/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Insa nyerte a Grál-Lovag Díjat

Insa (Fazekas Imre) végig jól helyezkedett, aminek meg is lett a gyümölcse, mert a befutóra már elsőként fordult és végül magabiztosan nyerte a Grál-Lovag Díjat. A második helyre volt nagy küzdelem két tréningtárs, Saron (Angyal Andor) és Henrik Ibsen A.T. (Hajnal Tibor) között.

I. futam – Normafa Díj:

Lejelentés: 6 Tell Vilma

Very Nice Photo kezdett a legjobban, azonban még nála is gyorsabb volt Utah River és a kanyar közepére lecsukott ellenfelének. Uzsok és Vola Gatto ügettek mögöttük, a többiek nagyon messze követték őket. A túlsó egyenes elején a vezető trió megszökni látszott, de az utolsó 600 méterhez érve az üldözők beérték őket. Utah River fordult elsőként a befutóra, azonban Uzsok kiszabadult a falról és pont a célban elkapta a már nyerőnek tűnő Utah River-t. A harmadik helyet Vola Gatto szerezte meg.

Befutási sorrend: Uzsok ()4) – Utah River (5) – Vola Gatto (6)

Győztes idő: 18,6

II. futam – Nyeretlenek Versenye:

Lejelentés: 12 Winner Boy

Vegyes startot követően Ukmukfukk állt élre, mögé a favorit Stardrift és Vattacukor zárkóztak, majd Rock and Roll, Timur és Victorica Sun következtek. A túlsó oldalra fordulva a favorit Stardrift átvette a vezetést, Vattacukor és Rock and Roll követték és Vihar RG-nek volt még jó momentuma, szépen zárkózott, azonban az utolsó kanyart kénytelen volt negyedik spúrban megtenni. Stardrift vezetésével érkezett a mezőny a befutóra és megközelíteni sem tudta senki, magabiztosan nyerte a futamot. Vattacukor és Rock and Roll második és harmadik helyezése sem forgott veszélyben.
A futam után vizsgálat volt (1), változás nem történt.

Befutási sorrend: Stardrift (4) – Vattacukor (8) – Rock and Roll (1)

Győztes idő: 19,2

III. futam – 2017. évi Amatőr Kupa Hendikep VII. futam:

Lejelentés: 2 Ujgur Kisasszony

Beatriz Galindo A.T. kilőtt a startnál és a kanyar bejáratához érve 10-15 méteres előnyre tett szert. Résen volt azonban Prometheus és Primusz, nem hagyták megszökni Beatriz Galindo A.T.-t, akit az első egyenesben végül mindenki beért, így együtt haladt a mezőny, a sort Laluna Comtesse zárta. A túlsó egyenesben kezdte meg a zárkózást Laluna Comtesse. Beatriz Galindo A.T. megnyugtató, 4-5 hosszas előnnyel fordult a befutóra és végig vezetve nyerte a versenyt. A helyezésekért volt nagy küzdelem a szépen zárkózó Laluna Comtesse, Primusz és Prometheus között.

Befutási sorrend: Beatriz Galindo A.T. (7) – Laluna Comtesse (5) – Primusz (1)

Győztes idő: 18,1

IV. futam – Ügyvivő Díj: 

Annak ellenére, hogy autóstartos volt a nap negyedik futama, elsőre nem sikerült az indítás. Másodszorra Urusov M nem ért fel a helyére időben. Ubulina RG, Unique és Magic Bucks között volt nagy pozícióharc az első kanyarban, végül Magic Bucks tudott élre állni, mellé mögé ment fel Unique, majd Ubulina RG, Gigant Wings, Vesna, Velence R. és Ulrike Bork volt a további sorrend. A túlsó oldalon megindult Gigant Wings és Velence R. is bejelentkezett a helyezéskert. A befutóban Unique átvette a vezetést, őt megtámadta Gigant Wings és Velence R. is lendületesen érkezett, de már csak a harmadik helyre. Magic Bucks és Ubulina RG elfáradtak a befutóban.
A futam után vizsgálat volt, változás nem történt.

Befutási sorrend: Unique (3) – Gigant Wings (2) – Velence R. (5)

Győztes idő: 19,5

V. futam – Nemecsek Díj:

Urzulina az utolsó pillanatban érkezett meg az autó mögé, így lendületben volt a start után és felment a vezető Unreal Boss, valamint Victoria Top Secret mögé. A vezető Unreal Boss mögött nagy volt a tumultus, Urzulina és Victoria Top Secret mellé Uránia RG is megérkezett az első egyenesben. A túlsó oldalon nem történt sok változás, egyedül annyi, hogy az utolsó kanyarban Victoria Top Secret elugrotta magát és kiesett a versenyből. A kép a befutóban már teljesen tiszta volt, Unreal Boss magabiztos előnnyel érkezett a finisre, őt Uránia RG és Une Dame követték. Urzulina teljesen megállt a befutóban.

Befutási sorrend: Unreal Boss (3) – Uránia RG (7) – Une Dame (6)

Győztes idő: 17,4

VI. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Lejelentés: 5 Polémia

Jackson Junior és Oli Sun kettőse vállalta magára  a vezetést és mögöttük is kettesfogatokba rendeződött a mezőny az első egyenesben. Belül Tini-mia, kívül Louvre alkotta a második duót, majd Rafa és Szivárvány, végül Red Stone és Rangos Meteor ügettek. A túlsó oldalon megkezdte a zárkózást hátulról Rangos Meteor, miközben Szivárvány galoppozott és Rafa is ugyanezt tette az utolsó kanyarban, mindketten kiszálltak a versenyből. Jackson Junior és Oli Sun kettőse hozta a mezőnyt a befutóegyenesre, ahol megindult legkívül Louvre és a célig átszaladt a szívósan védekező Oli Sun-on, harmadiknak Red Stone szaladt fel.
A futamban vizsgálat (4) volt. A Versenyintézőség óvást emelt Oli Sun (4) hajtója (Orgován András) ellen szabálytalan ostorhasználatból eredő jogtalan előnyszerzés címét és a futamból diszkvalifikálta.

Befutási sorrend: Louvre (3) – Red Stone (8) – Jackson Junior (1)

Győztes idő: 21,5

VII. futam – Williams Hendikep:

Elsőre eljött a start a nap hetedik futamában. Az élről forduló Magiszter és Rise N Shine mögé Serafina Ketti zárkózott fel elsőként. Rise N Shine a start után nem sokkal elugrotta magát és kiesett a versenyből, így Serafina Ketti a második helyen ügetett, Utrillo d’Amour, Renoir Lag és Temass volt a további sorrend, Sziklaszirt szokása szerint a mezőny végén helyezkedett a túlsó oldalig, ahol megkezdte a zárkózást és egyre feljebb kúszott. Az egyenes elején Serafina Ketti mellé felment Kelvin A.T.  és úgy tűnt esélyes lehet a végküzdelemre, azonban a célegyenesben megtört a lendülete. Magiszter vezetésével érkezett a mezőny a befutóra, mögötte alakult ki nagy küzdelem a helyezésekért. Kívül megindult a hihetetlen végsebességgel rendelkező Sziklaszirt, a falon szívósan védekezett Serafina Ketti, közöttük pedig Renoir Lag próbálkozott. A célt Magiszter érte el elsőként, azonban a futam után a Versenyintézőség tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta, így Sziklaszirt, Serafina Ketti, Renoir Lag lett a sorrend.

Befutási sorrend: Sziklaszirt (9) – Serafina Ketti (4) – Renoir Lag (7)

Győztes idő: 19,6

VIII. futam – Grál-Lovag Díj:

Astrid Evo állt élre a nap hosszútávú futamában és rendkívül gyors tempót diktált. Saron és Henrik Ibsen A.T. ügettek mögötte libasorban, Insa és Tengelic vállalták fel a második spúrt, majd a tribün előtti egyenesben lassult a tempó, aminek következtében feltorlódott a mezőny és kettesfogatokba  rendeződött. Az élen ügető Astrid Evo-t Insa és Saron párosa követte, majd Henrik Ibsen A.T. és Tengelic következtek, akiket Ügető Star és Pozsony párosa követett. Az utolsó kanyarra már Insa érkezett elsőként, mögötte még jól tartotta magát Astrid Evo, Saron, legkívül pedig Tengelic. Insa magabiztosan nyerte a futamot, a második helyre volt célfotó a két tréningtárs, Saron és Henrik Ibsen A.T. között.

Befutási sorrend: Insa (6) – Saron (7) – Henrik Ibsen A.T. (2)

Győztes idő: 20,1

IX. futam – Utalványozó Hendikep:

Olasz Lány külső startszámáról rendkívül jó tempót diktálva elment vezetni, mögötte Up All Night, Talizmán, Tommy Lee, Perfect, Sumi, Tartozó és Knock-down volt a sorrend, a mezőnyt kissé kiszakadva Suttogó zárta. A túlsó oldalon próbált elindulni Shake Up, azonban jármódja miatt diszkvalifikálták. Olasz Lány még élen volt amikor a mezőny ráfordult a célegyenesre, ott azonban megadta magát és a végén még a dobogóra sem fért fel. Elindult Perfect és már nyerőnek tűnt, amikor átszaladt rajta Swarovski. A harmadik helyen Tartozó ért célba.

Befutási sorrend: Swarovski (5) – Perfect (2) – Tartozó (10)

Győztes idő: 19,8

X. futam – Nick Nolte Hendikep: 

Lejelentés: 7 Rigoletto és 3 Rolling Stones

Rozália rögtön a start után hibázott és kiesett a versenyből. Onyx M. kihasználta kedvező beállítását és élre állt, mellé felment Number One, majd Kincses, Miki és a második soros Sebastian Ketti volt a sorrend. Utóbbi a kanyarban nagyon kiszorult, így más választása nem volt, előre zárkózni. Egy körrel a vége előtt Onyx M. mellett már Sebastian Ketti ügetett, őket követte Number One. Miki indította az első támadást, a túlsó oldal végén felment Onyx M. mellé és a vezető duó ellépett a többiektől. Az utolsó 100 méteren már nem volt kérdéses, hogy Miki a legerősebb, ő nyerte a futamot. Onyx M. második lett, a harmadik helyre pedig megérkezett Örömtűz.

Befutási sorrend: Miki (8) – Onyx M. (1) – Örömtűz (11)

Győztes idő: 21,1

SHARE THIS