Három nap, három Derby – elérkezett az év legjobban várt hétvégéje

Laguna – 3. Kincsem Park Agárderby a Derby és Kincsem Film Fesztivál nyitónapján

Pénteken a Lóverseny az éjszakában rendezvénysorozattal kezdetét veszi az idei Derby és Kincsem Film Fesztivál, az első nap egyik fő attrakciója pedig a 20:30-ra kiírt Laguna – 3. Kincsem Park Agárderby lesz. A 400 méteres futamban a szezon két sztárkutyája, a veretlen Vesuviy és legutóbb minimális különbséggel kikapó Deep Night képviseli a legjobb esélyt, az idők alapján azonban Cody, Boosky, Jazzy és Prince is veszélyt jelenthetnek a favoritokra. A vigaszfutamban, amely a Royal Essences Díj elnevezést kapta, a megbízható Mr Ypsilon nevét emeli ki a szaklap, mellette még Azraq és Falcon küzdhetnek a dobogóért. Az este másik fénypontja a 19.30-kor startoló Női Világbajnoki futam, a Horze – Fegentri – Női Amatőrverseny Hendikep lesz. A versenyben a magyar színeket képviselő Nagy Polettért szoríthatunk, hogy minél jobb eredményt érjen el, társa, az első helyre véleményezett Arabian Cafe lesz. Ennek ellenére nem lesz egyszerű a dolguk, ugyanis tizenöt ellenféllel kell megküzdeniük az első díjért, és gyakorlatilag bárki bejelentkezhet egy jobb helyezésért. A program egyébként a Nyári Gátversennyel indul 18:30-kor, az öt lovas mezőnyben Dvorníky Dream (Martin Cagán) és Rikat (Földes Bence am.) párosa kiemelkedni látszik. A magyar ügetők 20:55-kor kezdik meg szereplésüket, a Belami Díjban Prodigy Gasti (Vicen Pál), a Bob do it Hendikepben Tini-mia (Kolozsi László), míg a Nyeretlenek Versenyében Victory-Lease (Hajnal Tibor) lehet a játékosok kedvence. Az este folyamán az Agárderby-re 500.000 forint, a VB futamra és a Bob do it Hendikepre 250-250.000 forint Tét jackpotot ajánlott fel a hazai fogadásszervező. Ennél jóval magasabb, 300 millió forintos a jackpot a Kincsem+ futamban, mely 20.15-kor indul Vincennes-ben.

Szenzációs mezőny a 103. Magyar Ügetőderby-ben

Színes és erős, tíz futamos versenynappal jelentkezik az ünnepi ügető szombat délután. A kiegyenlített csörték közül természetesen kiemelkedik a 10.000.000 forinttal dotált, 103. Magyar Ügetőderby. A tizenhárom aspiráns közül legalább hét-nyolc lónak reális esélye van akár a végső győzelemre is, a Magyar Turf Úrilány R. (Veljko Mazsity), Uptown Boy M (Lakatos Csaba), Urán Lady (Veljko Mazsity), Übü király (Márton Lajos) és Utódló (Fazekas Imre) ötösét emeli ki, ugyanakkor nem lehet figyelmen kívül hagyni Uzsorásnő, Unreal Boss és Uránia RG hármasát sem. Hogy kinek jön ki jobban a lépés, azt nehéz megmondani, annyi viszont biztosnak tűnik, hogy végtelenül izgalmas finisre van kilátás. Ugyanez igaz a háromévesek számára nyitott Gróf Esterházy Miklós Móric Emlékversenyre is, ami a nap másik Nemzeti Ügető Liga futama. A komoly esélyes Villám Ville (Fazekas Imre), tekintve, hogy a Pimri istálló heréltje nagy stílusban nyerte a 108. Nemzeti Díjat, ami alapján duplázása várható. Papíron Walking John M (Papp István), Veronica Fling (Veljko Mazsity), Vital RG (Hajnal Tibor) és Vakarcs RG (Juhász Balázs) jelenthet a favoritra némi veszélyt. Hasonló a helyzet az 1800 méteres Pannónia Díjban, mármint itt is lesz egy kiemelkedő név, aki nem más, mint Time To Say Goodbye (Márton Lajos). A tavalyi Derby győztese szép sikerrel tért vissza június elején, kedvező starthelyéről pedig újabb nagydíj elsősége várható. Évjárattársa, a szintén nagyszerű Titán Ville (Fazekas Imre) idei formái tekintve közel végezhet hozzá, míg hűséges Speedy Boy (Veljko Mazsity) a dobogóért csatázhat. A pálya öreg klasszisai a Sinka József Emlékversenyben néznek egymással farkasszemet, a favorit, a szezonban már három nagydíj győzelmet bezsebelő Milliondollar Lux (Csordás Emil) lehet. A nap folyamán, a 103. Magyar Ügetőderbyben 500.000 forintos, míg másik négy futamban 250.000 forintos Tét jackpottal kalkulálhatnak a fogadók, a 14:00-kor kezdődő szuperprogram egyébként rögtön egy ilyen futammal kezdődik. Nem maradhat el a napi Kincsem+ összecsapás sem, a 300 millió forintot egy Enghien-i ügetőfutammal lehet elvinni 15.15-kor.

Hét mén és három kanca a 95. Magyar Derby-ben

Vasárnap, a Derby és Kincsem Film Fesztivál zárónapján a telivéreknek jut a főszerep, a 95. Magyar Derby-ben tíz kiváló hároméves áll starthoz. A favorit az ESDE istálló feljövőben lévő ménje, Akrobat (Stanislav Georgiev), aki év eleje óta hatalmas fejlődésben van, minden fellépésére komoly javulást mutat, így a legfontosabb feladatára elérheti abszolút csúcsformáját. Ellenfelei közül ki kell emelni az Alagi Díjban pénzes helyen végző négyest, Humanic-ot (Alberto Sanna), Bigfoot-ot (Paizs Gábor), Altay-t (Jaroslav Línek) és Eminenst (Zdenko Smida), de a kitűnő kanca, Messerschmitt (Suták Csenge) és a legutóbb sokat előre jövő Mr Zuru (Jirí Palík) sem hanyagolható. A keretprogram a kétévesek számára nyitott Patay Sándor Emlékversennyel kezdődik, melyben pályára lép Overdose első futó ivadéka, Night for Overdose (Zdenko Smida). A szép sárga kancának öt ellenféllel kell megküzdenie, akik közül a remekül kvalifikáló La Lianga (Róbert Sara), illetve Tour To Paris (Alberto Sanna) képviseli a legjobb esélyt. A rövidtávú Blue Mobility – Flandorffer Tamás Emlékversenyben a nagyszerű Báthory (Jirí Palík), valamint a klasszissá érő Duce (Stanislav Georgiev) újabb csörtéjét izgulhatjuk végig. A Magányos Díjban a hároméves kancák lesznek a porondon, a 2200 méteres verseny roppant kiélezett harcot ígér, a tizenhárom ló közül Ballada (ifj. Kozma István) lett a Magyar Turf kedvence. Újra láthatjuk a tavalyi „Év Lovát”, My Luck-ot (Suták Csenge), a négyéves az OMÉK 2017. – Buccaneer Díjban próbálhat minél jobb eredményt elérni. Ahogy azt már megszokhattuk, a legjobb hosszútávú telivérek is figyelmet kérnek, a Tippmix – Nemzeti Fejlesztési Miniszter Díjában Maronka Gábor két idomíottja, Rhett Butler (Jaroslav Línek) és Laurentius (Alberto Sanna) számít sansznak, de kifejezetten jó esély a bombaformában lévő Eltham (Stanislav Georgiev) is. A versenynap 14:00-kor veszi kezdetét, míg a Derby mezőnye tervek szerint 19:15-kor ugrik ki a startgépből. A napi program egyik különlegessége a “póniderby”, ahol a legkisebbek mérkőznek meg egymással, 14.40-kor. A jackpotok a szombati naphoz hasonlóan alakulnak, a 95. Magyar Derbyre félmillió forint, másik négy futamra pedig negyedmilliós az extra nyereményalap a Tét játékban. A 300 millió forintos Kincsem+ verseny Saint-Cloud-ból jelentkezik 15.15-kor.

SHARE THIS