/ by /   Magyarok külföldön / 0 comments

Quelindo vasárnap Milánóban lép pályára

Maronka Gábor kiváló idomítottja, a szürke Quelindo június 18-án, azaz vasárnap újra Olaszország felé veszi az irányt. A német tenyésztésű ötéves minden eddiginél erősebb feladat elé néz, ugyanis a Group 2-es besorolású Gran Premio di Milano futamában áll starthoz, mely nem mellesleg 202.400 euróval van dotálva. A két évvel ezelőtti Hármas Korona nyerőnek hét ellenfele lesz, öten képviselik a hazai színeket, emellett lesz egy német és egy angol aspiráns. A 2400 méteres versenyben a legutóbb Quelindo-t is magabiztosan maga mögé utasító Full Drago (Dario Vargiu) képviseli a legjobb sanszot. A négyéves mén Rómában végig vezetve, több mint négy hosszal verte a riválisokat, ami alapján egyértelműen küzdelembe várható. Az ugyanott második Refuse To Bobbin (Luca Maniezzi) inkább csak a helyezésekért csatázhat, ugyanakkor a hétévest megbízhatósága mindenképp ajánlja. A német tréningből érkező Moonshiner (Michael Cadeddu) is a favoritok egyike, hiszen Ullmann báró lova ősszel még Franciaországban is győzött Group 3-ban. A nagyszerű Adlerflug ivadék szeptemberi sikerét követően az Arc meetingen sem okozott csalódást, amikor is a háromévesek számára kiírt Prix Chaudenay-ban (Group 2, 3000 m) minimális különbséggel kapott csak ki. A szigetországból a talján születésű, de angol engedéllyel rendelkező Marco Botti delegál egy telivért, nevezetesen Wild Hacked-et (Andrea Atzeni). A négyéves folyamatos javulásban van, ám döntően hendikep sikerei vannak, míg utoljára május közepén Ascotban végzett a hatodik helyen egy Listed futamban. A táv azonban mellette szól, ugyanis rendszerint hosszúra bizonyít. Ki kell még emelni Time To Choose (Fabio Branca) nevét is, a brit import nagy menetelésben van, bő egy hónapja a nívós Premio Della Repubblica trófeáját zsebelte be, ami óriási fegyvertény. Azzal a teljesítménnyel lehet esélye a győzelemre is, de a Rómában harmadik Time Chant (Mario Esposito) és az egyenletes formákkal rendelkező Way To Paris (Andrea Marcialis) sem leírható. Remek mezőny gyűlik tehát össze a tervek szerint 17:30-kor kezdődő ütközetben, bízzunk benne, hogy az Alberto Sanna-val rajtoló Quelindo megállja a helyét ebben a rettentően erős társaságban.

***

További két országban leszünk érdekeltek a hétvége folyamán

Népes küldöttség látogat külföldre ezen a hétvégén. Szombaton Zágrábban összesen hat lónak izgulhatunk, elsőként a nemrég kvalifikált Roko Sivi Soko (ifj. Kozma István) vesz részt egy 1400 méteres ütközetben. Negyven perccel később a horvát Trial Stakes-t rendezik meg 1600 méteren, az öt indulóból pedig négyen is magyar tréningben vannak. Batignolles (Suták Csenge), Rosaa (Sasa Glogovac), Császárné (Zeljko Ilic) és Quadrona (ifj. Kozma István) kvartettjéből utóbbi számít komoly esélyesnek. A nap záró futamában Sammy’s Warrior (Zeljko Ilic) is pályára lép, az 1800 méteres összecsapás favoritjaként. Érdekesség, hogy összesen négy párbaj van programra tűzve, és több hazai engedéllyel rendelkező lovas is nyeregbe száll. Másnap Ausztriában Maronka Gábor gondozottjainak drukkolhatunk. A Dióspusztai istálló kiválósága, Juniperus (Jakub Pavlicek) 1300 méteren néz farkasszemet négy ellenféllel, legnagyobb riválisa évjárattársa, Eva Gore (Róbert Sara) lehet. Nagyobb mezőnyt találhatunk az 1800 méteres nyeretlenek számára nyitott futamban, itt Rock’n Roll Fever (Kriskó Norbert) és Ranger (Jakub Pavlicek) révén vagyunk érdekeltek.

***

Dvorníky Dream győzött Szlovákiában

Június 11-én vasárnap két Ribárszki Sándor idomítás állt starthoz a szlovákiai Topolcianky pályáján. A legutóbb már a Kincsem Parkban is szimpatikusan mozgó nyolcéves Dvorníky Dream (Martin Cagán) egy 3000 méteres gátversenyben vett részt, és a topsúly ellenére be is zsebelte az első díjat. A hűséges mén küzdelem után verte a korábban síkon is eredményes My Lillit. Pár futammal később a közel két éves kihagyást követően rajtra jelentkező Falcon Wing-ért (Radek Man) szoríthattunk, ám a herélt a 4100 méteres akadályversenyben nem ért küzdelembe.

06.11 Topolcianky

Cena obce Machulince, 3000 m, gátverseny
1.900 EUR (950 – 435 – 285 – 135 – 95)

1. DVORNÍKY DREAM – 72,5 kg – Martin Cagán
2. My Lilli – 67,5 kg – Martin Liska
3. Concord of Gracie – 66,0 kg – Pavel Kasny
4. Maktum – 70,0 kg – Jan Odlozil
5. Quick Dart – 66,0 kg – Ján Mach
6. Red Mission – 72,5 kg – Jaroslav Brecka
7. Sterndeuter – 66,0 kg – Adam Cmiel
8. The Iron Maiden – 68,0 kg – Michal Kubík
0. Abaskan – 67,0 kg – Radek Man
Küzdelem: nyak, 3, 4, 3/4, 2, 3 1/2, 3 Lefutási idő: 3:43,4 (VIDEÓ!)

Cena Národny zrebcin Topolcianky státny podnik, 4100 m, akadályverseny
2.500 EUR (1.250, 575, 375, 175, 125)

1. Sorgenio – 64,5 kg – Ján Mach
2. Segona – 69,0 kg – Martin Liska
3. Rain Magna – 65,5 kg – Michal Kubík
4. Oldfieldroad – 72,0 kg – Jaroslav Brecka
5. Carry The Glory – 64,5 kg – Adam Cmiel
6. FALCON WING – 64,5 kg – Radek Man
0. Mr Angel – 67,0 kg – Martin Cagán
0. Caluki – 66,0 kg – Jan Odlozil
0. Hollywood – 68,0 kg – Pavel Kasny
Küzdelem: nyak, számt., 1 1/4, 3 1/4, számt. Lefutási idő: 5:07,99 (VIDEÓ!)

 

SHARE THIS