/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Akaba megvédte címét a Milleniumi Díjban

A Milleniumi Díj története során másodszorra sikerült egy lónak háromszor is győznie a futamban. Akaba (Stanislav Georgiev) 2014 és 2016 után idén is megnyerte a versenyt. Második lett a sokáig vezető Rhodesien Storm (Andrea Fele), harmadik Sárkányfű (Jozef Parigál).

I. futam – Rascal Hendikep:

A teljes mezőnynek jól sikerült az indítás, Suhanó volt egy gondolattal előrébb a többieknél. 400 méterrel a vége előtt Suhanó, Seeking Approval és Speedtest volt a sorrend, majd a távoszlopnál Seeking Approval átvette a vezetést és megnyerte a futamot. Speedtest lett mögötte a második, Suhanó a harmadik.

Befutási sorrend: Seeking Approval (3) – Speedtest (1) – Suhanó (6)

II. futam – Nyeretlenek Versenye:

Tűztenger ugrott ki gyengén a gépből és Refana sem kezdett túl jól. Pastellia galoppozott élre, mellé mögé Magic Rock és Marechal csatlakoztak, majd Kulafumbi, Estike és Arabian Cafe volt a további sorrend. 500 méterrel a vége előtt már a favorit Marechal volt elöl, Arabian Cafe támadta, de előbbi könnyen tudta tartani vezető pozícióját és megnyerte a versenyt. Arabian Cafe mögött Pastellia lett a harmadik.

Befutási sorrend: Marechal (5) – Arabian Cafe (7) – Pastellia (1)

III. futam – Ibikus Hendikep:

Lovasváltozás: (12) Juliana – Bihari Alexandra / 1,5 kg engedmény, kimázsált terhe helyesen 51,5 kg /!

Almabor kezdett tragikusan, a többiek jól indultak. Welana ugrott ki a legjobban a gépből, azonban Dies Irae már az élen volt amikor a túlsó oldalra oldalt elérte a mezőny. Dies Irae mögé felment a favorit Akrobat, Welana, Juliana, Sambo és Celeburdi voltak még a front tagjai. 400 méterrel a cél előtt Akrobat átvette a vezetést, Dies Irae elindult visszafelé, a helyét átvette Ballada és Celeburdi is lendületet vett. Akrobat biztosan nyerte a futamot, Ballada és Celeburdi szerezték meg a helyezéseket.

Befutási sorrend: Akrobat (3) – Ballada (2) – Celeburdi (11)

IV. futam – Balbinus Hendikep:

Just Mambo és Avantgard kezdtek nagyon rosszul, néhány hosszas hátrányból indultak a többiek után. Al Shoogh ment el vezetni, Agora, Duck of Gibraltar, Thor és Salsa volt a sorrend. Al Shoogh a távoszlopig biztosan tartotta vezető pozícióját, ott Duck of Gibraltar és Agora is rászaladtak. Duck of Gibraltar ezután átvette a vezetést és megnyerte a futamot. A második helyen Agora ért célba, ezután következett a sokáig vezető Al Shoogh.

Befutási sorrend: Duck of Gibraltar (7) – Agora (1) – Al Shoogh (2)

V. futam – Ostinato Díj:

Szerencse lovag ugrott ki a legjobban a gépből, de Merzad, Thee Robins és Eisvogel is remekül kezdtek. Merzad állt élre az első kanyarból kijőve, mellé Oscar ment fel, aki az ügető átjárót elhagyva már egyedül volt az élen. Oscar mögött továbbra is Merzad galoppozott, majd Three Robins, Szerencse lovag, Maximum Joy, Erdély, Eisvogel és a zárkózó Ormonde Octavius volt a sorrend, de az egész mezőny egy csomóban haladt. 400-zal a cél előtt Merzad visszavette a vezetést, őt megtámadta a falon Maximum Joy, kívülről pedig Ormonde Octavius. Hárman fej-fejt érkeztek a távoszlophoz, a célban azonban már Maximum Joy volt elöl, Ormonde Octavius és Merzad volt a további sorrend.

Befutási sorrend: Maximum Joy (2) – Ormonde Octavius (9) – Merzad (7)

VI. futam – Dandár Hendikep:

Nagy volt a pozícióharc a startot követően, Orkán, Impius, Perfect Too, Vanília és Koperta tolongtak a frontban. A vezető Perfect Too mellé felment a két istállótárs, Koperta és Golden Sun, Orkán, Vanília, Impius, Booxa, Niké és Apostol volt a további sorrend. Az ügető átjárót elhagyva már Koperta vezetett, hozzá Booxa csatlakozott és 5-6 hosszas előnyt szereztek Perfect Too-val és az üldözőkkel szemben. A célegyenesben indultak meg többen is. Perfect Too visszavette a vezetést és biztosan távolodott a többiektől, végül 12 hosszal megverte a mezőnyt. Koperta megőrizte a második helyet a támadó Impius-szal szemben.

Befutási sorrend: Perfect Too (4) – Koperta (10) – Impius (2)

VII. futam – Duna Kupa – Nemzetközi Amatőrverseny Hendikep:

Luck Stone, Golem és Kőrisfa triója indult a legjobban, Thessala kezdett lemaradni az első néhány száz métert követően. Féltávnál Kőrisfa átvette a vezetést, megkezdte a zárkózást Sonja, Luck Stone pedig továbbra is a frontban helyezkedett. A táv második felében Sonja nagyon erős volt és biztosan nyerte a futamot, Luck Stone megérkezett a második helyre, Kőrisfa a harmadik.

Befutási sorrend: Sonja (3) – Luck Stone (4) – Kőrisfa (1)

VIII. futam – Milleniumi Díj:

Run The Red Light és Rhodesien Storm kettőse ment el vezetni, mögöttük helyezkedett a favorit Akaba, majd Waslawi, Freddie Mercury és My Luck következtek. A túlsó oldalon Rhodesien Storm gyorsított, mögötte továbbra is Run The Red Light és Akaba galoppoztak, a mezőny végén Eskandar volt. Rhodesien Storm mellé Freddie Mercury galoppozott fel a befutóra fordulva, ahol elindult a favorit Akaba, My Luck és Sárkányfű. Akaba lett a győztes, Rhodesien Storm megőrizte a második helyet, harmadiknak feljött Sárkányfű.

Befutási sorrend: Akaba (1) – Rhodesien Storm (3) – Sárkányfű (9)

 

 

 

SHARE THIS