/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Mr Marbin fölényes győzelmét hozta a Sütvényi Díj

Favorit győzelem született a Sütvényi Díjban. Sokáig Mr Machine (Cristian Gnesi) volt az élen, a befutóban azonban elköszönt a többiektől a Szenttamási istálló heréltje, Mr Marbin (Jozef Parigál) és szép stílusban nyerte a futamot. Kettejük közé a hűséges Freddie Mercury (Paizs Gábor) galoppozott fel a második helyre.

I. futam – Barka Hendikep:

A start után nem sokkal két részre szakadt a mezőny. Pannonstar DL, Batignolles és Bíborhajnal hármasa alkotta a frontot, míg Minna, Meriva és Dinamitrúd voltak az üldözők. A kanyar bejáratához érve kezdett összébb tömörödni a mezőny. Pannonstar DL vezetésével érkezett a mezőny a befutóra, de a távoszlopnál átvette tőle a vezetést Minna, akit a falon Meriva próbált támadni, kívülről pedig megjelent Dinamitrúd és Bíborhajnal kettőse. Minna kivédte a támadásokat és győzelemmel kezdte a szezont, Meriva mögött célfotó volt a harmadik helyre Dinamitrúd és Bíborhajnal között.

Befutási sorrend: Minna (3) – Meriva (2) – Dinamitrúd (5)

II. futam – Nyeretlenek Versenye:

Dies Irae és Purpur Princess mentek el vezetni, mögöttük helyezkedett Pietro Testa, Bigfoot és Kilimandzsáró, a mezőny végén Avanage galoppozott. A túlsó egyenes végén Dies Irae egyedül maradt az élen, mert Purpur Princess elindult visszafelé, a helyére Bigfoot jött fel. A befutóra fordulva Dies Irae és Bigfoot fej-fejt galoppozott az élen, őket továbbra is a már lovagolt Pietro Testa követte. Bigfoot könnyen vette át a vezetést és köszönt el a többiektől az utolsó 300 méteren. Mr Zuru hatalmas lendülettel érkezett a második helyre, Pietro Testa fért még fel a dobogóra.

Befutási sorrend: Bigfoot (6) – Mr Zuru (8) – Pietro Testa (1)

III. futam – Áprilisi Díj:

Lejelentés: Born to Win (6)

Nem nagyon akarta senki magára vállalni a vezetést, végül Trentinoé lett ez a szerep. Mögötte erősen fogva galoppozott Sleepy Soldier, majd Nagyhitű, Sárkányfű és Ciper következtek. Az ügető átjáróhoz érve Sárkányfű és Nagyhitű is felment Sleepy Soldier mellé, a sort továbbra is Ciper zárta. A befutóra fordulva Sárkányfű felment a vezető ló mellé, az utolsó 300 méteren pedig elköszönt a mezőnytől és rendkívül könnyen nyerte a futamot. Trentino lett mögötte a második, Sleepy Soldier a harmadik.

Befutási sorrend: Sárkányfű (1) – Trentino (3) – Sleepy Soldier (2)

IV. futam – Gyöngyvirág Hendikep:

Baltimore és Rebellis kapták el legjobban a startot, Origami kezdett gyengébben. Baltimore-tól Chickawa vette át a vezetést a túlsó oldalon, továbbra is közel volt Rebellis és Császárné próbált feljebb zárkózni. Chickawa a befutóban távolodott a többiektől és könnyen nyerte a futamot. A második helyet Origami tudta megszerezni Baltimore előtt. Blue Serenade zárkózott szépen a mezőny végéről, de a dobogóra már nem fért fel.

Befutási sorrend: Chickawa (3) – Origami (2) – Baltimore (8)

V. futam – Dőry József Emlékverseny:

Lejelentés: Luck Stone (6)

Majolika és Barabau kapták el legjobban a startot, Mondóka, Pokolfajzat és Reka Bez Povratka volt a további sorrend. Barabau felment Majolika mellé miközben elérték a telivérek az ügető átjárót, Mondóka, a zárkózó Reka Bez Povratka követték őket, Pokolfajzat esett vissza a mezőny végére. Mondóka érkezett elsőként a befutóra, őt Majolika támadta. Barabau elfáradt és a végén visszaesett messzi negyediknek. Mondóka biztosan nyerte a futamot, a második helyre volt célfotó Majolika és a végén belelendülő Pokolfajzat között.

Befutási sorrend: Mondóka (3) – Majolika (2) – Pokolfajzat (1)

VI. futam – Háromévesek Versenye:

Let Me Win ugrott ki a legjobban a gépből, azonban mire elérték a túlsó egyenest felment mellé Strawberry, majd a vezetést is átvette. Let Me Win-re az egyenes végén rászaladtak a többiek, elsőként a két istállótárs Bubi Pata és Voodoo Master, legkívül pedig Avantgard és Eminens is megkezdte a zárkózást. A befutó elején Strawberry, Avantgard és  Eminens hármasa fej-fejt galoppozott az élen, majd utóbbi gyorsított és elkezdett távolodni tőlük. Bubi Pata futott jó versenyt és feljött másodiknak, Strawberry küzdelem után meg tudta tartani a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Eminens (1) – Bubi Pata (5) – Strawberry (2)

VII. futam – Sütvényi Díj:

Az egész mezőnynek jól sikerült az indítás. Mr Machine és Radio Ga Ga galoppoztak az első két helyen, majd Mr Marbin, Freddie Mercury, Cristály, Nimble Fighter és Magic de Paris volt a sorrend. A befutóra már a két favorit, Mr Machine és Mr Marbin fej-fejt fordultak, ezt követően pedig utóbbi elköszönt a többiektől és rendkívül stílusos győzelemmel kezdte az idei szezont. Második helyre feljött a megbízható Freddie Mercury, Mr Machine megőrizte a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Mr Marbin (3) – Freddie Mercury (1) – Mr Machine (5)

VIII. futam – Aranyeső Hendikep:

Ridik, Lisema és Illendő hármasa kezdett a legjobban, de Orkán, La Kena és Pannon Prince is az élmezőny tagjai voltak. Impius és Koperta kezdtek gyengébben. A kanyarban is még nagy volt a pozícióharc, sokan tömörültek a frontban. A befutóra fordulva Ridik elfáradt, helyette Pannon Prince került az élre és nagyon elszórta a mezőnyt. Impius hátulról bontakozott ki és feljött másodiknak, Bistry lett a harmadik.

Befutási sorrend: Pannon Prince (5) – Impius (6) – Bistry (1)

SHARE THIS