/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Uzsorásnő győzelmét hozta Norina 18. Születésnapi Versenye

A Derby-évjáratból került ki Norina 18. Születésnapi Versenyének nyerője. Uzsorásnő (Juhász Balázs) remek verseny után, szép stílusban verte a favorit Sultana Jet-et (Horváth György) és Samuel Becket A.T. – t (Hajnal Tibor).

I. futam – Komornyik Hendikep:

Lejelentés: Öttusázó (5)!

Topáz Lady hibázgatott már a start előtt, később pedig diszkvalifikálták is. Landlord vállalta magára a vezetést, ami nem tartott sokáig, mert az első egyenesben San Francisco átvette tőle ezt a pozíciót. Nemzetesúr, Bezique Va Bene, Tárkány, Ördög Hegedűse és Őszi Fény volt a további sorrend. Az első támadások a túlsó egyenes második felében érkeztek, Nemzetesúr és Őszi Fény szaladtak fel a vezető San Francisco mellé, aki szívósan őrizte pozícióját. A célba is San Francisco érkezett elsőként, őt Landlord, majd három ló célfotóban, Nemzetesúr, Bezique Va Bene és Őszi Fény követte.
A Versenyintézőség hivatalból óvást emelt Nemzetesúr (3) hajtója (Várhidi Róbert) ellen szabálytalan ostorhasználatból eredő jogtalan előnyszerzés címén és élt a hátrahelyezés jogával, a vele célfotóban lévő fogatok mögé ötödiknek helyezte hátra.

Befutási sorrend: San Francisco (7) – Landlord (8) – Bezique Va Bene (2)

Győztes idő: 19,9

II. futam – Nyeretlenek Versenye I. rész:

Lejelentés: Világszépe (7)!

Elég zavarosan alakult a start a nap második futamában, többen is hibázgattak. Victoria Top Secret, Victory-Lease, Velocity, Sütike és Vattacukor voltak még érdemben versenyben. A túlsó oldalon az első két helyen ügető fogat néhány hosszas előnyre tett szert, a többiek kezdtek lemaradni tőlük. Victory-Lease folyamatosan presszionálta Victoria Top Secret-et, aki azonban nem hagyta magát és start-célban nyerte a versenyt. Vattacukor nagy lendülettel zárkózott  a célegyenesben, de nem érte utol a fáradó Velocity-t.
A favorit Unique a start után dobta el magát és kiesett a versenyből, Vitalia és Villám Lány is diszkvalifikálva lettek.

Befutási sorrend: Victoria Top Secret (5) – Victory-Lease (6) – Velocity (8)

Győztes idő: 20,2 

III. futam – Vitán Domokos Emlékverseny Hendikep – Vörsas Kupa I. futam:

Lejelentés: Nubia (2) és Ottey Boss (5)!

She’s Vivienne vezetésével érkezett a mezőny az első egyenesre, mögötte Amy’s Love, a zárkózó Nichelino Di Re, Onesis Goal és Száguldj! volt a sorrend és a kanyarban Trónörökös is feljebb ügetett. A túlsó oldal közepén kezdett tömörödni a mezőny, Amy’s Love elindult visszafelé, a helyét Nichelino Di Re és Trónörökös kettőse vette át és Száguldj! volt még viszonylag közel. A befutóban She’s Vivienne mellett elment Nichelino Di Re és a célban még Trónörökös is megelőzte.

Befutási sorrend: Nichelino Di Re (6) – Trónörökös (10) – She’s Vivienne (7)

Győztes idő: 18,9

IV. futam – Diadal Díj:

Rainbow Place a start előtt ugrott, így nem volt könnyű helyzetben. Kingstone állt élre, Bonjour Evo, Une Dame és Super Tv Foto volt a sorrend mögöttük, de Uzsok és Ivan Pavlov A.T. is megkezdte a zárkózást. Egy körrel a vége előtt Ivan Pavlov A.T.-vel megpróbálta átvenni a vezetést Hajnal Tibor, Lakatos Csaba azonban nem hagyta magát, ő is gyorsított Bonjur Evo-val és élre állt. Ivan Pavlov A.T. és Kingstone alkották az első kettesfogatot a vezető mögött, majd Une Dame és Uzsok párosa következett. Teljesen kettészakadt a mezőny, a frontot Újpesti lány zárta. Traffic Lux indult el a túlsó egyenesben és mint a gyorsvonat, pillanatok alatt már az élen volt. Ivan Pavlov A.T. is résen volt és tartotta vele a lépést. Az utolsó 150 méteren végül Traffic Lux felülkerekedett és magabiztos győzelmet aratott, a harmadik helyen Bonjour Evo ügetett be a célba, azonban a futam után a Versenyintézőség tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta, így a bronz Stardrift zsákmánya lett.

Befutási sorrend: Traffic Lux (11) – Ivan Pavlov A.T. (13) – Stardrift (14)

Győztes idő: 17,1

V. futam – Nyeretlenek Versenye II. rész:

Lejelentés: Vajk (10)!

Vanderle a start után is tartotta vezető pozícióját, Vola Gatto, Tell Vilma és Wyoming River is remekül kezdtek. Az első egyenesben Very Nice Photo ment egy gyorsabb szakaszt és felügetett a második-harmadik helyre Vola Gatto mellé. Wyoming River és Tell Vilma párosa volt a negyedik-ötödik helyen. Very Nice Photo a túlsó oldal közepéig tudta tartani magát, utána elindult visszafelé. Az utolsó kanyarban Vanderle mellé felment Vola Gatto, de Wyoming River és Új szerelem is küzdelemben voltak. A finisben Vola Gatto élre állt és biztos győzelmet szerzett, Új szerelem megérkezett a második helyre, Wyoming River a harmadik. A sokáig vezető Vanderle visszaesett negyediknek.

Befutási sorrend: Vola Gatto (5) – Új szerelem (8) – Wyoming River (3)

Győztes idő: 21,3

VI. futam -Norina 18. születésnapi versenye:

Editor Rapida-t rögtön a start után diszkvalifikálták. Sultana Jet ment el vezetni, Trencsén és Samuel Becket A.T. is helyből gyorsak voltak. A vezető ló mögött kettesfogatokba rendeződtek a többiek, a már diszkvalifikált lovon kívül senki nem volt kiszakadva. Az utolsó kanyart is Sultana Jet érte el elsőként, mellette Trencsén ügetett, de nagyon tapadt rájuk Samuel Becket A.T. és Insa is és Uzsorásnőnek volt óriási momentuma a befutóra fordulva. Az utolsó 200 méteren Uzsorásnő elköszönt a többiektől és megnyerte a futamot. Sultana Jet második lett, Samuel Becket A.T. a harmadik.

Befutási sorrend: Uzsorásnő (11) – Sultana Jet (4) – Samuel Becket A.T. (6)

Győztes idő: 18,3

VII. futam – Tatai Díj:

Celsius Evo kilőtt a startnál, Uránia RG, Kronos, Show Kronos, Euklid A.T., Redwood Vita és Unika Vik volt a további sorrend. Celsius Evo nagyon elment a többiektől, Uránia RG próbálta tartani vele a lépést. Celsius Evo végig kontroll alatt tartotta a mezőnyt és nagyszerű stílusban nyerte a versenyt. Uránia RG és Euklid A.T. értek célba mögötte, azonban utóbbit a Versenyintézőség tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta, így Unika Vik ért fel a dobogó alsó fokára.

Befutási sorrend: Celsius Evo (8) – Uránia RG (1) – Unika Vik (6)

Győztes idő: 17,1

VIII. futam – Regedal Hendikep:

Sunny kezdett durva hibával, diszkvalifikálták. Egy körrel a verseny vége előtt Racing Athlete vezetett, mögötte Nixon, Poéta és Magiszter kettőse, Pinokkió, Sholty Geri és Mariska volt a sorrend. Változás nem történt, Racing Athlete a befutóban ugyan fáradni látszott, de mögötte Nixon sem volt túl friss. Ők osztoztak az első két helyen, harmadiknak Poéta érkezett.
Magisztert verseny közben diszkvalifikálták.

Befutási sorrend: Racing Athlete (4) – Nixon (6) – Poéta (5)

Győztes idő: 19,4

IX. futam – Barbarossa Hendikep:

Elsőre sikerült az indítás, Tiko Time hibával kezdett és kiesett a versenyből. Rozália állt élre, őt Utolsó mohikán követte, majd Talizmán és Rigoletto következtek. Az élmezőny libasorban ügetett, továbbra is Rozália volt az élen. A túlsó oldal közepén vette át tőle a vezetést Utolsó mohikán, az utolsó 400 méteren azonban megadta magát. A befutóra már Örömtűz hozta a lovakat, őt Rise N Shine támadta és ők ketten hatalmasat küzdöttek a győzelemért, Unikornis feljött harmadiknak.

Befutási sorrend: Rise N Shine (8) – Örömtűz (4) – Unikornis (6)

Győztes idő: 21,0

SHARE THIS