/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Samuel Becket A.T. nyerte a Scot Palmer Díjat

Némi szerencsének köszönhetően Hajnal Tibor két idomítottja, Samuel Becket A.T. (Hajnal Tibor) és Saron (Lakatos Csaba) szerezték meg az első két helyet a Scot Palmer Díjban, harmadiknak Nemzetesúr (Várhidi Róbert) ért célba.

I. futam – Fenyves Díj:

Tücsök kezdett gyengébben, miközben Tárkányt diszkvalifikálták a start után. Unreal Boss ment el vezetni, Serafina Ketti és Unique Boy tartották vele a lépést, Tiara Boss és Uptown Boy M tartoztak még az élmezőnyhöz. A túlsó oldalon tömörödött össze a mezőny, kettesfogatok alakultak ki. Tücsök a harmadik spúrt felvállalva felügetett a frontba. Unreal Boss a befutóban újított és hiába indult ellene több támadás is, mindent kivédett és magabiztos győzelmet aratott. A falon Unique Boy jött fel a második helyre, Tücsök lett a harmadik.

Befutási sorrend: Unreal Boss (4) – Unique Boy (6) – Tücsök (3)

Győztes idő: 19,6

II. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Norman vállalta magára a vezetést, őt Pentatlon, Naomi, Talizmán, Nelli Gull és a zárkózó Old Shatterhand követték. A túlsó oldalon a mezőny végéről elindult Tündérrózsa és mint akit zsinóron húztak egyre feljebb ügetett. A befutóra fordulva már a vezető Normant támadta, azonban megtört a lendülete. Jött helyette Nelli Gull, de Normant már nem érte utol, a harmadik hely Talizmán zsákmánya lett.

Befutási sorrend: Norman (3) – Nelli Gull (4) – Talizmán (1)

Győztes idő: 20,8 

III. futam – Colocaid Hendikep:

Elsőre sikeres volt az indítás, amit követően Suttogó hibázott. Tartozó mögött Nixon és Ördög Hegedűse ügetett libasorban, majd Őszi Fény és Svéd barát zárták a sort. A túlsó oldalon a vezető trió már szorosan egymás mögött ügetett. Tartozó végig megőrizve vezetői pozícióját, nyerte a futamot, a második helyre feljött Ördög Hegedűse, Nixont előzve.

Befutási sorrend: Tartozó (1) – Ördög Hegedűse (4) – Nixon (3)

Győztes idő: 21,1

IV. futam – Mazurka Díj: 

Vanderle ment el vezetni a start után, Cyprus A.T. pedig rögtön galoppozott. Vanderle mögött Super Tv Foto, Betty Evo, Üstökös és Villám Lány volt a sorrend, utóbbi a második kanyarban hibázott. Az utolsó 600 méterhez közeledve indultak meg a favoritok, Üstökös és Hercules Flevo. Ők ketten teljesen kiváltak a többiek közül és egymás között döntötték el az elsőség sorsát, a harmadik helyre Betty Evo érkezett meg.
Trotzwo, Vegas és Valentino is hibával futottak.

Befutási sorrend: Hercules Flevo (7) – Üstökös (13) – Betty Evo (4)

Győztes idő: 19,0

V. futam – Gesztus Hendikep:

Lejelentés: Bebop’s Cassandra (2)!

A start után nem sokkal libasorba rendeződött a mezőny. Az élen Beatriz Galindo A.T. ügetett, mögötte Padova, Perfect, Raffaella SM és Sziklaszirt volt a sorrend. A tribün elé érve Raffaella SM-et diszkvalifikálták. A sorrend nem változott egészen a befutóig, ahol elindult először Perfect, majd Sziklaszirt. Utóbbi rendkívül meggyőző stílusban, könnyen nyerte a futamot, a helyezéseken Perfect és Padova osztoztak.

Befutási sorrend: Sziklaszirt (6) – Perfect (4) – Padova (1)

Győztes idő: 20,2

VI. futam – Scot Palmer Díj:

Rafael Bit és Oldtimer Diamant kettőse volt a leggyorsabb a startnál, ők mentek el vezetni, mögéjük pedig beült Samuel Becket A.T., valamint Sultana Jet. Az egyik favorit, Timoteo a túlsó oldalon indult el nagy lendülettel, de a nagy ellenfél, Sultana Jet is résen volt. Az utolsó 500 méteren felgyorsult a verseny, Sultana Jet felment Rafael Bit mellé, aki az utolsó kanyarban hibázott és ezt tette a harmadik spúrban támadó Timoteo is. Sultana Jet haladt át elsőként a célon, őt Samuel Becket A.T. és a hibával futó Rafael Bit követték.
A futam után vizsgálat volt, a Versenyintézőség hivatalból óvást emelt a 6-os számú Sultana Jet hajtója (Horváth György) ellen súlyos hajtási szabálytalanság miatt és a versenyből diszkvalifikálta, illetve a 2-es számú Rafael Bit-et galoppozás miatt diszkvalifikálta.

Befutási sorrend: Samuel Becket A.T. (1) – Saron (8) – Nemzetesúr (5)

Győztes idő: 17,3

VII. futam – Demure Díj:

Western Cole már a start előtt hibázott, utána pedig Villeneuve és Victory-Lease lettek diszkvalifikálva. Utódló állt élre, őt Úrilány R. és Ukmukfukk kettőse követte és Una Noche Mas is közel volt. Unigena Sun indított elsőként támadást, majd Ujgur Kisasszony. Utódló még elsőként érkezett a befutóra, azonban útja lett Úrilány R.-nek és nagyon szép stílusban, könnyen nyerte a futamot, továbbra is őrizve veretlenségét. Utódló és Unigena Sun osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Úrilány R. (5) – Utódló (1) – Unigena Sun (7)

Győztes idő: 20,2

VIII. futam – Akkurátus Hendikep:

Sebastian Ketti kezdett hibával, kiesett a versenyből. Sóvirág indult nagyon jól, valamint Uzorka Ville, a front tagja volt még Pinokkió, Mariska és Uncatchable. Sóvirág és Uzorka Ville nagyon elszaladtak a többiektől, azonban ez a lendület csak az utolsó kanyarig tartott, ott beérték őket a többiek. A befutóban Pinokkió és Szivárvány támadták meg a start óta vezető Sóvirágot, de már nem érték utol, csak a helyezéseket tudták megszerezni.

Befutási sorrend: Sóvirág (8) – Szivárvány (2) – Pinokkió (4)

Győztes idő: 19,4

 

 

SHARE THIS