Kialakult az Agárderby mezőnye

Az első előfutamból Vesuviy, Bookys és Prince, a másodikból Cody, Deep Night és Jazzy jutottak be a június 30-án megrendezésre kerülő Agárderby mezőnyébe.

I. galopp futam – Amatőrverseny Hendikep:

Lejelentés: (4) REFANA

Naruto ugrott ki a legjobban a gépből, azonban hamar felment mellé Suttogó, majd az ügető átjáróhoz közeledve már négyen galoppoztak fej-fejt az élen. A falon Suttogó, mellette Naruto, Pannonstar DL és Golem. Ezután következett Zita Királyné, Mátrix és kiszakadva Szépike zárta  a sort. Pannonstar DL lendülete kissé megtört a kanyarban, de a befutóban újra el tudott indulni. Suttogó és Golem kettőse hozta a lovakat a befutóra, ahol Naruto és Pannonstar DL is újra támadásba lendültek és a mezőny végéről Szépike is minden galopp ugrással közelebb került a fronthoz. Végül az első négy nagyon szorosan ért célba, közöttük célfotó döntött a sorrendről. Szépike az utolsó pillanatban mindenkit megelőzött, Suttogó lett a második, majd Golem és Pannonstar DL következtek.

Befutási sorrend: Szépike (1) – Suttogó (5) – Golem (6)

II. galopp futam – Krőzus Gátverseny:

Az első startot nem engedték el, másodszorra indult el sikeresen a mezőny. Ciper, Magic de Paris és Dzsin hármasa fej-fejt érkeztek az első gáthoz, őket Black Blade és Navigáló követték, miközben Royal Ron még az ugrás előtt megvált lovasától. A túlsó oldalon Magic de Paris mellé Black Blade ment fel és ekkor még Dzsin is ott volt. Ciper egy rosszul sikerült ugrást követően visszacsúszott a mezőny végére Navigáló mellé. Black Blade és Magic de Paris kettőse megpróbált megszökni a többiektől és jelentős előnnyel érték el a befutót. Black Blade könnyen nyerte a futamot és Magic de Paris második helye sem forgott veszélyben. Ciper jól zárkózott és megérkezett harmadiknak, Dzsin és Navigáló volt a további sorrend.

Befutási sorrend: Black Blade (1) – Magic de Paris (3) – Ciper (4)

I. agár futam – Coolavanny Bert Díj – Derby előfutam:

Mr Ypsilon kapta el legjobban a start pillanatát, azonban szépen zárkózott a favorit Vesuviy, Booksy és Prince is. Nagyjából féltávnál már Vesuviy volt elöl és a végére egy rendkívül magabiztos, öt hosszas győzelmet aratott. A második és harmadik helyre volt küzdelem Booksy, Prince és Mr Ypsilon között.

Befutási sorrend: Vesuviy (3) – Booksy (6) – Prince (4)

II. agár futam – Farloe Ironman Díj – Derby előfutam:

Nagyon jól kezdett Cody és Deep Night, majd az újonc Azraq és Jazzy következtek. Cody-tól Deep Night átvette a vezetést, előbbi azonban nem hagyta magát és visszatámadt. Kettejük között célfotó döntött Cody javára, Jazzy lett a harmadik.

Befutási sorrend: Cody (1) – Deep Night (4) – Jazzy (6)

I. ügető futam – Röpke Hendikep:

Polémia és Tarita Teriipia AT kezdtek gyengén, a többiek jól indultak. Beatriz Galindo A.T. vállalta magára a vezetést. mögé beült Laluna Comtesse, majd Amy’s Love, Ukmukfukk, a zárkózó Tarita Teriipia AT, Magiszter és Polémia volt a sorrend. A tribün oldali egyenesben Ukmukfukk második pozíciót vállalt és megpróbált feljebb ügetni. A túlsó oldalon Amy’s Love is megunta a komótos tempót és felment Laluna Comtesse mellé. Beatriz Galindo A.T. vezetésével érkezett a mezőny a célegyenesbe, ahol Laluna Comtesse indított támadást ellene, ám ez sikertelennek bizonyult. Amy’s Love-ot az utolsó lépéseken megszorongatta Tarita Teriipia AT, de nem érte utol.

Laluna Comtesse (3) hajtója (Vezér Emese) óvást emelt Beatriz Galindo A.T. (4) hajtója (Angyal Andor) ellen a befutóegyenesben való keresztezés címén. A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta és elutasította.

Befutási sorrend: Beatriz Galindo A.T. (4) – Laluna Comtesse (3) – Amy’s Love (2)

Győztes idő: 19,5

II. ügető futam – Curry Díj:

Ulászló M tragikusan kezdett, a többiek jól indultak. Zabrina volt nagyon gyors, azonban az első kanyarhoz érve vadgaloppba váltott és kiesett a versenyből. Class d’Evel ölébe hullott a vezető pozíciót, azonban nem sokáig tudta ezt megtartani, mert hatalmas lendülettel, harmadik spúrban megérkezett Cyprus A.T. és elment mellette. Lényegében négy lóról szólt a verseny, a vezető Cyprus A.T.-ről, Class d’Evel-ről, a zárkózó Urzulináról és Baddington-ról. Ulászló M teljesen ki volt szakadva tőlük. Cyprus A.T. magabiztosan vezetett amikor a mezőny a célegyenesre fordult. Baddington-nal robbantott hajtója a finisben és ezt a ritmusváltást Urzulina már nem bírta követni, Class d’Evel azonban felvette a küzdelmet. Cyprus A.T. kivédte a támadásokat és megnyerte a futamot, a nagyot rohamozó Baddington és Class d’Evel előtt.

Befutási sorrend: Cyprus A.T. (5) – Baddington (2) – Class d’Evel (6)

Győztes idő: 18,8

III. ügető futam – Péntek Esti Szuper Sprint Díj:

Az első előfutamból Amazing Koks könnyen jutott tovább, mert Primusz és Sóvirág is elugrották magukat.

A második előfutam résztvevőinek száma kettőre csökkent, mert Stardrift (6) a Versenyintézőség rendelkezésére nem indult. Kingstone és Rangos Meteor közül előbbi volt az erősebb, ő jutott a döntőbe.

A harmadik előfutamban Kronos hamar elugrotta magát, Salihamidzic és Landlord küzdöttek tovább. Utóbbi hibázott, előbbit pedig a Versenyintézőség tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta, így a döntőbe két ló jutott.

A döntő futam résztvevői: Amazing Koks (1) és Kingstone (4)
A döntőben már a start pillanatában Amazing Koks volt előrébb és végig vezetve, biztosan győzött.

Befutási sorrend: Amazing Koks (1) – Kingstone (4)

Győztes idő: 06,5

SHARE THIS