/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Rendkívül látványos küzdelem után My Luck szerezte meg a győzelmet a Batthyány-Hunyady Díjban

Izgalmas versenyt hozott a Batthyány-Hunyady Díj. A befutó közepén még úgy tűnt, hogy My Luck (Suták Csenge) könnyen nyeri majd a futamot, ami végül sikerült is neki, de komoly veszélyt jelentett rá először Waslawi (Jaroslav Línek), majd Akaba (Stanislav Georgiev) is bejelentkezett a győzelemért. Nekik végül meg kellett elégedniük a helyezésekkel.

I. futam – gróf Batthyány Kázmér Emlékverseny Hendikep:

Mindenkinek jól sikerült az indítás a nap első futamában. Sunnykid állt élre, Oyabun, Ranavalona és Baltimore alkották az élmezőnyt. A kanyarhoz közeledve Sunnykid mellé felment istállótársa Baltimore és Blokád is egyre feljebb zárkózott. Oyabun fordult elsőként a befutóra, rajta kívül a többiek mind eléggé kisodródtak. Oyabun a távoszlopnál még élen volt, azonban legkívül megjelent Sky Diver és átszaladt rajta, a harmadik hely Sunnykid zsákmánya lett.

Befutási sorrend: Sky Diver (2) – Oyabun (3) – Sunnykid (5)

II. futam – Nyeretlenek Versenye:

Lejelentés: Furiosa (8)

Amarillo Belleza ment el vezetni, Magic Rock, Nostra Balerina és Power of Angel követték őket, meglepetésre a favorit Almarózsa a mezőny végére került. Amarillo Belleza 2-3 hosszas előnyre tett szert az egyenesben, mögé Nostra Balerina és Rheia zárkóztak fel, továbbra is közel volt Power of Angel és Almarózsa is csatlakozást kapott a többiekhez. A befutóban Power of Angel átvette a vezetést Amarillo Belleza-tól és Almarózsa is megérkezett, sőt akkora volt a lendülete, hogy a célba már ő érkezett elsőként. Power of Angel lett a második, Amarillo Belleza  a harmadik.
A 10-es számú Power of Angel lovasa (Nagy Polett am.) óvást emelt a 6-os számú Almarózsa (Drexler Virginia am.) és a 7-es számú Amarillo Belleza lovasa (Suták Csenge) ellen szorítás és akadályozás címén.
A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta és elutasította.

Befutási sorrend: Almarózsa (6) – Power of Angel (10) – Amarillo Belleza (7)

III. futam – gróf Batthyány Gusztáv Emlékverseny Hendikep:

Lovasváltozás: Sea of Lights (7) – Zdenko Smida

Suhanó pont az indítás pillanatában ágaskodott, így gyengén kezdett. Nem úgy Juniperus és Sea of Lights, ők elmentek vezetni, Majolika, Nocle Pata, Salsa, és Al Shoogh volt a további sorrend. Juniperus hozta a mezőnyt a befutóra, Majolika és Nocle Pata próbálták megtámadni, de Juniperus szívósan védte pozícióját és meg is tudta tartani. Majolika és Nocle Pata a helyezéseken osztoztak.

Befutási sorrend: Juniperus (6) – Majolika (2) – Nocle Pata (1)

IV. futam – St. Simon Hendikep:

Zita Királyné és La Primera kezdtek a gyengén, miközben a mezőny elején óriási volt a pozícióharc. Ott volt Luck Stone, Pink, Cerro Torre, Minna és Golem is. A befutóra Minna érkezett elsőként, mögötte Cerro Torre és Faster Now galoppoztak, akiket a zárkózó Roxanne és La Primera követtek. Minna nyerte a versenyt, Cerro Torre lett a második, Roxanne érkezett harmadiknak.

Befutási sorrend: Minna (5) – Cerro Torre (13) – Roxanne (8)

V. futam – gróf Batthyány Elemér Emlékverseny Hendikep:

Thor állt élre a start után, Billy Tiger, Mondóka, Perfect One és Brilliance sorrendben galoppoztak a lovak a vezető mögött. A kanyarban Mondóka felment az idő közben élre kerülő Billy Tiger  mellé, miközben Thor visszacsúszott a harmadik helyre. A befutóban Mondóka el is ment Billy Tiger mellett és könnyen nyerte a versenyt, a harmadik helyet Perfect One szerezte meg.
Az 1-es számú Billy Tiger idomárja (Bokori Tamás) óvást emelt a 3-as számú Mondóka lovasa (Paizs Gábor) ellen keresztezés címén.
A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta és elutasította.

Befutási sorrend: Mondóka (3) – Billy Tiger (1) – Perfect One (2)

VI. futam – Galopin Hendikep:

Bíborhajnal ugrott ki a legjobban a gépből, azonban mire a túlsó egyenesre értek már Dies Irae galoppozott az élen, akit I Gotta Feeling és Taco Boy követett, Bizottság, Bíborhajnal és Linácska tartoztak még a fronthoz. A favorit Dinamitrúd a kanyarban kezdte meg a zárkózást. Dies Irae a befutóra fordulva nagyon könnyen tartotta a vezető pozíciót és tovább távolodott a többiektől. A második helyért volt küzdelem a védekező Taco Boy és a támadó Dinamitrúd között, célfotó alapján előbbi meg tudta őrizni az ezüstöt.

Befutási sorrend: Dies Irae (5) – Taco Boy (8) – Dinamitrúd (11)

VII. futam – Zírci Díj:

Lejelentés: Renin (4)

Three Robins ment el vezetni, El Dorado, Ranger és Destyno tartották vele a lépést, pár hosszra követte őket Sárkányfű, újabb 2-3 hosszal következett Sabato, teljesen leszakadva pedig Wonder-Rock galoppozott. Az ügető átjárót elhagyva érkezett meg Three Robins mellé Sárkányfű, a befutóban pedig a vezetést is átvette és biztos győzelmet aratott. A második helyre megérkezett a régen látott szerb vendég El Dorado, harmadik Three Robins.

Befutási sorrend: Sárkányfű (5) – El Dorado (2) – Three Robins (1)

VIII. futam – Batthyány-Hunyady Díj:

Farabutto vállalta magára a vezetést, őt Freddie Mercury, Run The Red Light és Jack the Giant követték, de az egész mezőny néhány hosszon belül volt, a sort Akaba és Mayday kettőse zárta. A kanyarban Freddie Mercury átvette a vezetést, őt Run The Red Light követte, de a legkönnyebben My Luck galoppozott, aki a célegyenesben élre állt. 400 méterrel a vége előtt biztos nyerőnek tűnt, azonban megjelent mellette Waslawi és néhány méterrel a cél előtt Akaba is bejelentkezett a győzelemért. Ők hárman szorosan követték egymást a célban, a sorrendet, ami My Luck – Akaba – Waslawi lett, végül a célfotó döntötte el.

Befutási sorrend: My Luck (2) – Akaba (1) – Waslawi (4)

 

SHARE THIS