/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Rhodesien Storm start-célban nyerte a Dióspusztai Díjat

Rhodesien Storm (Alberto Sanna) rögtön az indítás után élre állt és végig kontroll alatt tartva a mezőnyt, biztosan nyerte a Dióspusztai Díjat. A hűséges Freddie Mercury (Jozef Parigál) érkezett a második helyre, Sárkányfű (Stanislav Georgiev) a harmadik.

I. futam – Nyeretlenek Versenye I. rész:

Pastellia és Red Van Winkle kezdtek a legjobban és fej-fej elmentek vezetni. Wardat, Faster Now, Estike és Regina Hizli alkották még a frontot, a mezőny teljesen kettészakadt. A befutóra fordulva Red Van Winkle könnyen ment el Pastellia mellett, szépen zárkózott Wardat és Estike. Red Van Winkle könnyen szerezte meg a győzelmet első versenyében, Estike megérkezett a második helyre, Wardat a harmadik.

Befutási sorrend: Red Van Winkle (6) – Estike (7) – Wardat (10)

II. futam – Riccardo Cella Hendikep I. rész:

Origami állt élre a startot követően, Oscar és Sonrisa tartották vele a lépést. Az egész mezőny remekül együtt galoppozott a túlsó oldalon, egyedül Maconnaise volt kiszakadva a mezőnyből. Origami mellé az ügető átjáróhoz közeledve felment Uccellino és Oscar. A kanyarban többen is fáradni kezdtek, az élen továbbra is Origami galoppozott. Blokád zárkózott szépen és rászaladt Origamira, de igazi veszélyt nem jelentett rá, a harmadik helyre megérkezett Sonrisa.

Befutási sorrend: Origami (4) – Blokád (6) – Sonrisa (8)

III. futam – Nyeretlenek Versenye II. rész:

Rennina ugrott ki a legjobban a gépből és Refana társaságában elment vezetni. Mire elérték a telivérek a kanyart, a vezető kettős előnye öt-hat hosszra nőtt az üldözőkkel szemben, akiknek az élén Magic Rock galoppozott. A kanyar kijáratánál Refana lecsukott Rennina-nak és már egyedüliként vezetett, őt azonban megtámadta Magic Rock és 200 méterrel a cél előtt már utóbbi volt elöl. Progresiv és Eiskönigin is támadásba lendültek és a helyezéseket sikerült is megszerezniük Magic Rock mögött.

Befutási sorrend: Magic Rock (10) – Progresiv (2) – Eiskönigin (7)

IV. futam – Riccardo Cella Hendikep:

Almabor kezdett gyengén, miközben az élen nagy volt a pozícióharc Dies Irea, Trentino és Welana között. Sarkcsillag, Zabpehely és a zárkózó Almarózsa követték őket. A túlsó oldal végén próbált megindulni a favorit Panama, valamint Sambo, Almabor és Sir Huru helyzete volt tragikus. Welana egyedül maradt az élen, ő hozta  a lovakat a befutóra. Panama könnyen ment el mellette és Sambo is utat kapott, mindketten távolodtak a mezőnytől, a harmadik helyre Voodoo Master bontakozott ki.

Befutási sorrend: Panama (11) – Sambo (7) – Voodoo Master (13)

V. futam – Jaross Sándor Emlékverseny Hendikep:

Remekül sikerült a start a mini mezőnynek. Jack the Giant jó tempót diktálva élre állt, mögötte Mondóka, Mr Marbin, Miserend és Wizardess sorrend alakult ki. A kanyarhoz közeledve Jack the Giant mellé felment Mr Marbin és Mondóka, majd mindketten el is mentek mellette. A befutóban már Mr Marbin volt elöl, azonban nagy lendülettel elindult Wizardess. Kettejük parázs küzdelmét hozta az utolsó 200 méter, a harmadik helyen Mondóka ért célba.

Befutási sorrend: Wizardess (2) – Mr Marbin (1) – Mondóka (5)

VI. futam – Tatai Díj:

Az egész mezőnynek jól sikerült az indítás, Al Shoogh és Farabutto voltak egy kicsit előrébb, mint a többiek. Elsőként Di Mo kezdte meg a zárkózást, majd elindult Power of Angel és Pokolfajzat is. Al Shoogh meg tudta őrizni az első helyet a támadó Di Mo-val szemben, a harmadik helyre volt célfotó Pokolfajzat és Power of Angel között.

Befutási sorrend: Al Shoogh (2) – Di Mo (1) – Pokolfajzat (3)

VII. futam – Puszta-Diósi Hendikep:

Lejelentés: (5) ORKÁN és (2) GOLEM

Shiraz ugrott ki a legjobban a gépből, elment vezetni. Kála és Koperta galoppoztak mögötte. A kanyarhoz érve utóbbi felment Shiraz mellé, de a vezetést nem tudta tőle átvenni, csak az utolsó 300 méterre érve. Ekkor Shiraz elindult hátrafelé, a falon Ridik, kívülről pedig Napleány indított támadást Koperta ellen. Célfotó döntött végül hármójuk közül a sorrendről. Bent a falon Ridik orra volt legelöl, majd Koperta és Napleány következtek.

Befutási sorrend: Ridik (7) – Koperta (6) – Napleány (3)

VIII. futam – Dióspusztai Díj:

A start után elég nagy pozícióharc alakult ki a frontban. Rhodesien Storm állt élre, mögötte Eskandar, Sárkányfű, Singidunum és Sabato szinte fej-fejt galoppoztak. Rhodesien Storm egy-két hosszas előnyt szerzett a többiekkel szemben a túlsó oldalon, akik Eskandar, Singidunum, Sabato, Maximum Joy, Sárkányfű, Freddie Mercury, Bourges sorrendben következtek, a mezőnyt ekkor Miss Turpan zárta, aki az utolsó kanyarban megkezdte a zárkózást. Rhodesien Storm biztos elsőként fordult a befutóra, de többen is kezdtek lendületet venni. Sárkányfű először a falon próbált utat találni, majd kívülre vette lovasa. Továbbra is ott volt Singidunum, középen pedig Freddie Mercury indított attakot a vezető Rhodesien Storm ellen. A favorit végül start-célban nyerte a versenyt, Freddie Mercury megszerezte a második helyet, Sárkányfű pedig a harmadikat.

Befutási sorrend: Rhodesien Storm (3) – Freddie Mercury (5) – Sárkányfű (7)

IX. futam – Fairlypi Hendikep:

Asta the Queen ugrott ki a legjobban a gépből, azonban Bandavezér gyorsabb volt nála és ő ment el vezetni. A túlsó egyenesbe érve előnye 2-3 hosszas volt a masszív üldözőbollyal szemben, a sort nem kiszakadva Booxa zárta. Bandavezér hozta a lovakat a finisre. Annak köszönhetően, hogy többen eléggé kisodródtak a kanyarban, Booxa-nak lett útja a falon és fel tudott menni Bandavezér mellé, miközben Taco Boy is bejelentkezett a győzelemért. Boxxa tudott ráduplázni legutóbbi győzelmére, Taco Boy és a sokáig vezető Bandavezér szerezték meg a helyezéseket.

Befutási sorrend: Booxa (8) – Taco Boy (6) – Bandavezér (1)

 

 

SHARE THIS