/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Milliondollar Lux végig vezetve nyerte a Lovasélet Sprinter Kupát

Remekül futottak a magyar lovak a Lovasélet Sprinter Kupában.
Pekker György tulajdona Millinodollar Lux (Csordás Emil) újabb nagydíjban győzedelmeskedett, start-célban nyerte a Lovasélet Sprinter Kupát. Ezzel a győzelemmel jelenleg az Ügető Ligát is vezeti. A helyezéseket Piera del Bar (Fazekas Imre) és Wiss Shadow (Németh Viktória) szerezték meg.

I. futam – First King Hendikep:

Lejelentés: 6 – Rosamundi

Oklahoma Font kezdett a legjobban, de Vamos Kemp is helyből gyors volt és az első kanyarban fel is ment Oklahoma Font mellé, őket Nixon követte. Egy körrel a vége előtt Vamos Kemp átvette a vezetést, továbbra is Oklahoma Font és Nixon következtek és a négyéves Unika Vik is megkezdte a zárkózást. A túlsó oldal közepén indultak az első támadások, Unika Vik felügetett a vezető Vamos Kemp mellé, a hátán pedig Temass és Landlord is egyre feljebb csúsztak. Unika Vik haladt át elsőként a célon, azonban a Versenyintézőség tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta, így Vamos Kemp, Working Out, Temass lett a sorrend.

Befutási sorrend: Vamos Kemp (7) – Working Out (8) – Temass (3)

Győztes idő: 16,6

II. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Rózsakert szokás szerint elment vezetni, Rangos Meteor, Salt Lake City és Nelli Gull követték. Tárkány az első egyenesben hibázott és kiesett a versenyből. Rózsakert mellé Salt Lake ügetett fel a túlsó oldalon és folyamatosan támadta a start óta vezető Virágos ivadékot. Nemzetesúr is lendületet kapott a befutóban, de nem jelentett komoly veszélyt az élen küzdőkre. Salt Lake City az utolsó lépéseken erősebb volt Rózsakertnél, így ő nyerte a futamot, Nemzetesúr érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Salt Lake City (4) – Rózsakert (6) – Nemzetesúr (8)

Győztes idő: 18,2

III. futam – Francis Diamond Hendikep:

Könnyű Örs siker született a nap harmadik futamában. Egy ideig Sholty Csabi tartotta vele a lépést és kettesfogatban vezettek, majd az utolsó kanyarban Örs ritmust váltott, a befutóban pedig egyre csak távolodott a többiektől. Sholty Csabi az utolsó kanyarig bírta, ott elindult visszafelé, a helyére Sunny és Tiara Boss kettőse érkezett meg és ők csatáztak a második helyért, amit célfotóban utóbbinak sikerült megszereznie.

Befutási sorrend: Örs (7) – Tiara Boss (3) – Sunny (9)

Győztes idő: 19,0

IV. futam – Allyhills Hico Díj:

Több lónak is jól sikerült az indítás, köztük volt Uránia RG, Uptown Boy M, Euklid A.T. és Kronos. Uránia RG és Urban Legend az első kanyarban kiszálltak a versenyből. Ezek után Euklid A.T., Uptown Boy M, a zárkózó Insa, Kronos, Svéd barát, Ivan Pavlov A.T. és Tengelic lett a sorrend. A túlsó oldal végén Ivan Pavlov A.T. és Show Kronos is diszkvalifikálva lettek. A vezető trió kivált a többiek közül az utolsó kanyarban. A befutóra Euklid A.T. fordult elsőként, azonban hatalmas lendülettel támadta a Derby-reménység Uptown Boy M és pont a célban el is kapta. Insa lett a harmadik, majd messzi negyediknek Tengelic ért célba.

Befutási sorrend: Uptown Boy M (1) – Euklid A.T. (7) – Insa (5)

Győztes idő: 19,2

V. futam – Bo Díj:

Lejelentés: 12 – Trotzwo

Vola Gatto vadgaloppal kezdett, így kiesett a versenyből. Traffic Lux állt élre, Ugolino Ans, Une Dame és Cyprus A.T. sorrend alakult ki mögötte. Utóbbi felment a vezető ló mellé egy körrel a verseny vége, azonban a túlsó oldalon hibázott és kiesett a versenyből. Hercules Flevo indított támadást az utolsó 500 méteren, de közel volt továbbra is Ugolino Ans és Une Dame. Traffic Lux-ot megszorongatta Hercules Flevo, de megverni nem tudta, Une Dame szerezte meg a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Traffic Lux (8) – Hercules Flevo (3) – Une Dame (4)

Győztes idő: 17,7

VI. futam – Hitelező Díj:

Uzsorásnő volt a leggyorsabb a startnál, őt Orinoco és Under World követték, illetve az első egyenesben megjelent a start pillanatában bizonytalankodó Ultimate Sun is. Hajnal Tibor lova az első egyenesben a vezetést is átvette Uzsorásnőtől, aki mögött kettesfogatokba rendeződött a mezőny. A túlsó oldal második felében Uzsorásnő visszavette a vezetést Ultimate Sun-tól, aki nagyjából 500 méterrel a cél előttig bírta, ott elindult visszafelé. Titán Ville, Übü király és Trencsén lendültek bele az utolsó kanyartól kezdve. A finisben Titán Ville és Übü király is elmentek Uzsorásnő mellette, aki végül harmadikként ért célba. A győzelmet Titán Ville szerezte meg, kivédve Übü király támadását.

Befutási sorrend: Titán Ville (9) – Übü király (4) – Uzsorásnő (5)

Győztes idő: 16,6

VII. futam – Emma Boss Díj:

Vulcano Boy vette át a vezetést az utolsó 1200 méteren, Urán Lady, Usain és pár hosszas hátrányban Trónörökös volt a sorrend mögötte. A túlsó oldalon Vulcano Boy és Urán Lady próbáltak nagyobb előnyt szerezni, de Trónörökös és Usain is tapadtak rájuk és Villám Ville is támadásba lendült. Urán Lady az utolsó kanyarban le tudott csukni a mezőnynek és biztos győzelmet szerzett. Villám Ville lett mögötte a második, Trónörökös a harmadik.

Befutási sorrend: Urán Lady (5) – Villám Ville (6) – Trónörökös (7)

Győztes idő: 16,9

VIII. futam – Lovasélet Sprinter Kupa: 

Az első kanyarban némi kalamajka alakult ki, aminek többen is áldozatul estek, főként a hátsó soros lovak. Under Blue a diszkvalifikálás sorsára is jutott, de Roady del Sile, Sammi MS és Paolendry Like versenyének rovására is ment az incidens. Milliondollar Lux kezdett helyből gyorsan, mellé az első egyenesben Amazing Koks ügetett fel, Rincope Jet és Grumetti voltak még közel, a túlsó oldalon pedig Piera del Bar kezdte meg a zárkózást. Amazing Koks az utolsó kanyarig bírta a tempót, onnantól egyre hátrébb csúszott. A befutóban többen is támadásba lendültek, Piera del Bar és Wiss Shadow jelentették a legnagyobb veszélyt Milliondollar Lux-ra, aki azonban meg tudta őrizni előnyét és start-célban nyerte a futamot.

Befutási sorrend: Milliondollar Lux (2) – Piera del Bar (14) – Wiss Shadow (4)

Győztes idő: 15,6

IX. futam – Pán Hendikep:

Lejelentés: 2 – Vernon Boko és 3- Spar Lady

Olasz Lány kezdett remekül és élre állt a start után, Zavita Meerswal és Nichelino Di Re is jól indultak. Amy’s Love és Padova kerültek a diszkvalifikálás sorsára az első kanyart elhagyva. A túlsó oldalon Olmo Jet indult el öles léptekkel és felügetett a frontba. Száguldj!, Knock-down és Onze De Mayo is mozgolódtak az utolsó kanyarban. Utóbbi lendülete volt a legnagyobb és a végén megközelítette Olasz Lányt, megverni azonban nem tudta. Zavita Meerswal és Nichelino Di Re volt a további sorrend.

Befutási sorrend: Olasz Lány (6) – Onze De Mayo (9) – Zavita Meerswal (4)

Győztes idő: 19,6

SHARE THIS