/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

A hároméves Villám Ville sikerét hozta a 108. Nemzeti Díj

Villám Ville (Fazekas Imre) gyengébb kezdést követően is magabiztosan nyerte a 108. Nemzeti Díjat.
Walking John M (Papp István) végzett mögötte a második helyen, a legjobb négyéves pedig Úrilány R. (Veljko Mazsity) lett, aki a dobogó alsó fokára érkezett meg. Fazekas Imre ezzel a győzelemmel megszerezte századik nagydíj sikerét!

A Dr. Vecseklőy József Emlékverseny – Heatverseny első futamát Time To Say Goodbye (Márton Lajos) nyerte, a másodikban pedig Speedy Boy (Veljko Mazsity) diadalmaskodott. A döntő futamban egyértelműen Time To Say Goodbye (Márton Lajos) volt az erősebb.

I. futam – Frivol Díj:

Urán Lady, Unigena Sun és Üstökös kezdték legjobban a nap első futamát. Az első kanyarban Urán Lady tartotta vezető pozícióját, mögé megérkezett Üstökös, majd Ügyeske. Ügyeske az egyenesben felzárkózott Üstökös mellé, így ügettek a túlsó oldalig. Az utolsó kanyar után Hajnal Tibor elindította lovát, Vital RG-t, aki óriási lendülettel vette üldözőbe Urán Lady-t, de megverni már nem sikerült a végig vezető favoritot. Urán Lady start-cél győzelmet aratott,  Vital RG második lett, a harmadik helyre Ügyeske ügetett be.

Befutási sorrend: Urán Lady (2) – Vital RG (5) – Ügyeske (4)
Győztes idő: 17,8

II. futam – Effendi Hendikep:

Oklahoma Font vállalta magára a vezető pozíciót, mögé Nemzetesúr helyezkedett, őt Laluna Comtesse követte. Az első egyenesben Oklahoma Font vezetésével kettes fogatok alakultak ki, így ügettek az istállóegyenesig. Még az utolsó kanyar előtt Stone Capes Judy jelent meg a vezető lovak mögött, majd átvette a harmadik pozíciót az elfáradó Nemzetesúrtól. Renoir Lag hibázott, kizárták a versenyből. Oklahoma Font magabiztosan vezetve fordult a célegyenesre, ám Stone Capes Judy frissebbnek bizonyult, így könnyedén átszaladt rajta, megnyerve ezzel a futamot, Oklahoma Font így csak a második helyre érkezhetett, Laluna Comtesse lett a harmadik

Befutási sorrend: Stone Capes Judy (3) – Oklahoma Font (5) – Laluna Comtesse (1)
Győztes idő: 17,5

III. Dr. Vecseklőy József Emlékverseny – Heatverseny – I. futam:

Őrangyal kapta el a legjobban a startot, majd Rocket Boy, Tonnyó és Orlando Bloom helyezkedtek jól. Az első kanyar után Rocket Boy átvette a vezetést Őrangyaltól, őket követte Tonnyó és Orlando Bloom kettőse. A második fordulóban Time To Say Goodbye vett lendületet és támadta az élbolyt, majd a kanyarból kifordulva már az élre is állt Őrangyal és a kicsit visszaesett Rocket Boy előtt. A célegyenesben kívülről Speedy Boy érkezett hatalmas lendülettel, de ez már csak a második helyre volt elég, nem tudta megverni Time To Say Goodbye-t, mögöttük Rocket Boy érkezett meg a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Time To Say Goodbye (5) – Speedy Boy (6) – Rocket Boy (7)
Győztes idő: 16,9

IV. futam – Kékszakáll Díj:

Rafael Bit nagyon határozottan ragadta magához a vezető pozíciót, mögötte Uránia RG és Euklid A.T. kicsit lemaradva ügettek.  Az első egyenesre fordulva Rafael Bit visszavett a tempóból, így csatlakoztak hozzá a többiek, immár Euklid A.T. és Uránia RG sorrendben. A túlsó oldalon Insa  érkezett Euklid A.T. hátára, ám rontott, így kizárták a versenyből. A kanyarban Uránia RG is hibázott, számára is véget ért a verseny. A minimezőnyből már csak négyen maradtak versenyben még mindig Rafael Bit vezetésével, de a célegyenesben Euklid A.T.-t elindította hajtója, olyannyira sikeresen, hogy sikerült megnyerniük a versenyt, Rafael Bit második lett, Urban Legend érkezett a dobogó harmadik fokára.

Befutási sorrend: Euklid A.T (3) – Rafael Bit (5) – Urban Legend (6)
Győztes idő: 18,7

V. futam – Cinnia Hendikep:

Padova kezdte legjobban a futamot, mögötte Zavita Meerswal és Olmo Jet helyezkedtek. Az első fordulóban Olmo Jet megelégelte a harmadik pozíciót, felügetett Padova mellé, hogy ott fej-fej mellett haladhassanak az élen nyomukban Zavita Meerswallal. Az egyenesben Nichelino Di Re is helyet talált Zavita Meerswal mellett, így az élboly kettes fogatokba rendeződve ügetett a második kanyar felé. Olmo Jet-nek sikerült a túlsó egyenesben Padova elé kerülnie, az egyenes végén azonban újabb üldözője akadt Amy’s Love személyében. Óriási küzdelem alakult ki a vezető két ló, Olmo Jet és Amy’s Love között, aki úgy tűnt, olyan frissen érkezik, hogy megszerezheti a győzelmet, ám Olmo Jet kiválóan védekezett a falon, és nem hagyta magát háttérbe szorítani, hatalmas kitartásával sikerült elsőként elérnie a célt, Amy’s Love-nak így csak a második helyezés jutott, Zavita Meerswal érkezett meg harmadikként.

Befutási sorrend: Olmo Jet (3) – Amy’s Love (8) – Zavita Meerswal (1)
Győztes idő: 18,8

VI. futam – Tokaj Hendikep:

Up All Night (4) nem indult a futamban.

Spar Lady kezdett nagyon jól, de Tommy Lee-nek és Suminak is hasonlóan jól sikerült a startja. Pinokkió hibázott a start után, kiesett a versenyből. Viszonylag lassú tempóban indult a futam, melyet a túlsó egyenesben megelégelt Sunny, így határozott lendülettel átvette a vezetést Spar Lady előtt és fokozta a tempót. A hosszú táv miatt nem kapkodtak az ügetők, az utolsó kanyarig változatlan sorrendben haladtak, ahol Uncatchable vétett, kiesett a versenyből. Sunny magabiztos vezetésével fordultak a lovak a célegyenesre, őt Tommy Lee és Spar Lady követték. A célig már nem történt változás, Sunny megnyerte a versenyt, Tommy Lee második lett, Spar Lady a harmadik helyet szerezte meg.

A verseny lefutásával kapcsolatban a versenyintézőség vizsgálatot indított.

Befutási sorrend: Sunny (6) – Tommy Lee (3) – Spar Lady (2)
Győztes idő: 23,5

VII. futam – Dr. Vecseklőy József Emlékverseny – Heatverseny – II. futam:

Őrangyalnak sikerült legjobban kezdenie, Time To Say Goodbye és Rocket Boy is jól helyezkedtek. Rocket Boy még az első kanyar előtt jobb helyet követelt magának, és az egyenesben sikerült is az élre állnia. A második fordulóban Speedy Boy is feltűnt, és előbb Time To Say Goodbye-t, majd Őrangyalt utasította maga mögé, Time To Say Goodbye azonban nem hagyta magát, szorosan a nyomában ügetett. A kanyarból kifordulva megindult a mezőny, és Speedy Boy jóvátette az előző heatben elkövetett hibáját, most sikerült nyernie, Time To Say Goodbye így csak másodiknak érkezhetett, Rocket Boy lendülete elfogyott, a célig még Őrangyal is megelőzte.

Befutási sorrend: Speedy Boy (6) – Time To Say Goodbye (2) – Őrangyal (4)
Győztes idő: 17,8

VIII. futam – 2017. évi Amatőr Kupa Hendikep (VI. futam):

Rubino TIM kezdett a legjobban, őt Sholty Geri és Tündér Szépe követték. Az első egyenesben Olajbáró is csatlakozott a vezető lovakhoz, Sholty Geri mellé érkezett meg, Tündér Szépe pedig fej-fej harcot vívott Rubino TIM-mel. Úgy tűnt, a négy ló között fog eldőlni a verseny, ám az utolsó kanyarban váratlanul hibázott Tündér Szépe, így kiesett a versenyből. A célegyenesre Rubino TIM vezetésével fordultak az ügetők, de Olajbáró nagyobb tempóra kapcsolt, magabiztosan ért célba az elfáradt Rubino TIM előtt, a harmadik Sholty Geri lett.

Befutási sorrend: Olajbáró (2) – Rubino TIM (5) – Sholty Geri (3)
Győztes idő: 19,0

IX. futam – Butterfly Díj:

Spartakus Ans ment el vezetni a többiek előtt, a hasonlóan jó tempóban indult Sanger MS azonban hibázott, így kiesett a versenyből, meghagyva  a lehetőséget Dabano Ans-nak és Bimbo de Chenu-nak, hogy a vezető ló nyomába eredhessenek. Timoteo a kanyarból kifordulva nem hagyta annyiban és elindult Spartakus Ans után, de csak mögé sikerült beülnie. A célegyenesre fordulva Spartakus Ans lendületet kapott, faképnél hagyta az üldözőit, Timoteo csak lemaradva érkezett meg a második helyre, Donato Luca lett a harmadik. A cél előtt Salome’ Bar is hibázott, így már ő sem fejezte be a versenyt.

Befutási sorrend: Spartakus Ans (2) – Timoteo (8) – Donato Luca (6)
Győztes idő: 17,8

X. futam – Dr. Vecseklőy József Emlékverseny – Heatverseny – III. futam:

Az Emlékverseny harmadik heatje Time To Say Goodbye és Speedy Boy között dőlhetett el. Time To Say Goodbye állt az élre a start után, és ahogy arra számítani lehetett, taktikusan nagyon lassú tempóra fogták a lovaikat a hajtók. A túlsó egyenesben ment csak ki Speedy Boy Time To Say Goodbye mellé, és ekkor kezdtek gyorsítani a tempón is. A célegyenesre fordulva Time To Say Goodbye lendületet vett, és könnyedén otthagyta Speedy Boyt, ezzel megnyerve a három heates versenysorozatot.

Befutási sorrend: Time To Say Goodby (4) – Speedy Boy (2)

Győztes idő: 26,7

XI. futam – 108. Nemzeti Díj:

Vulcano Boy-nak sikerült legjobban a start, és rögtön hihetetlen tempót kezdett diktálni, Vakarcs RG és Walking John M tudták legjobban tartani vele az iramot, de Villám Ville is a nyomukban ügetett. A túlsó egyenesig változatlan sorrendben haladtak a lovak, ott azonban Villám Ville elindult, hogy átvegye a vezetést Vulcano Boy előtt. Az utolsó kanyarban a mezőny szétszéledt és támadásba lendültek, ám Villám Ville-t már nem tudták megelőzni, magabiztos, fölényes győzelmet aratott, ezzel megszerezve hajtójának, Fazekas Imrének a századik győzelmét! Mögöttük Walking John M-nek sikerült a dobogó második fokára állnia, Úrilány R érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Villám Ville (1) – Walking John M (3) – Úrilány R. (7)

Győztes idő: 18,8

XII. futam – 2017.évi Segédhajtó Kupa Hendikep III. futam:

A startot követően nagy volt a pozícióharc, amiből Pentatlon jött ki a legjobban és elment vezetni. Az első egyenesben Tiko Time indult meg nagy lendülettel, de nem tudott lecsukni Pentatlonnak, így az élen kettesfogat alakult ki és őket is egy duó, Talizmán és Sebes követte. A túlsó egyenes második felében Sámuel indított támadást, Talizmán volt még közel. Az élen Pentatlon és Tiko Time küzdöttek, az utolsó lépéseken utóbbi átszaladt előbbin és megnyerte a nap utolsó futamát. Sámuel és Talizmán volt a további sorrend. Sebes az utolsó kanyarban kiszállt a versenyből.
A futam után vizsgálat volt, változás nem történt.

Befutási sorrend: Tiko Time (12) – Pentatlon (4) – Sámuel (3)

Győztes idő: 20,8

SHARE THIS