/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Black Monk végig vezetve nyerte a Szenttamási Díjat

Black Monk (Zeljko Ilic) remek kezdés után start-célban nyerte a Szenttamási Díjat. Mr Marbin (Jozef Parigál) végzett mögötte  a második helyen, míg harmadik Jack the Giant (Stanislav Georgiev) lett.

I. futam – Nyeretlenek Versenye I. rész:

Lejelentés: Furiosa (10)!

Babilonia és Ranger voltak a leggyorsabbak a startnál, mögöttük Destyno, Lumpazi, Purpur Princess, Macho, Mr Zuru és Sweet Diamond alkották a frontot. 800 méterrel a vége előtt Destyno átvette a vezetést Ranger-től és Lumpazi is rendkívül könnyen galoppozott. A távoszlopnál már az újonc Lumpazi volt az élen és könnyen lépett meg a többiektől, így élete első versenyét megnyerte. Panama szépen zárkózott és feljött másodiknak, Babilonia a harmadik.

Befutási sorrend: Lumpazi (4) – Panama (11) – Babilonia (3)

II. futam – Aréna Díj:

La Primera kapott rendkívül gyengén lábra, ennek megfelelően zárta a mezőnyt. Silver Chimes galoppozott az élre, Refana, Cacholon és Hajeer sorrendben követték őt a telivérek. A kanyarhoz közeledve Ranavalona kezdte meg a zárkózást és Hajeer is feljebb galoppozott. Izgalmas versenyt hozott az utolsó 200 méter, ahol Silver Chimes és Hajeer az utolsó pillanatokig küzdöttek a győzelemért, Ranavalona megérkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Hajeer (4) – Silver Chimes (7) – Ranavalona (1)

III. futam – Nyeretlenek Versenye II. rész:

Elég nehezen álltak be a telivérek a gépbe, de végül mindenkinek sikerült. A favorit Mr Dragon és Nizar kezdtek gyengébben, utóbbi teljesen kisodródott és kiszakadt a mezőnyből. Rheia vezetésével érkezett a mezőny a túlsó oldalra, de nyakán volt szinte a teljes mezőny. Az ügető átjárót elhagyva Sarkcsillag átvette a vezetést, mellé megérkezett Mr Dragon és innentől kezdve mintha külön versenyt futottak volna a többiektől. A távoszlopnál már a favorit volt elöl és első versenyében győzelemmel mutatkozott be. Sarkcsillag biztos második lett, a harmadik helyre volt célfotó, ami  Rock’n Roll Fever-nek kedvezett.

Befutási sorrend: Mr Dragon (4) – Sarkcsillag (12) – Rock’n Roll Fever (10)

IV. futam – Szolnoki Hendikep:

Shakespeare kapta el legjobban a startot, azonban könnyen ment el mellette Bandavezér és Stefánia, majd Shakespeare, Roxanne, Zabpehely, Naruto és Laguna volt a további sorrend. Bandavezér két-három hosszra elment a többiektől. A kanyar bejáratához érve Roxanne ment fel mögé a második helyre és Zabpehely is közel volt. Amint ráfordultak a befutóegyenesre Roxanne könnyen vette át a vezetést Bandavezértől, akit a támadó Shakespeare és Zabpehely is megelőzött a célig. Két utóbbi telivér már csak a második helyért tudott csatázni, mert a győzelmet magabiztosan Roxanne szerezte meg.

Befutási sorrend: Roxanne (6) – Zabpehely (2) – Shakespeare (5)

V. futam – Turbó Hendikep:

Lejelentés: Dark Demon (2)!

Meriva kezdett nagyon jól, de Haweeya, Luck Stone és Pirkadatkor kelő is a front tagjai voltak, míg Dvorníky Dream, Rikat és Batignolles a mezőny második felében helyezkedtek. Meriva-t támadta Pirkadatkor kelő, Haweeya és Blokád is, 100 méterrel a cél előtt azonban Meriva távolodott a többiektől, ezzel bebiztosítva győzelmét. Blokád és Pirkadatkor kelő osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Meriva (9) – Blokád (8) – Pirkadatkor kelő (4)

VI. futam – Nagykunsági Hendikep:

Mátrix lőtt ki a startnál és elment vezetni, előnye azonban az ügető átjáróhoz érve elolvadt, felment mellé Csodafi, Valeriana és Bistry, majd Golem, Thessala és Pink párosa, illetve Zita Királyné volt a további sorrend. Négy ló szinte teljesen egyszerre fordult a befutóra, azonban kissé kisodródtak, így a falon utat kapott Golem és átvette a vezetést. Csodafi vett újabb lendületet és megtámadta Golem-et. Az utolsó 100 méteren már Csodafi volt elöl és megnyerte a futamot, a harmadik helyre megérkezett Mátrix.

Befutási sorrend: Csodafi (5) – Golem (7) – Mátrix (8)

VII. futam – Szenttamási Díj:

Lejelentés: Silver Train (3)!

Mr Marbin ugrott ki a legjobban a gépből, azonban hamar elment mellette Black Monk, kettejük közé pedig feljött Billy Tiger, majd Jack the Giant, Butterfly On Track és Sky Diver volt a további sorrend. Black Monk-ot Mr Marbin támadta a befutóban és bár faragott a hátrányán, nem érte utol, Jack the Giant szerezte meg a bronzot.

Befutási sorrend: Black Monk (2) – Mr Marbin (1) – Jack the Giant (5)

VIII. futam – Imremajori Hendikep:

Bíborhajnal, Golden Sun, Dzsin és Vanília voltak hamar talpon az indítást követően, Ridik tudott hozzájuk csatlakozni, de Cerro Torre-n kívül mindenki közel helyezkedett, utóbbi volt kissé kiszakadva a mezőnyből. Golden Sun és Ridik a második kanyarig bírták őrizni vezető pozíciójukat, ott visszaestek. Bíborhajnal és Dinamitrúd kerültek az élre, mögöttük pedig Lovely Rock érkezett hatalmas lendülettel, aki a befutóban a vezetést is átvette és biztosan nyerte a futamot. A második helyre volt küzdelem Dinamitrúd és Bíborhajnal között.

Befutási sorrend: Lovely Rock (9) – Dinamitrúd (6) – Bíborhajnal (4)

IX. futam – Törökszentmiklósi Díj:

Reka Bez Povratka volt a leggyorsabb a start után, mögötte Emouvoir, Barabau, Miserend és Mao Ce Tung volt a sorrend. Reka Bez Povratka a fordulóig bírta, ott Barabau ment élre, akit Mao Ce Tung, Olatist, Maximum Joy és Miserend követett. Barabau nyerte a nap utolsó futamát, a második helyért folyó küzdelem volt izgalmas, Maximum Joy és Miserend között volt célfotó.

Befutási sorrend: Barabau (6) – Maximum Joy (3) – Miserend (2)

SHARE THIS