/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Némi meglepetésre Avantgard nyerte a gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyt

A Korona istálló háromévese, Avantgard (Virág András) jó versenyt futva biztosan nyerte a gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyt. Liberty Love (Stanislav Georgiev) lett mögötte a második, Lokomotív (Nagy Tamás) a harmadik.

I. futam – gróf Zichy János Emlékverseny Hendikep:

Lejelentés: La Kena (7)

Mindenki jól ugrott ki a gépből, Impius azonban ezt követően gyengén kapott lábra. Canberra galoppozott az élre, mögé Papírsárkány zárkózott, Golem és Orkán is a fronthoz tartoztak. A befutóra fordulva Canberra mellé a falon felment Orkán, kívül Papírsárkány helyezkedett. A távoszlopnál már Orkán volt elöl. a második helyre felszaladt Impius, a harmadik helyért volt óriási küzdelem, a célfotó végül Canberra-t hozta ki bronzérmesnek.

Befutási sorrend: Orkán (8) – Impius (4) – Canberra (3)

II. futam – gróf Nádasdy Tamás Emlékverseny:

Pokolfajzat kezdett a legjobban, azonban mire elérték az ügető átjárót a telivérek visszaesett a negyedik helyre. Red Price Gift és Di Mo kettősét Seeking Approval követte, Pokolfajzat mögött pedig Babérrózsa és Pannonstar DL volt a sorrend. A befutóban a vezető kettős faképnél hagyta a többieket és látványos küzdelmet folytattak a győzelemért. Az osztrák tréningből érkező Di Mo az utolsó métereken már egyértelműen előrébb volt és magabiztos győzelmet aratott, messzi harmadiknak szaladt be Seeking Approval.

Befutási sorrend: Di Mo (1) – Red Price Gift (3) – Seeking Approval (4)

III. futam – gróf Csekonics Gyula Emlékverseny:

Csodafi és Flying Lesson voltak a leggyorsabbak a startot követően. Mire elérték a túlsó oldalt már utóbbi vezetett, Zanyetta, Duck of Gibraltar és Csodafi volt mögötte a sorrend, a mezőny végén Baltimore és Babilonia galoppoztak. Flying Lesson hozta a mezőnyt a befutóra, de nagyon rászaladt Duck of Gibraltar és Bigfoot, majd el is mentek mellette. A távoszlopon belül Duck of Gibraltar-t támadta a favorit Bigfoot és a célig sikerült is megelőznie, a harmadik helyért pedig a sokáig vezető Flying Lesson és Csodafi küzdöttek.

Befutási sorrend: Bigfoot (7) – Duck of Gibraltar (1) – Flying Lesson (4)

IV. futam – herceg Odescalchi Béla Emlékverseny Hendikep:

Lejelentés: Oscar (3)

Trentino és Shakespeare kezdtek a legjobban, őket Sambo követte, majd Origami és a zárkózó Merzad volt a sorrend, Almabor a mezőny második felében helyezkedett. A kanyarban Origami és Ballada kezdték meg a zárkózást. A befutóban Sambo vette át a vezetést, őt támadta Ballada és Origami is bejelentkezett egy helyezésért. A győzelmet Balladának sikerült megszereznie, a helyezéseken Sambo és Origami osztoztak.

Befutási sorrend: Ballada (5) – Sambo (8) – Origami (2)

V. futam – gróf Hunyady József Emlékverseny Hendikep:

Érdekes versenyt hozott a nap ötödik futama. Mákszem ugrott ki a legjobban a gépből és rögtön szakított magának egy jó 10-12 hosszas előnyt. Chickawa galoppozott a messzi második helyen, majd újabb űr után Rebellis hozta a többieket. Mákszem hatalmas előnye körülbelül a kanyar bejáratáig tartott, ott beérték az üldözők. Rebellis szaladt rá elsőként, továbbra is közel volt Chickawa és Humanic is jó pozícióban galoppozott. A távoszlopnál vette át a vezetést Chickawa, akit belülről megtámadott Humanic és úgy tűnt kívülről Mákszem is újra el tud indulni. Szoros lett így az utolsó 150 méter, végül Chickawa szerezte meg a győzelmet, Humanic lett a második, Mákszem a harmadik.

Befutási sorrend: Chickawa (3) – Humanic (6) – Mákszem (4)

VI. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Lejelentés: Filealanglaise (3)

Szerencse lovag ugrott ki a legjobban a gépből, azonban nem sokáig vezetett, mert hamar elment mellette Strawberry, mellé pedig felgaloppozott Bandavezér. Stefánia, Naruto, Married és Celeburdi a középmezőnyben helyezkedtek, a sort Welana és Riviere d’or zárták. Strawberry végig nagyon magabiztos volt, első hendikepjét rögtön győzelemmel kezdte. Szerencse lovag is jó versenyt futott, ő lett a második, míg harmadiknak a mezőny végéről szépen zárkózó Welana ért célba.

Befutási sorrend: Strawberry (5) – Szerencse lovag (1) – Welana (6)

VII. futam – gróf Erdődy Rudolf Emlékverseny:

Lejelentés: Brilliance (2)

Császárné volt a leggyorsabb a start után és néhány hosszal elment vezetni. Mögötte Liberty Love, Avantgard és Lokomotív volt a sorrend. A kanyar bejáratához érve kezdték beérni Császárnét, felment mögé Lokomotív és Avantgard, miközben Liberty Love a mezőny végére csúszott vissza. A befutóban Császárné elfáradt, a helyét Lokomotív vette át, aki mellett könnyen ment el Avantgard. Liberty Love újra el tudott indulni és feljött másodiknak, Lokomotív a harmadik.

Befutási sorrend: Avantgard (4) – Liberty Love (1) – Lokomotív (3)

VIII. futam – báró Wenckheim Béla Emlékverseny Hendikep:

Lejelentés: Vanília (8)

Sir Huru, Dinamitrúd és Valeriana triója kezdett gyengén, nem úgy  Meriva és Taco Boy, akik remek startot vettek és elmentek vezetni. Bistry és Roxanne követték őket és Pannon Prince is közel helyezkedett a fronthoz. A befutó elején még többen is fej-fejt galoppoztak az élen, Bistry és Pannon Prince bontakoztak ki és küzdöttek nagyot a győzelemért. Kettejük közül Pannon Prince volt az erősebb, a harmadik helyre megérkezett hátulról Dinamitrúd.

Befutási sorrend: Pannon Prince (5) – Bistry (9) – Dinamitrúd (10) 

SHARE THIS