/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Izgalmas versenyt és favorit győzelmet hozott a Székkutasi Díj

Rendkívül izgalmas versenyt hozott a Székkutasi Díj. A szélsőbb esélynek számító Sky Diver (Goran Mesetovic) már-már nyerőnek látszott, azonban az utolsó lépéseken megérkezett a favorit Waslawi (Stanislav Georgiev) és megszerezte a győzelmet az Esztergomi istálló kancája előtt. A harmadik helyért is szoros volt a küzdelem Radio Ga Ga (Kriskó Norbert), Bourges (Jozef Parigál) és Wizardess (Zdenko Smida) között.

I. futam – Májusi Díj:

Lovasváltozás: (8) WONDER-ROCK – TÍMÁR ZSUZSA

Jól kezdtek a favoritok, Power of Angel és Meriva, illetve Silver Chimes volt még a front tagja. Nagyjából féltávnál Lokomotív és Cacholon is megkezdték a zárkózást. Power of Angel-t Meriva végig szorongatta, de a hókás minden támadást kivédett és start-célban nyerte a versenyt. Meriva mögött Pokolfajzat érkezett meg a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Power of Angel (13) – Meriva (9) – Pokolfajzat (1)

II. futam – Nyeretlenek Versenye:

Lejelentés: (1) MARRAKESH

Nocka volt helyből gyors, azonban mire elérte a mezőny az ügető átjárót, már többen is megelőzték. Kilimandzsáró, Naruto, Star Wars, Déva vára és a zárkózó Panama lett a sorrend a kanyar bejáratához érve. Déva vára a kanyarban megvált lovasától, Panama pedig nagyon kisodródott. Időközben Rheia került az élre, őt Naruto üldözte és Kilimandzsáró is közel volt még. Rheia érte el elsőként a célvonalat, Panama felszaladt másodiknak, Naruto a harmadik.

Befutási sorrend: Rheia (8) – Panama (7) – Naruto (6)

III. futam – Árpádhalmi Hendikep:

Sarkkör kezdett remekül és jó tempót diktálva elment vezetni. Omnia Gold galoppozott mellette, Rikat, Olatist és Mákszem voltak még közel. A kanyarban Olatist átvette a vezetést és a befutót már ő érte el elsőként. Eleinte tudta növelni előnyét, azonban a távoszlopon belül megérkezett Blokád, könnyen ment el mellette és nyerte a futamot. A harmadik helyen Zabpehely ért célba.

Befutási sorrend: Blokád (11) – Olatist (7) – Zabpehely (10)

IV. futam – Derekegyházi Hendikep:

Lejelentés: (3) CARLOS

Muffin és Bizottság kettőse ugrott ki a legjobban a gépből, utóbbi azonban az ügető átjáróhoz közeledve elkezdett visszacsúszni a mezőny végére. Muffin vezetésével érkeztek a telivérek a kanyarba, mögé felment Taco Boy, majd St Selene, New Gift, Bandavezér és Bizottság volt a további sorrend. New Gift-nek volt útja a falon és a befutóban átvette a vezetést Muffin-tól, aki a végére elfáradt és végül még a dobogóról is lecsúszott. Taco Boy érkezett meg a második helyre, St Selene a harmadik.

Befutási sorrend: New Gift (5) – Taco Boy (7) – St Selene (2)

V. futam – Eleki Díj:

Lovasváltozás: (10) WINNING BID – ZELJKO ILIC

Di Mo és Winning Bid voltak helyből gyorsak, Miserend, Parsec, Barabau és Mr Dragon volt a további sorrend. Winning Bid eléggé megfogta a tempót az átjáró környékén, ennek köszönhetően felment mellé Di Mo és Mr Dragon. A 600-as táblát elhagyva Barabau és Mr Dragon elindultak visszafelé, miközben Mario megkezdte a zárkózást. 300 méterrel a cél előtt Di Mo egyedül maradt az élen, Winning Bid nagyon megállt. Billy Tiger finiselt nagyot és végül magabiztosan nyerte a versenyt Di Mo és a nagyot hajrázó Mario előtt.

Befutási sorrend: Billy Tiger (1) – Di Mo (4) – Mario (7)

VI. futam – Kardoskuti Hendikep:

Lejelentés: (7) LINÁCSKA

Bíborhajnal ment el vezetni a start után. Összességében egész jól sikerült az indítás mindenkinek, kivéve Sarkcsillagot, aki már az első kanyarban kezdett leszakadni a többiektől és a favorit Dinamitrúd is hátul helyezkedett. Az élen továbbra is Bíborhajnal galoppozott, I Gotta Feeling tartotta vele a lépést és előnyük 2-3 hosszasra nőtt a masszív üldözőbollyal szemben. Bíborhajnal biztos elsőként fordult a befutóra és hiába támadták többen is, előnye a célig kitartott. A második helyre volt nagy küzdelem I Gotta Feeling, a falon támadó Dinamitrúd és Lovely Rock között.

Befutási sorrend: Bíborhajnal (8) – Dinamitrúd (9) – I Gotta Feeling (6)

VII. futam – Székkutasi Díj:

Lejelentés: (7) JACK THE GIANT
Lovasváltozás:  (2) WASLAWI – STANISLAV GEORGIEV

Radio Ga Ga állt élre a start után, de folyamatosan tapadt rá a fekete kanca Bourges és a kanyarhoz közeledve a vezetést is átvette. Chickawa, Wizardess és Waslawi követték őket. A befutóra fordulva megjelent a frontban Sky Diver, könnyen ment el mindenki mellett és a távoszlopnál már ő galoppozott az élen. Radio Ga Ga, Wizardess, Waslawi és Bourges indultak az üldözésére. Nagyon látványosra sikerült az utolsó 200 méter, végül célfotó döntött az első és a harmadik helyről is. Waslawi az utolsó lépéseken elkapta a remek versenyt futó Sky Diver-t, a harmadik díj Radio Ga Ga zsákmyánya lett.

Befutási sorrend: Waslawi (2) – Sky Diver (8) – Radio Ga Ga (9)

VIII. futam – Tompaháti Hendikep:

Lejelentés: (1) LA PRIMERA

Papírsárkány lőtt ki a gépből, Mátrix, Golem, Shiraz és Suttogó is a front tagjai voltak. Utóbbi az ügető átjárónál átvette a vezetést, mögé feljött Kála, majd Mátrix és Papírsárkány következtek. Suttogó magabiztosan galoppozott az élen amikor a mezőny a befutóegyenesre fordult és egyáltalán nem fáradt, könnyen tartotta a vezető pozíciót és első hendikepjét szép stílusban megnyerte. Kála és Golem között volt célfotó a második helyre.

Befutási sorrend: Suttogó (9) – Kála (8) – Golem (5)

SHARE THIS