/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Titán Ville nyerte a Mount Díjat

Titán Ville (Fazekas Imre) jó startot követően, egy körrel a vége előtt átvette a vezetést a Mount Díjban, onnantól kezdve pedig roppant magabiztos volt és megnyerte a futamot. Ördög Hegedűse (Nagy Ferenc II.) lett mögötte a második, Overnight (Budai Attila) a harmadik.

I. futam – Diós Díj:

A startnál hibázott Uzsorásnő (4). A legjobb startot Astrid Evo vette, mellette Renoir Leg és Insa jöttek. A vezető ló mögé Bebop’s Cassandra zárkózott fel. Az utolsó körre fordulva Insa elugrotta magát és ezután Üstökös az élen elment a többiektől. A túloldalon Euklid A.T. és mögötte Temass indult meg és felment a vezető lóhoz. Az utolsó kanyarra Euklid A.T. átvette a vezetést Astrid Evotól, hamar leelőzte Temass is. A célegyenesben elköszönt a vezető ló, majd Temassra Svéd barát felszaladt, a célig meg is előzte.

Befutási sorrend: Euklid A.T. (3) – Svéd barát (8) – Temass (7)
Győztes idő: 16,5

II. futam – Bájital Díj:

Unigena Sun és Stardrift kettőse indult a legjobban és Ivan Pavlov A.T. is remek start vett, de az első kanyarban elugrotta magát és kiesett a versenyből. Unigena Sun és Stardrift kettőse hozta a mezőnyt az első egyenesre, Kingstone, Üstökös és Ugolino Ans követték őket. A túlsó oldalon Stardrift átvette a vezetést, a befutóban azonban vétett pár hibás lépést. Unigena Sun nyerte a versenyt, Kingstone és Üstökös szerezték meg a helyezéseket.

Befutási sorrend: Unigena Sun (2) – Kingstone (1) – Üstökös (9)
Győztes idő: 18,9

III. futam – Utász Díj:

Másodszorra engedték el a startot. Top Up kezdett a legjobban, Unique Noble és Útszéli zárkóztak mögé. Az első egyenesben Veronica Fling ügetett fel a harmadik helyre, Unique Noble és Urusov M tartoztak még a fronthoz. A túlsó oldalon Top Up és Veronica Fling jelentős előnyre tettek szert, utóbbi azonban elugrotta magát, így Top Up egyedül maradt az élen. Őt megközelíteni sem tudták, biztosan nyerte a futamot. A második helyért volt nagy küzdelem Unique Noble és Urusov M között.

Befutási sorrend: Top Up (8) – Unique Noble (5) – Urusov M (7)
Győztes idő: 22,5

IV. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Suttogó kivételével mindenki jó startot vett, szinte a teljes mezőny egy vonalban ügetett. Mire elérték az első egyenest, Salt Lake City megszerezte a vezető pozíciót, mellé felment Laluna Comtesse, majd Kincses és Sholty Csabi duója következett, a sort Orient Boy és a zárkózó Suttogó zárták. Az utolsó kanyarban indult meg Orient Boy és a befutóban Sholty Csabi is rohamozta a vezető Salt Lake City-t, aki minden támadást kivédett és megnyerte a futamot. Orient Boy és Sholty Csabi lettek mögötte a helyezettek.

Befutási sorrend: Salt Lake City (2) – Orient Boy (6) – Sholty Csabi (5)
Győztes idő: 20,5

V. futam – Dolores Hendikep:

A második start lett érvényes, Rainbow Place akart élre menni, azonban elugrotta magát. Knock-down lett így a vezető ló, mellé felment Oli Sun, a harmadik helyen Talisman Sun ügetett. A vezető trió némi előnyre tett szert, az üldözők Pálinka vezetésével érkeztek. Nagyjából egy körrel a vége előtt Pálinka mellé megérkezett Tündér Szépe és Sensation is egyre feljebb zárkózott. Utóbbi az utolsó kanyarban nagyon kiszorult. Pálinkának lett útja a befutóban és rendkívül könnyen nyerte a futamot. A második helyet megőrizte a sokáig vezető, rendkívül hűséges Knock-down, Talisman Sun és Sensation voltak mögöttük.

Befutási sorrend: Pálinka (8) – Knock-down (3) – Talisman Sun (2)
Győztes idő: 22,9

VI. futam – Mount Díj:

Ultimate Sun galoppal kezdett és kiesett a versenyből. Trencsén állt élre, mögötte Ördög Hegedűse, Szacharin és Titán Ville volt a sorrend. Az első egyenesben kitámadt először Titán Ville, majd Szacharin. A túlsó oldalra már Titán Ville hozta a mezőnyt, mögötte Trencsén és Szacharin kettesfogata ügetett, majd Ördög Hegedűse, Salihamidzic, Overnight és Primusz volt a további sorrend. Titán Ville biztosan nyerte a futamot, Trencsén ért célba mögötte a második helyen, majd Ördög Hegedűse és Overnight következtek.
A Versenyintézőség hivatalból óvást emelt a 2-es számú (Trencsén) fogat hajtója (Veréb Zsolt) ellen nekihajtás címén és élt a hátrahelyezés jogával, így a másodikként célba érő fogatot az általa akadályozott 5-ös számú (Szacharin) fogat mögé helyezte hátra.

Befutási sorrend: Titán Ville (4) – Ördög Hegedűse (1) – Overnight (7)
Győztes idő: 17,7

VII. futam – Parcella Hendikep:

Hajtóváltozás: No Bi (1) – Farkas György!

Rise N Shine már a start előtt galoppozott, majd ugyanezt folytatta utána is. Ukmukfukk hozta a lovakat az első egyenesre, mögötte Polémia és Száguldj! kettőse, majd Kapitány és Opál lány, Tájfun és Old Shatterhand alkották a frontot. Pinokkió indított elsőként támadást a túlsó oldalra érve, miközben az élen változás történt, Száguldj! átvette a vezetést Ukmukfukk-tól. Száguldj! a befutóban nagyon megállt, még a dobogóról is lecsúszott. Tájfun tudta megszerezni a győzelmet, Kapitány szaladt fel másodiknak, a harmadik helyre volt célfotó Spar Lady és Old Shatterhand között.
A Versenyintézőség hivatalból óvást emelt a 13-as számú (Old Shatterhand) fogat hajtója (Rutkai József) ellen szabálytalan ostorhasználatból eredő jogtalan előnyszerzés címén és a futamból diszkvalifikálta.

Befutási sorrend: Tájfun (8) – Kapitány (3) – Spar Lady (2)
Győztes idő: 20,9

VIII. futam – Zsörtölődő Hendikep:

Philadelphia (3) a Versenyintézőség rendelkezésére nem indult!

Rosamundi kezdett vadgaloppban, a többiek jól indultak. Zavita Meerswal vállalta magára a vezetést, de Vamos Kemp és Passion Grif is hamar talpon voltak. Utóbbi egy körrel a vége előtt átvette a vezetést, mögötte pedig Zavita Meerswal, Vamos Kemp és Nemzetesúr triója fej-fejt ügetett az utolsó 600 méterhez érve. Vamos Kemp próbálta megtámadni a vezető Passion Grif-et a befutóban, de nem tudta utolérni. Messzi harmadiknak Nemzetesúr ért célba.
A Versenyintézőség hivatalból óvást emelt a 11-es (Nemzetesúr) és 12-es (Pozsony) számú fogatok hajtói ellen (Várhidi Róbert, Vicen Pál), mert nem a számukra megfelelő starthelyről indultak és a futamból diszkvalifikálta őket.
A Versenyintézőség a második helyen célba érő 4-es számú (Vamos Kemp) fogatot tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta.

Befutási sorrend: Passion Grif (6) -Working Out (7) – Nacho Nico (5)
Győztes idő: 17,1

SHARE THIS