/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Sky Diver sikere a Bérczy Károly Emlékversenyben

Az Esztergomi istálló négyéves kancája, Sky Diver (Goran Mesetovic) egyre erősebb, megszerezte idei második győzelmét a Bérczy Károly Emlékversenyben. Wizardess (Michal Abik) és Radio Ga Ga (Kriskó Norbert) osztoztak a helyezéseken.

I. futam – Kezdők Gátversenye:

A startot követően két csoporttá vált a mezőny. Az első kvartettet Dies Irae, Navigáló, Ciper és Magic de Paris alkották. Az egyenes végén Dzsin kezdett leszakadni a többiektől és Shiraz is egyre messzebb került a fronttól. Navigáló időközben egyedül maradt az élen, mögötte Magic de Paris visszább csúszott, a helyét Dies Irae és Royal Ron vették át. A vezető trió meglépett az utolsó kanyarban. Navigáló megnyugtató előnnyel fordult elsőként a befutóra, ahol megindult a mezőny végéről Dzsin, kettejük között továbbra is Royal Ron és Dies Irae galoppoztak. Navigáló szerezte meg a győzelmet, Royal Ron és a nagyot hajrázó Dzsin előtt. Shiraz és Purpur Princess verseny közben megváltak lovasaiktól.

Befutási sorrend: Navigáló (4) – Royal Ron (5) – Dzsin (2)

II. futam – Vadász és Versenylap Hendikep:

Pannonstar DL, Szaffi és Mátrix hármasa kezdett a legjobban, Impius pedig nagyon gyengén kapott lábra. 1000 méteren belül Pannonstar DL mellé felment Mátrix, Szaffi és Koperta volt a további sorrend. Az utolsó 400 méterhez közeledve Pannonstar DL átvette a vezetést, az ő üldözésére indult Szaffi és Koperta is kezdett belelendülni. A végén célfotó döntött a három ló sorrendjéről.

Befutási sorrend: Szaffi (4) – Koperta (8) – Pannonstar DL (5)

III. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye:

Sea of Fire kezdett a legjobban, de összességében az egész mezőny jól indult, egy bolyban haladtak a lovak. La Lianga vezetésével érkeztek a telivérek a táv második felére és esélyeshez méltón, könnyen nyerte a futamot az Esztergomi istálló kancája. A második helyet Overdose csikója, Aurora Borealis szerezte meg, harmadik Köln lett.

Befutási sorrend: La Lianga (5) – Aurora Borealis (3) – Köln (4)

IV. futam – Pesti Napló Díja:

Lovasváltozás: 10-Naruto: GORAN MESETOVIC

Jól sikerült az indítás az egész mezőnynek, azonban senki nem akart elmenni vezetni és elég fogott tempóban galoppoztak. A kanyarra érve Greenpeace volt az élen, őt Déva vára, Estike és az első versenyében jól mozgó Éjfél követte. Szikra és Miss Hurricane kezdtek leszakadni a többiektől. Greenpeace hozta a lovakat a befutóra is, azonban megjelent Uccellino és elszáguldott a vezető ló mellett, aki nem tudott reagálni a ritmusváltásra. Uccellino magabiztos győzelmét hozta a futam, a második helyre felszaladt Naruto, a sokáig vezető Greenpeace a dobogó alsó fokára csúszott vissza.

Befutási sorrend: Uccellino (1) – Naruto (10) – Greenpeace (7)

V. futam – Papp István II. Emlékverseny Hendikep:

Agora és Billy Tiger kettőse ment el vezetni, mögöttük jól helyezkedett Haweeya, a falon bent galoppozott Avantgard, kívül pedig Parsec zárkózott egyre feljebb. Agora biztos előnnyel, elsőként érkezett a befutóra, azonban a komoly támadások ekkor indultak, az utolsó 100 méteren Agora, Cristály és Parsec már fej-fejt galoppoztak egymás mellett. Úgy tűnt, hogy Cristály lesz a végső győztes, de kívül Parsec rá tudott tenni még egy lapáttal és megnyerte a futamot. Cristály és Agora a helyezéseken osztoztak.

Befutási sorrend: Parsec (8) – Cristály (4) – Agora (5)

VI. futam – Kisfaludy Társaság Hendikep:

Lejelentés: (11) Katie’s Kiss
Lovasváltozás: (9) Voodoo Master-Paizs Gábor +0,5 kg kimázsált terhe helyesen: 57,5 kg

Asta the Queen tragikusan kezdett és Almabor is ágaskodott a start pillanatában, így neki sem sikerült jól az indítás. Candy Star állt élre, Sambo, Blue Serenade, Apostol és Booxa volt az élmezőny sorrendje. Az ügető átjárót elhagyva Candy Star-tól átvette a vezetést Blue Serenade, majd elment mellette Apostol is. A befutóra fordulva teljesen szétnyílt a mezőny, szinte bárki bejelentkezhetett egy helyezésért. Egyedül Blue Serenade első helye tűnt biztosnak, akit meg sem tudtak közelíteni a többiek. Sambo lett a második, a harmadik helyre volt nagy küzdelem, végül célfotó alapján Zanyetta szerezte meg a bronzot.

Befutási sorrend: Blue Serenade (7) – Sambo (1) – Zanyetta (5)

VII. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Zita Királyné ugrott ki gyengén a gépből és Riviere d’Or sem kezdett túl jól. Refana és Bright Jewel kettőse diktálta a gyors tempót, Bizottság, Luck Stone és Batignolles követték őket. Az ügető átjáróhoz érve a favorit Luck Stone felgaloppozott a második helyre és a két gyengébben kezdő ló is megkezdte a zárkózást. A befutóra fordulva megtört Luck Stone lendülete, de a többiek sem voltak már túl frissek. Refana-t megtámadta középen Batignolles, kívül pedig Zita Királyné. Ez a három telivér vívott ádáz küzdelmet a győzelemért, amit Batignolles-nek sikerült megszereznie, Zita Királyné és Refana előtt.

Befutási sorrend: Batignolles (4) – Zita Királyné (6) – Refana (3)

VIII. futam – Bérczy Károly Emlékverseny:

Lovasváltozás: 3- BOURGES – SUTÁK CSENGE
Lejelentés: (2) Run The Red Light

Az egész mezőnynek remekül sikerült az indítás. Radio Ga Ga vállalta magára a vezetést Bourges társaságában, mögéjük beült a falra Wizardess, majd Little Ghetto Boy, Sky Diver és Freddie Mercury következtek. Az átjárónál Bourges átvette a vezetést és 5-6 hosszal elment az üldözőktől. A befutó elején érkezett az első támadás Little Ghetto Boy-tól, de Radio Ga Ga, Sky Diver és Wizardess is bejelentkezett a minél jobb helyezésekért. A távoszlopot követően Sky Diver átvette a vezetést és meg is nyerte a futamot, Wizardess lett a második, Radio Ga Ga a harmadik.

Befutási sorrend: Sky Diver (7) – Wizardess (6) – Radio Ga Ga (4)

IX. futam – Tízek Társasága Hendikep:

Lovasváltozás: (3) Sir Huru-Paizs Gábor

Vanília megkésett az indításnál. Lujza ugrott ki a legjobban a gépből és elment vezetni, mögötte Bandavezér, majd Nizar és Valeriana duója, Májusfa volt a további sorrend. Az egyenes közepén, végén kezdte meg külső pozícióban a zárkózást a gyengén kezdő Sir Huru. A befutóegyenesre fordulva szaladtak rá többen is Lujzára. A 400-as táblánál már Nizar volt elöl és Summer Star-nak is volt egy jó momentuma, de végül nem tudott komoly veszélyt jelenteni Nizar-ra, a harmadik helyre nagyon messziről megérkezett Bistry.

Befutási sorrend: Nizar (10) – Summer Star (8) – Bistry (1)

I. agár futam – Sidaz Jack Díj:

Eagle indult a legjobban, őt követte Izardo, majd Azraq. Utóbbi később a vezetést is átvette és megnyerte a futamot. Eagle lett mögötte a második, Dolores megérkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Azraq (4) – Eagle (1) – Dolores (5)

X. galopp futam – Őszi Kornél Emlékverseny Hendikep:

Lovasváltozás: (1) Suhanó-Miladin Stanarevic és (8) Sunnykid-Murakami Shu

Bírónő kezdett a legjobban és Reka Bez Povratka társaságában elment vezetni. Ők ketten a pálya közepén galoppoztak, kívül Suhanó és Nimble Fighter helyezkedtek, az ötödik hely környékén volt a favorit Arabian Cafe. Utóbbi a 400-as táblánál vette át a vezetést, azonban kívül Suhanó még nála is erősebb volt és az utolsó 50 méteren átszaladt rajta. A harmadik helyre Nimble Fighter érkezett meg.

Befutási sorrend: Suhanó (1) – Arabian Cafe (4) – Nimble Fighter (3)

II. agár futam – Airlie Impact Díj:

Lejelentés: 2-MR.YPSILON

Deep Night, Cody és Booksy hármasa végig dominált a versenyben. Deep Night start-célban nyerte a futamot, a második helyet sikerült megszereznie  Booksy-nak, Cody a harmadik.

Befutási sorrend: Deep Night (3) – Booksy (5) – Cody (1)

SHARE THIS