/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Vital RG start-célban nyerte a Háromévesek Nagydíját

Vital RG (Hajnal Tibor) győzelmét hozta a 2017-es Háromévesek Nagydíja! Hajnal Tibor háromévese már a startnál élre állt, miközben nagy ellenfele Veronica Fling hibával kezdett, így hamar eldőlt, hogy ő nem küzdhet a győzelemért. Vakarcs RG (Mitja Slavic) viszont jó lábbal kelt, végig az élbolyban haladva a második helyre érkezett meg. A dobogó harmadik fokára Villám Ville (Fazekas Imre) állhatott, aki szintén hibázott nem sokkal a start után, ám neki sikerült korrigálnia, és nagyszerű futással érkezett meg harmadikként.

I. futam – Lővér Hendikep

Rózsakertnek sikerült nagyon jól a start, mögé Nixon helyezkedett másodikként, harmadikként Ruby Reeves ügetett. Az első egyenesben Racing Athlete zárkózott fel a vezető hármashoz majd átvette a harmadik helyet Ruby Reeves-től. A második kanyar végén Prometheus-t indította el hajtója. A túlsó egyenes végén Nixon is begyújtotta a rakétákat immár Prometheus kíséretében, és az addig vezető Rózsakerttől átvette a vezető szerepet. A kanyarban Sumi elugrotta magát, így számára véget ért a verseny. A célegyenesre Nixon vitte a mezőnyt, mögötte Prometheus érkezett. Ruby Reeves is feltámadt az utolsó pár száz méterre, és utolsó lendületével igyekezett dobogós helyezésért a cél felé. A favorit Nixon nem okozott csalódást, elsőként érkezett haza, Ruby Reeves felállhatott a dobogó második fokára Prometheust megelőzve, aki végül harmadik lett.

Befutási sorrend: Nixon (2) – Ruby Reeves (4) – Prometheus (7)

Győztes idő: 17.2

II. futam – Paris Hendikep

Oli Sun kezdett legjobban, mögötte Rock and Roll és Tini-mia helyezkedett. Az első kanyarban Top Up elugrotta magát, kiszállt a versenyből. Az egyenesben Oli Sun és Rock and Roll nyomában kettes fogatok alakultak ki, Jackson Junior felzárkózott Tini-mia mellé. Uncia is hibázott, diszkvalifikálták. Spar Lady időközben elindult, és a kanyar elejére érkezve már az élen ügetett. Oli Sun üldözte őt a második pozícióban, őket Tini-mia és Jackson Junior kettőse követték. A túlsó egyenesben Spar Lady próbált elszökni a mezőnytől, de Oli Sun követte, akivel Jackson Junior tudott jobban lépést tartani. A célegyenesre még Spar Lady fordult elsőként, ám a háttérben Up All Night lendületet vett, és az utolsó száz méteren átszáguldott a mezőnyön egyenesen a célba, Spar Lady másodiknak érkezett meg, a harmadik hely célfotóval Rock and Roll és Oli Sun között dőlt el, Rock and Roll javára.

Befutási sorrend: Up All Night (10) – Spar Lady (8) – Rock and Roll (9)

Győztes idő: 19.5

III. futam – Kincsem II. Díj

A start után Unigena Sun vette nagyon határozottan magához a vezető szerepet, Urzulina és Utah River tartották vele a lépést. Very Nice Photo hamar hibázott, kiszállt a versenyből. Az utolsó kanyarig az élen nem történt változás a vezető hármas szerepében, bár Urzulina folyamatosan támadta a vezető Unigena Sun-t és úgy tűnt Unipress is gyorsít a háttérben. A célegyenesben Ügyeskének még sikerült elindulnia, de Unigena Sun magabiztosan ügetett az élen, remek hajtással start cél győzelmet aratott, Ügyeske második lett, Utah River szintén megtartotta az elején megszerzett pozícióját, így ő lett a harmadik.

Befutási sorrend: Unigena Sun (1) – Ügyeske (6) – Utah River (2)

Győztes idő: 20.4

IV. futam – Kanca Díj

Uránia RG, Uzsorásnő és Úrilány R. osztoztak a vezető hármas szerepében az idei Kanca Díj startja után. Az első egyenesre fordulva Úrilány R. hajtója nem bízta a véletlenre a verseny alakulását, és az élre állt, Uránia RG a második helyre szorult, Uzsorásnő követte őket a harmadik helyen. A kis mezőny libasorba rendeződött, így ügettek a túlsó egyenesig, ahol Uránia RG próbálta támadni a vezető Úrilány R.-t. Úrilány R. azonban magabiztosan tartotta pozícióját, így érkeztek a befutóra. Az utolsó métereken Uzsorásnőnek sikerült kicsit megszorongatnia Úrilány R.-t, de az idei Derby győztes ismét bizonyított és elsőként érkezett a célba, Uzsorásnő orrhosszal lemaradva második lett, Uránia RG ügetett be a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Úrilány R. (2) – Uzsorásnő (1) – Uránia RG (6)

Győztes idő: 17.3

V. futam – Katóka Hendikep

Vamos Kemp tűnt ki elsőként a bolyból, de Landlord és Laluna Comtesse is nagyon jól helyezkedtek. Az első kanyarban Landlordnak sikerült az élre állnia nyomában Laluna Comtesse-el, mögéjük tudott lecsukni Vamos Kemp. Az első egyenesben Vamos Kemp kezébe vette az irányítást, és határozott tempóban érkezett meg az első helyre Landlord elé, akit Laluna Comtesse kitartóan üldözött. A második kanyarban libasorba rendeződött a mezőny, melyet Vamos Kemp vezetett. Úgy tűnt senki nem tud támadást indítani, a libasor változatlan sorrendben érkezett meg a célegyenesre. Bár az utolsó métereken felélénkült kicsit a mezőny, de későinek bizonyult, Vamos Kemptől senki nem vehette el a győzelmet, Landlord érkezett másodikként, Laluna Comtesse lett a harmadik.

Befutási sorrend: Vamos Kemp (7) – Landlord (6) – Laluna Comtesse (2)

Győztes idő: 17.7

VI. futam – Konta Dezső Emlékverseny

Milliondollar Lux kezdett legjobban, Hamilton As és Saprtakus Ans csatlakozott hozzá. Az első egyenesben Salome’ Bar-t indította el hajtója és sikerült megérkeznie a vezető ló, Milliondollar Lux mellé, harmadik helyre szorítva ezzel Spartakus Ans-t. A kanyarban Salome’ Bar már átvette a vezetést a falat azonban nagyszerűen sikerült őriznie Milliondollar Lux-nak. A túlsó egyenesben folytatott küzdelmek izgalmas befutót ígértek, hiszen a mezőny nagyon együtt haladt és az élen ügető hármas fogat is szinte fej-fej mellett robogott. A kanyarban Milliondollar Lux-nak sikerült ismét határozottan az élre állnia, de szorosan a nyomában volt Spartakus Ans, az elfáradó Salome’ Bar-t Bronsvlinder hagyta el. A célegyenesre fordulva be is bizonyosodott a várt izgalom. A végig türelmesen közvetlenül az élboly mögött ügető Bronsvlinder hatalmas hajrát indított és nagyon könnyen száguldott be a célba, maga mögé utasítva Milliondollar Lux-ot, aki így most csak második lett, a harmadik helyre a szintén türelmesen kiváró Orderly érkezett meg.

Befutási sorrend: Bronsvlinder (5) – Milliondollar Lux (3) – Orderly (8)

Győztes idő: 15.7

VII. futam – Varga Lajos Emlékverseny – Amatőrverseny Hendikep

Perfect, Polémia és Nubia is nagyszerűen kapták el a startot, ám Polémiának sikerült az élre állnia, mögé sorolt be Nubia majd Repeta érkezett az élmezőnyhöz, Perfect kívülről zárkózott. A túlsó egyenesre fordulva Redwood Vita hibázott, így ő kiszállt a versenyből. Perfectnek sikerült Repeta elé helyezkednie, így már ő ügethetett a harmadik pozícióban Polémia és Nubia nyomában. Az első egyenesben ügettek a lovak, amikor Repeta hibázott, így számára is véget ért a verseny. Az utolsó istállóegyenesben a vezető Polémia mögött kettes fogatok alakultak ki, Nubia mellett Tommy Lee ügetett, Perfect mellé csatlakozott Tündér Szépe. Az utolsó kanyarban Polémia állt az élen, mögötte Tommy Lee és Nubia bontakoztak ki. Tündér Szépe hajtója úgy döntött, eleget várt, határozottan megindult, hogy az élre álljon. Bár az egyenesre érkezve úgy tűnt, Tündér Szépe ellenfelei Tommy Lee és Nubia lesznek, kívülről két másik ló is hatalmas lendülettel érkezett. Red Stone és a jól startoló Perfect jelentkezett be a dobogós helyezésekért. Tündér Szépe azonban megállíthatatlan volt, gyönyörű győzelmet aratott, mögé Red Stone érkezett második helyre, Perfect a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Befutási sorrend: Tündér Szépe (9) – Red Stone (8) – Perfect (7)

Győztes idő: 22.3

VIII. futam – Ötévesek Nagydíja

Trencsén állt az élre a start után, őt a favorit Time To Say Goodbye követte, majd Tonnyó és Tengelic kettőse ügettek. Az első egyenesben Titán Ville átvette az irányítást és az élre állt. Nyomában libasorba rendeződött a mezőny, az élen Titán Ville, majd Trencsén, Time To Say Goodbye, Tonnyó, Tárkány és Tengelic következtek. Amikor már csak egy kör volt hátra a versenyből, Tengelic próbált a sereghajtó szerepéből előrébb kerülni. Az utolsó istállóegyenesben Time To Say Goodbye-t is kivette hajtója, és nagy léptekkel tört az élre Titán Ville elé. Az utolsó kanyarból Time To Say Goodbye hozta ki a mezőnyt, mely kissé szétszakadozni látszott. Úgy tűnt Time To Say Goodbye hazaér, ám ekkor Titán Ville váratlanul kijött Time To Say Goodbye mögül, és könnyedén lehagyva őt, beügetett a célba. Titán Ville látványos és gyönyörű győzelmet aratott, Time To Say Goodbye második lett, Trencsén érkezett meg a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Titán Ville (2) – Time To Say Goodbye (3) – Trencsén (6)

Győztes idő: 20.6

IX. futam – Hókás Díj

Oklahoma Font kihasználta kedvező start pozícióját és az élre állt, mögé csatlakozott Saron és Utódló. A túlsó egyenesben még mindig Oklahoma Font diktálta a tempót, mögötte Saron és Utódló kettőse csatázott. Az egyenes végén Insa látszott megindulni a háttérből. A célegyenesre még Oklahoma Font fordulhatott elsőként, azonban az utolsó pár száz méteren Insa hajtójával együtt megmutatta kiváló formáját és könnyedén átsétáltak a vezető lovakon, megszerezve ezzel a győzelmet. Asterix Evo is nagy lendülettel érkezett meg a második helyre, ám tisztátalan ügetésért kizárták a versenyből, így Tiara Boss vehette át a helyét, Utódló lett a harmadik. Mivel a versenyintézőség Tiara Boss-t is diszkvalifikálta tisztátalan ügetésért, Utódló felért a második helyre, Oklahoma Font pedig a harmadikra.

Befutási sorrend: Insa (5) – Utódló (9) – Oklahoma Font (1)

Győztes idő: 17.5

X. futam – Háromévesek Nagydíja

Vital RG helyezkedett legjobban a startot követően, de Vakarcs RG és Walking John M is hasonlóan jól kezdett. Még az első kanyar előtt a nagy esélyes Veronica Fling elugrotta magát, így biztossá vált, hogy ő már nem szállhat küzdelembe a győzelemért. Az első egyenesre Vital RG, Vakarcs RG és Walking John M vezetésével érkeztek a lovak, ám az egyenesben Vulcano Boy jelent meg és beült Vakarcs RG elé. Villeneuve is jól tartotta magát közvetlenül az élboly mögött, és a kanyarban sikerült Vakarcs RG mellé kerülnie. A túlsó egyenesben kettes fogatok alakultak ki Vital RG és Vulcano Boy vezetésével, akik mögött Vakarcs RG és Villeneuve kettőse ügetett. Az utolsó kanyarból fordulva Vital RG növelte előnyét a mögötte haladó immár Vakarcs RG-vel szemben, akit Vulcano Boy üldözött. Még a kanyarban Villám Ville színei tűntek fel, ahogy nagy lendülettel közeledik az élmezőnyhöz. Vital RG magabiztosan érkezett a célba, Vakarcs RG-t sem érte utol már senki, így övé lett a második hely, Villám Ville-t lendülete a harmadik helyre hozta be.

Befutási sorrend: Vital RG (4) – Vakarcs RG (7) – Villám Ville (3)

Győztes idő: 17.8

 

SHARE THIS