/ by /   Kiemelt Galopp hír, Uncategorized @hu / 0 comments

Quelindo pályarekordban nyerte a Kisbér Díjat

Quelindo (Alberto Sanna) számára minden ideálisan alakult és ahogyan az várható volt, könnyen nyerte a Kisbér Díjat.  2:01:4-es idejével megdöntötte Brahy korábbi rekordját 2000 méteren.
A másik két favorit, My Luck (Suták Csenge) és Akaba (Stanislav Georgiev) osztoztak a helyezéseken.

I. futam – Baltazzi Fivérek Emlékversenye Hendikep:

Ridik vállalta magára a vezetést, Impius, Mojave, Asta the Queen és I Gotta Feeling követték. Katie’s Kiss-nek volt már rögtön a start után nagy hátránya a többiekkel szemben. Ridik mellé az ügető átjáróhoz közeledve felment Asta the Queen és Linácska párosa, Mojave és Impius helyezkedtek mögöttük, de Katie’s Kiss kivételével szépen együtt volt a mezőny. Asta the Queen-nek volt jó momentuma a távoszlopnál, ahol átvette a vezetést Ridiktől, miközben többen is támadást indítottak. I Gotta Feeling győzelmével zárult a nap első futama, másodiknak feljött Mojave, Asta the Queen célfotó alapján a dobogó alsó fokán zárt.

Befutási sorrend: I Gotta Feeling (2) – Mojave (7) – Asta the Queen (4)

II. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye: 

Összességében jól sikerült az indítás a csikóknak a nap nyeretlen kétévesek futamában. Tűzgalamb és Dynamite színei látszódtak a frontban, de közel volt Beatrice, Night Dancer és Keszi is, Sorbonne-nak és Summer Story-nak volt néhány hosszas hátránya. A táv utolsó 2/3-ában átvette a vezetést Night Dancer, Beatrice galoppozott mögötte a második helyen, harmadiknak feljött Sorbonne, Keszi lendülete tört meg. A végén célfotó volt az első és a harmadik helyre is.

Befutási sorrend: Night Dancer (3) – Sorbonne (4) – Dynamite (1)

III. futam – Mineral Hendikep:

Lejelentés: 9 Welana

Brilliance kezdett gyengébben, ellentétben Merzad-dal, aki magára vállalta a vezetést. Merzad mögött Omnia Gold, Taurus, Salsa, Olatist és a zárkózó Brilliance volt a sorrend. A túlsó oldalon gyorsult a tempó, ami annak volt köszönhető, hogy Brilliance-t lovasa fellovagolta Merzad mellé, aki azonban nem hagyta magát. A vezető duót Omnia Gold és Olatist párosa követte. A kanyarban Zabpehely, Omnia Gold és Olatist átvették a vezetést Merzad-tól, aki eddig bírta és Brilliance is pillanatok alatt visszaesett a mezőny végére. Zabpehely a befutóban egyedül maradt az élen, Rebellis indult az üldözésére és a célig el is kapta. A harmadik helyet  Olatist szerezte meg.

Befutási sorrend: Rebellis (2) – Zabpehely (8) – Olatist (6)

IV. futam – Városbíró Díj:

Lejelentés: 2 Speedtest

Összességében jól sikerült az indítás mindenkinek. Suhanó és Al Shoogh színei látszottak az élen, de Puck Fair, Duce és Trinity River is a front tagjai voltak, Robespierre és King Alex alkották a középmezőnyt, Olaf galoppozott néhány hosszas hátrányban a mezőny végén. 350 méterrel a cél előtt Duce, Puck Fair és Trinity River hármasa vette át a vezetést és küzdöttek a győzelemért, Al Shoogh is közel látszott. 100 méterrel a vége előtt már Duce egyedüliként galoppozott az élen, Puck Fair és Al Shoogh szerezték meg mögötte a helyezéseket.

Befutási sorrend: Duce (1) – Puck Fair (3) – Al Shoogh (6)

V. futam – Francis Cavaliero Emlékverseny Hendikep:

Lejelentés: 8 Szerencse lovag

Szinte teljesen egy vonalban volt a mezőny az indítást követően, kivéve Cimborát, aki tragikusan kezdett és 200 méter után már látszott, hogy nagyon nehéz helyzetben van. Power of Angel, Dark Demon, Minna, Pirkadatkor kelő, Sonja és Avantgard voltak a frontban, meglepetésre Pokolfajzat a mezőny második felének volt a tagja. 300 méterrel a cél előtt már Pikk Dáma volt az élen, őt Sonja támadta, de előbbi szívósan védekezett és megnyerte a versenyt. Sonja mögött Avantgard végzett a harmadik helyen.

Befutási sorrend: Pikk Dáma (10) – Sonja (7) – Avantgard (4)

VI. futam – Epsomi Díj:

Culdaff ugrott ki a legjobban a gépből, de nem sokáig vezetett, mert elment mellett Agastache, azonban ő is visszafogta a tempót, ami így elég komótos lett. Az ügető átjárót elhagyva kezdtek gyorsulni a telivérek, ekkor kissé megnyúlt a mezőny. Agastache még mindig az élen galoppozott, Culdaff, Bourges, Nocle Pata és Mr Marbin követték. Az utolsó 600 méter kezdetén indult el visszafelé Agastache, Bourges került az élre. A befutóban kezdődtek a komolyabb támadások, a falon jött Culdaff, azonban nála is erősebb volt Little Ghetto Boy, aki a célban már előrébb volt, mint Culdaff, Bourges végzett harmadikként.

Befutási sorrend: Little Ghetto Boy (1) – Culdaff (5) – Bourges (4)

VII. futam – Németh Ferenc Emlékkupa IV. futama Hendikep:

Lejelentés: 11 Sir Huru

Bahamian Indy kapott gyengén lábra. Mighty Icon vállalta magára a vezetést, Eiskönigin, Nostra Balerina és Perfect Too követték. Az ügető átjáró környékén kezdte meg a zárkózást a favorit Destyno és a befutóra már elsőként fordult. Nostra Balerina és Mighty Icon galoppoztak mögötte, de komoly veszélyt nem jelentettek Destyno-ra, aki hozta a kötelezőt és magabiztosan nyerte a futamot. Nostra Balerina is könnyű második lett, a harmadik helyre megérkezett a gyengén kezdő Bahamian Indy.

Befutási sorrend: Destyno (7) – Nostra Balerina (9) – Bahamian Indy (1)

VIII. futam – Kisbér Díj:

Ahogyan az várható volt, Silver Chimes ment el vezetni, azonban ezt nem egyedül tette, Run The Red Light is tartotta vele a lépést, miközben a három favorit, My Luck, Akaba és Quelindo zárták a sort. A túlsó oldal elején Run The Red Light gyorsított és egyedüli lóként galoppozott az élen, azonban az ügető átjárónál Silver Chimes ismét megelőzte. Az élen vetélkedő két lovat Singidunum követte és az utolsó fordulóban megelőzte őket. Eközben folyamatosan tömörödött a mezőny, a favoritok is megkezdték a zárkózást. Mire Singidunum befordult a célegyenesbe, Quelindo már a második helyen galoppozott, az egyenesben pedig elköszönt a többiektől és rendkívül magabiztosan nyerte a futamot. My Luck megérkezett mögé a második helyre, Akaba harmadik helye tette teljessé a papírformát.

Befutási sorrend: Quelindo (4) – My Luck (3) – Akaba (1) 

SHARE THIS