/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Mágnás könnyen nyerte a Nemzeti Díjat

Mágnás (Stanislav Georgiev) fantasztikus stílusban lelépte a Nemzeti Díj mezőnyét. A második helyet Eminens (Mario Sanna) szerezte meg, míg harmadik Cimbora (Jíri Palík) lett.

A Hazafi Díjban nagy csata után Liberty Love (Zdenko Smida) diadalmaskodott, megelőzve Messerschmitt (Stanislav Georgiev) és Quadrona (Goran Mesetovic) párosát.

I. futam – Papp Sándor Emlékverseny Hendikep:

Radio Ga Ga és Magic de Paris kettőse volt gyorsan talpon, míg Cristály kezdett gyengébben. A vezető duó mögött Boetie’s Dream helyezkedett, majd Parsec és Qltúra galoppoztak fej-fejt, a mezőny végén továbbra is Cristály helyezkedett. A célegyeneshez érve hátulról megindult Qltúra és könnyen kézből Cristály is jó momentummal zárkózott. Az istállótársak a távoszlopnál kiváltak a többiektől, végül Qltúra magabiztosan nyert Cristály előtt, harmadiknak pedig Parsec érkezett.

Befutási sorrend: Qltúra (1) – Cristály (3) – Parsec (4)

II. futam -OMÉK – Tavaszi Díj:

Meglehetősen nehezen állt be a társaság. A start után Meriva ment el vezetni, aki viszont nehezen kapott lábra, az Flying Lesson volt. Meriva mögött többen is jól tartották magukat, a frontban volt Mákszem, Strawberry, Estike és Agora, míg mögöttük Pokolfajzat látszott közel. A többiek viszonylag messze voltak, a kanyarhoz érve Flying Lesson kezdte meg a zárkózást, valamint Bahamian Indy. A befutóra érve egy csomóban haladt az élmezőny, azonban kívül Agora és középen Flying Lesson jelent meg. Némi meglepetésre ők döntötték el az elsőség sorsát, végül a leírt sorrendben értek célba, a harmadik helyet megőrizte Meriva, Bahamian Indy és Pokolfajzat előtt. A verseny után akadályozás és keresztezés címén Pokolfajzat lovasa óvást emelt Meriva lovasa ellen, a Versenyintézőség az óvásnak helyt adott, így a negyedik helyezett Bahamian Indy került a dobogó alsó fokára.

Befutási sorrend: Agora (3) – Flying Lesson (5) – Bahamian Indy (1)

III. futam – Kőbánya Díj – Csekonics József Emlékverseny:

Jól kezdett mindenki, a falon Salsa volt helyből gyors, vele Báthory, Puck Fair, Nocle Pata és Kőrisfa tartotta a lépést, de közel volt Mr Marbin, Meteorit és Duce is. A hatszázas táblához érve belül Báthory, középen Puck Fair, míg kívül Duce kivált a többiektől. Mögöttük Meteorit, Nocle Pata, Mr Marbin és Wizardess próbált zárkózni, de a helyezésekre nem volt esélyük. Báthory és Duce csatázott hatalmasat a győzelemért, amit előbbi szerzett meg. Puck Fair jött harmadiknak.

Befutási sorrend: Báthory (1) – Duce (3) – Puck Fair (8)

IV. futam – Pettkó-Szandtner Tibor Emlékverseny Hendikep:

Lejelentés: Merzad (1)

Felsenfest vállalta magára vezetést, mögötte libasorban haladt a mezőny, Eisvogel, Maconnaise és Uccellino sorrendben. Ez a helyzet sokáig nem változott, az ügető átjárót elhagyva Eisvogel indult meg és ő hozta a lovakat a célegyenesre, ekkor már Maconnaise és Uccellino is támadást indítottak. A befutóban Eisvogel újított, de kívül Uccellino hatalmas rohamot indított ellene, azonban a célig nem bírta utolérni. A harmadik díj Maconnaise zsákmánya lett.

Befutási sorrend: Eisvogel (5) – Uccellino (2) – Maconnaise (3)

V. futam – Bábolnai Díj:

Pep Pöhler ment el vezetni, de az egész mezőny közel volt hozzá, leginkább Singidunum és Eltham kettőse volt a frontban, majd Merion, Miss Turpan és Bukephalos színei látszódtak, a mezőny végén Sammy’s Warrior és Viva Lea helyezkedtek. Ez a sorrend sokáig nem változott, ugyanakkor a befutóra már Singidunum hozta a lovakat, ám rajta volt az egész társaság. Kívül megindult Eltham, hátulról megjelent Bukephalos és Merion, és Singidunum is védekezett. A távoszlophoz érve Eltham egyedül maradt az élen és biztosan védte ki a támadásokat. Merion jött fel másodiknak, Bukephalos lett a harmadik.

Befutási sorrend: Eltham (5) – Merion (2) – Bukephalos (7)

VI. futam – Hungaroring Hendikep:

Lejelentés: Olatist (3), St Selene (4)

A favorit Szerencse lovag diktálta az iramot, mögötte szorosan Rebellis galoppozott, de Almabor is a frontban látszott Esti Kornél és New Gift kettősével egyetemben. A mini mezőnyből Almabor indította meg először a támadást, a célegyenes elején el is ment Szerencse lovag mellett, míg mögöttük egyre inkább kibontakozott Rebellis. Ők hárman külön versenyt futottak és látványos csatát vívtak a végső győzelemért. A falon Szerencse lovag újra lendületbe jött és biztos sikert aratott Almabor és Rebellis előtt.

Befutási sorrend: Szerencse lovag (2) – Almabor (6) – Rebellis (1)

VII. futam – Hazafi Díj:

Messerschmitt kezdett a legjobban és helyből jó tempót diktálva Brilliance társaságában elment vezetni. Az esélyes Silver Chimes kissé nehezen kapott lábra, és Bubi Pata is a mezőny végén találta magát. A vezető kettőst Quadrona és Sarkkör követte, közel volt még Juliana és megkezdte a zárkózást Silver Chimes, valamint Liberty Love. Az egyenesre fordulva Brilliance elfáradt, jött azonban Quadrona és Liberty Love. Messerschmitt-re utóbbi jelentett veszélyt, olyannyira, hogy át is szaladt rajta a célig. Quadrona maradt a harmadik.

Befutási sorrend: Liberty Love (7) – Messerschmitt (8) – Quadrona (9)

VIII. futam – Németh Ferenc Emlékkupa I. Futama Hendikep:

Papírsárkány lőtt ki a gépből, gyorsan nagy előnyre tett szert. Mögötte Canberra galoppozott, majd Power of Angel és Ridik volt a további sorrend. Pannonstar DL kezdett gyengébben, ráadásul lovasának elszakadt a kengyelszíja is. Papírsárkány hozta a lovakat a befutóra, ott azonban megérkezett Power of Angel és könnyen verte őt. A harmadik helyre Golem zárkózott fel.

Befutási sorrend: Power of Angel (2) – Papírsárkány (6) – Golem (5)

IX. futam – Nemzeti Díj:

Cimbora remek iramban az élre állt, mögé Marechal zárkózott, kívül Capitaine Fregate tartotta jól magát, mellettük még Winning Bid és Mágnás volt közel. A mezőny végén Altay, Ormonde Octavius és Lokomotív színei látszódtak, de Eminens sem volt közel. A befutóra érve Cimborát megtámadták, ám hiába jött a favorit Winning Bid, nem bírta felvenni vele a lépést, nem úgy a falon érkező Mágnás, aki a távoszlopnál már élen volt és remek stílusban szórta el a mezőnyt. Eminens felszaladt másodiknak, megelőzve Cimborát.

Befutási sorrend: Mágnás (6) – Cimbora (3) – Eminens (4)

SHARE THIS