, kivédve Breve des Baux (Joze Sagaj) támadásait, megnyerte a Bródy János Emlékversenyt. A harmadik helyért is látványos küzdelem folyt, végül Bimbo de Chenu (Hajnal Tibor) lett a bronzérmes.

I. futam – 2017. évi Kincsem Park Kupa Hendikep II. futam:

Repülőstartos indítás!

Redwood Vita a start előtt hibázott, elugrotta magát, majd kiszállt a versenyből. A nap első futamát a favorit Rubino TIM kezdte a legjobban, mögötte Laluna Comtesse és Serafina Ketti, őket Renoir Lag üldözte. Az első körig a sorrend nem változott. Az utolsó kanyar előtt Rubino TIM-nek sikerült növelnie előnyét, Tequila Hush pedig megkezdte a támadást az ötödik pozícióból. Végül Rubino TIM könnyedén győzött, Tequila Hush-nak a második helyre sikerült befutnia, a harmadik Serafina Ketti lett.

Befutási sorrend: Rubino TIM (2) – Tequila Hush (1) – Serafina Ketti (5)
Győztes idő: 22,3

II. futam – Óceán Díj:

Lejelentés: (3) Udvarhölgy, (7) Ügyésznő, (13) Vegas!

Repülőstartos indítás!

Ultimate Force nem ért fel a starthoz, hajtója kihajtott vele. Ulmeus kezdett a legjobban, vele együtt Top Up és Vital RG is az élen ügettek. Top Up az első egyenesben kicsit lelassult, így Ulmeus és Vital RG fej-fej mellett haladtak tovább. A kettesfogat után zárkózott Uiderico és Wonderchild kettőse utolérve a lemaradozó Top Upot. A második egyenesben még mindig Ulmeus és Vital RG vezették a mezőnyt, Top Up pedig őrizte harmadik helyét. Az utolsó kanyar után elfogyott Ulmeus lendülete, Vital RG az élre tört, megnyerve ezzel a versenyt, Ulmeus második lett, Top Up célfotóban a harmadik.

Befutási sorrend: Vital RG (6) – Ulmeus (1) – Top Up (2)
Győztes idő: 25,8

III. futam – Detektor Hendikep:

Hajtóváltozás: (2) Suttogó – Papp Kálmán!

Miki kezdett a legjobban, de Passion Grifnek sikerült gyorsan ledolgoznia hátrányát és az élre ügetett, nyomában Suttogóval és Rosamundival. Montain Bambi hibázott, de versenyben maradt. Passion Grifnek sikerült nagy előnyt szereznie, őt követte lendületesen Rosamundi és a lassan fáradó Suttogó. Az utolsó egyenesben kezdtek a hátul ügetők felzárkózni, de már csak a harmadik helyezésért folyhatott a küzdelem, hiszen Passion Grif elsőként ért célba, Rosamundi megtartotta második helyezését, a csatát a harmadik helyért végül Oklahoma Font nyerte.

Befutási sorrend: Passion Grif (7) – Rosamundi (10) – Oklahoma Font (8)
Győztes idő: 22,9

IV. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Repülőstartos indítás!

Prometheus kezdett a legjobban, a nyomában Norman ügetett, majd a többiek is libasorba rendeződtek, a sort Mariska zárta. A túlsó oldalon kezdte meg a zárkózást a favorit Sensation és az utolsó kanyarig felügetett a vezető Prometheus mögé, Norman, a fáradó Jackson Junior és Red Bull volt mögöttük a sorrend. A befutóban Sensation könnyen ment el Prometheus mellett és szerzett győzelmet, a harmadik helyet megőrizte Norman.

Befutási sorrend: Sensation (3) – Prometheus (5) – Norman (1)
Győztes idő: 23,1

V. futam – Koppány Díj:

Hajtóváltozás: (8) Olajbáró – Papp Kálmán!

Repülőstartos indítás!

Trencsén kezdett a legjobban, mögötte Nemzetesúr és Titán Ville ügetett és őket is egy kettesfogat, Újrázz!, valamint Perfect követte. Titán Ville ment egy gyors szakaszt az első egyenesben és egy körrel a vége előtt átvette a vezetést Trencséntől, egyre messzibb harmadik lett Nemzetesúr és Perfect duója. Trencsén nem hagyta magát és visszatámadt a túlsó oldalon, miközben Újrázz! próbált elindulni. Titán Ville rossz szokása szerint az utolsó kanyarban hibázott pár lépést, így Trencsén került az élre, a befutóban azonban Titán Ville újra elindult és a célvonalat már elsőként érte el. Trencsén mögött Nemzetesúr és Overnight volt a sorrend.

Befutási sorrend: Titán Ville (4) – Trencsén (5) – Nemzetesúr (1)
Győztes idő: 21,6

VI. futam – Csapodár Díj:

Lejelentés: (9) Unika Vik!

Repülőstartos indítás!

Bonjour Evo és Unreal Boss hibáztak még a start előtt. Kelvin A.T. -nek sikerült a legjobban az indítás, de Tiara Boss és Turandot Matto is jól indultak. Tiara Boss az első egyenes elején átvette a vezetést, mögötte eléggé megrostálódott a mezőny, mert Bonjour Evo és Unreal Boss ismét hibáztak és Show Kronos is eldobta magát, Szökevény pedig nagyon messze volt a vezető kvartettől. Tiara Boss mellé folyamatosan zárkózott Timoko R.L., Kelvin A.T. mellé pedig megérkezett a hibával futó Unreal Boss, majd Turandot Matto következett. Timoko R.L. nagyon erős volt az utolsó 100 méteren, átvette a vezetést és megnyerte a futamot, a helyezéseken Tiara Boss és Kelvin A.T. osztozott.

Befutási sorrend: Timoko R.L. (5) – Tiara Boss (8) – Kelvin A.T. (1) 
Győztes idő: 23,7

VII. futam – Ali Hendikep:

Hajtóváltozás: (4) No Bi – Vicen Pál, (6) Old Shatterhand – Papp Kálmán!

Repülőstartos indítás!

Old Shatterhand kezdett hibával, a többiek jól indultak. Padova vállalta magára a vezetést, Rihanna és Let it be TN követték őt és megjelent Rise N Shine, valamint Oli Sun is. Utóbbi két ló felügetett a második és harmadik helyre. Padova előnye nőtt a túlsó egyenesben, a kanyarhoz közeledve azonban kezdtek többen is rászaladni. Elsőként Let it be TN ékezett, a nyomában Repeta, Szivárvány és Onze De Mayo is támadásba lendültek. Padova a finisben tovább gyorsított és magabiztos győzelmet aratott. Onze De Mayo szépen zárkózott és felszaladt másodiknak, Repeta a harmadik. Let it be TN a befutóban hibázott.

Befutási sorrend: Padova (1) – Onze De Mayo (9) – Repeta (10)
Győztes idő: 25,5

VIII. Bródy János Emlékverseny:

Lejelentés: (1) Editor Rapida, (8) Rinette Streamline!

Másodszorra engedték el a startot és a két favorit, Sanger MS, valamint Breve des Baux kezdtek szenzációsan. Bimbo de Chenu követte őket, majd Spartakus Ans és Orinoco érkeztek és a hátulról fordulók közül is többen megkezdték a zárkózást. Elsőként Real Bee Power ügetett fel Bimbo de Chenu mellé, a hátán pedig Milliondollar Lux zárkózott. Real Bee Power az utolsó kanyarig bírta, ott elment mellette Spartakus Ans, miközben az élen nem történt változás. Sanger MS-t Breve des Baux támadta meg a befutóban, megverni azonban nem tudta, a harmadik helyért is volt küzdelem Bimbo de Chenu és Spartakus Ans között.

Befutási sorrend: Sanger MS (2) – Breve des Baux (6) – Bimbo de Chenu (3)
Győztes idő: 20,3

IX. futam – Lila Akác Hendikep:

Repülőstartos indítás!

Priscilla, Nubia és Kapitány hármasa kezdett a legjobban, de a hátsó sorból Knock-down és Tájfun is remekül indultak. Az első egyenesben Priscilla mögött kettesfogatok alakultak ki, Nubia mellett ügetett Kapitány, Knock-down mellett pedig Napfény, majd Unikornis és Tájfun duója érkezett. Priscilla egészen a befutóig vezetett, ott viszont elment mellette Kapitány, majd Kapitánytól is átvette a vezetést Tájfun. Az utolsó lépéseken érkezett meg a mezőny hátsó feléből Tommy Lee és letarolt mindenkit, pont a célban volt elöl. A harmadik helyért is látványos küzdelem alakult ki, Kapitány még a dobogóról is lecsúszott, mert az utolsó lépéseken Unikornis megelőzte.

Befutási sorrend: Tommy Lee (11) – Tájfun (10) – Unikornis (7)

SHARE THIS