Szinte minden futamban jött a papírforma péntek este

Az Augusztusi Gátversenyben Diplomata (Bakos Gábor) folytatta menetelését és újabb győzelmet szerzett Black Blade (Kriskó Norbert), valamint Sabato (Lukás Matusky) előtt. A Lovasutánpótlás Kupa újabb állomását Mátrix nyerte Bóna Nikolettával (am.).
A két agárfutamban Azraq és Tina Turner voltak verhetetlenek.
Az ügetőknél Unique (Branislav Mukity), Ulrike Bork (Veres Éva) és Magic Bucks (Lakatos Csaba) szereztek győzelmet.

I. galopp futam – Lovasutánpótlás Kupa Hendikep:

A mezőny nagy részének jól sikerült az indítás. Mátrix volt helyből gyors, de Illendő és Bizottság is jól kapta el a startot. Garland, Májusfa és Nocka triója volt leszakadva a többiektől. Az ügető átjárót elhagyva Mátrix, Illendő és Bizottság hármasa megszökni látszott, előnyük 5-6 hossz volt az üldözőket vezető Orkánnal szemben. A kanyarban Mátrix tovább gyorsított és élre állt. Elég jelentős előnnyel fordult a befutóra, ahol ezt meg is tudta tartani a célig és megszerezte esedékes győzelmét. A helyezésekért volt óriási küzdelem Bizottság és a szürke Májusfa között.

Befutási sorrend: Mátrix (6) – Bizottság (1) – Májusfa (2)

I. agár futam – Salad Dodger Díj:

Lejelentés: SHELBY GT (1)

Dolores kezdett a legjobban, de a favorit Azraq sem hagyta magát és nagyjából féltávnál átvette a vezetést, majd egy magabiztos győzelmet aratott. Britany ért célba a harmadik helyen, őt pedig Kengyelfutó Dynamo követte.

Befutási sorrend: Azraq (4) – Dolores (2) – Britany (3)

II. galopp futam – Augusztusi Gátverseny:

Összességében jól sikerült a start mindenkinek, de nem sokkal ezt követően már kezdett leszakadni Dzsin. Navigáló érkezett elsőként az első ugrásra, őt Diplomata, Black Blade, Sabato, Royal Ron és Vanília követte. Navigáló jó tempót diktált az élen, amivel egyedül Diplomata és Black Blade tudta tartani a lépést, messzi negyedik helyen galoppozott Sabato. Az élen lévő vezető hármas komoly előnyre tett szert a túlsó oldalon. Közülük is Black Blade-del gyorsított lovasa és átvette a vezetést, próbált meglépni Diplomatától, aki azonban szokása szerint ellenállhatatlan volt az utolsó 250 méteren, megelőzte Black Blade-et és könnyen folytatta hazai veretlenségét. Black Blade mögé Sabato érkezett meg a harmadik helyre, Navigálót előzve.

Befutási sorrend: Diplomata (1) – Black Blade (2) – Sabato (4)

II. agár futam – Droopys Ward Díj:

Az első 100 métert szinte teljesen egy vonalban tették meg az agarak, aztán Tina Turner kivált a többiek közül és könnyen nyerte első Kincsem parki versenyét. Cooper jó versenyt futva második lett, Smash Hit a harmadik.

Befutási sorrend: Tina Turner (1) – Cooper (5) – Smash Hit (3) 

I. ügető futam – Gambrinus Díj I. rész:

Világszépe hibázgatott még a verseny előtt, de aztán letette hajtója. Unique volt a leggyorsabb a startnál, mögötte Bonjour Evo és Gigant Wings duója ügetett, majd Villám RG, Disney HR és a zárkózó Világszépe volt a sorrend. Az első egyenesben már a teljes mezőny 5 hosszon belül ügetett. A túlsó oldalra fordulva a vezető trió meglépni látszott, közülük azonban Bonjour Evo elugrotta magát és kiesett a versenyből. Disney HR kezdte meg szépen a zárkózást, miközben Unique egyre inkább lerázta magáról legnagyobb ellenfelét, Gigant Wings-et. A négyéves kanca szép stílusban triplázott rá győzelmeire, a befutóban újra elinduló Gigant Wings lett a második, Disney HR a harmadik.

Befutási sorrend: Unique (2) – Gigant Wings (6) – Disney HR (5)

Győztes idő: 19,6

II. ügető futam – Igézet Hendikep:

Már a start után eléggé megrostálódott a mezőny. Tesco Magic galoppozott és diszkvalifikálták, Szökevény pedig 30 méterre lemaradt Shark WF, Sziporka, Ulrike Bork és Timur négyesétől. Sokáig nem történt változás, libasorban haladt a mini mezőny. A túlsó egyenes végén ügetett fel a második helyre Ulrike Bork és Timur is lőtávolon belül volt. A befutóban Ulrike Bork átvette a vezetést Shark WF-től, aki visszacsúszott a harmadik helyre, mert idő közben Timur is elment mellette.

Befutási sorrend: Ulrike Bork (6) – Timur (5) – Shark WF (3)

Győztes idő: 21,1

III. ügető futam – Gambrinus Díj II. rész:

Cyprus A.T. kilőtt a startnál és pár hosszal elment vezetni. Magic Bucks és Prodigy Gasti követték, majd Velence R. és Baddington érkeztek a folytatásban, Ulászló M nagyon ki volt szakadva. A túlsó oldalon úgy tűnt, hogy Baddington és Velence R. egyre messzebb kerülnek a fronttól, amit Cyprus A.T., Magic Bucks és Prodigy Gasti alkottak. A befutó izgalmasra sikerült, mert Cyprus A.T.-t többen is megtámadták, aminek következtében Angyal Andor lova hibázott és kiesett a versenyből. Prodigy Gasti, Magic Bucks és Velence R. szinte fej-fejt ügettek az élen, utóbbi azonban elugrotta magát, így ő is diszkvalifikálva lett. A másik két ló között volt célfotó az első helyre, messzi harmadik Baddington lett.

Befutási sorrend: Magic Bucks (1) – Prodigy Gasti (6) – Baddington (5)

Győztes idő: 18,3

SHARE THIS