/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Izgalmas finis után Freddie Mercury nyerte a Szent István Díjat

Freddie Mercury (ifj. Kozma István) pont jókor, a célban volt elöl a Szent István Díjban. Miss Turpan-t (Martin Laube) és a sokáig vezető Qltúra-t (Róbert Sara) verte.

I. futam – Commander Gátverseny

Túlsúly: 7- Vanilia 2 kg túlsúly , kimázsált terhe helyesen : 62 kg

Már az első ugrás után kettészakadt a mezőny. Jack the Giant, Sabato és Dies Irae triója alkotta a frontot, Royal Ron, Ciper, Vanília és Cerro Torre voltak leszakadva. Jack the Giant-nek volt egy gyengébb ugrása a túloldalon, így visszacsúszott a harmadik helyre. Royal Ron közelített a vezető trióhoz, majd Ciper is megérkezett. A kanyarban Jack the Giant és Sabato nagyon elmentek a többiektől. Dies Irae teljesen elkészült az erejével, könnyen hagyta le istállótársa Ciper és Vanília. Sabato és Jack the Giant fej-fejt érkeztek az utolsó gáthoz, ezután pedig Jack the Giant síkon erősebb volt Sabato-nál és megnyerte a futamot. Messzi harmadiknak megérkezett Vanília.

Befutási sorrend: Jack the Giant (1) – Sabato (2) – Vanília (7)

II. futam – Parndorfi Hendikep

Lejelentés: 1- Bíborhajnal
Túlsúly: 7- Katie’s Kiss 1,5 kg túlsúly , kimázsált terhe helyesen : 51,5 kg
Színváltozás: 4 – Let Me Win : fehér

Nizar, Voodoo Master, Let Me Win és I Gotta Feeling négyese szinte egy vonalban galoppozott az élen a start után, Sambo és Rock’n Roll Fever követték őket, a sort nem kiszakadva Katie’s Kiss zárta. A tempó a túlsó oldalon fokozódott kicsit. Voodoo Master-t I Gotta Feeling és a zárkózó Sambo követte. A kanyarban Voodoo Master elindult visszafelé, a vezetést Sambo vette át, mögé felzárkózott Lovely Rock, harmadik helyen Nizar tartotta magát és Almarózsa is elindult. Az utolsó 200 méteren Sambo és Lovely Rock vívtak látványos küzdelmet a győzelemért, amit utóbbinak sikerült megszereznie, Almarózsa érkezett harmadiknak.

Befutási sorrend: Lovely Rock (10) – Sambo (2) – Almarózsa (3)

III. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye

Whip Call kapott gyengébben lábra és a start után jó 8-10 hosszas volt a hátránya a masszív élmezőnnyel szemben. Köln, Sárifáni, Smiling és Summer Story szinte teljesen egy vonalban galoppoztak, őket követte Dynamite és a zárkózó Whip Call. A kanyarhoz érve Sárifáni és Smiling vették át a vezetést, mögöttük Köln és Dynamite, Whip Call és a mezőny végére visszacsúszó Summer Story volt a sorrend. A vezető kettős nagyon elment a többiektől, izgalmas befutóra volt kilátás. Az utolsó 300 méter kezdetén Smiling egyedül maradt az élen, Sárifáni elindult visszafelé, a helyét Köln és Dynamite vették át. Smiling biztosan nyerte a futamot, a második helyre volt nagy küzdelem Köln és Dynamite között.

Befutási sorrend: Smiling (2) – Köln (4) – Dynamite (1)

IV. futam – Amatőrverseny Hendikep

Vegyesen sikerült az indítás a napi amatőrversenyben. Két favorit, Koperta és Agastache kezdtek gyengén, csak a mezőny végén helyezkedtek. Papírsárkány helyből gyors volt és rögtön élre állt, őt az istállótárs Olaf követte, majd Pannonstar DL, Szaffi, Mátrix és Nocka volt a további sorrend. Papírsárkány vezetésével érkezett a mezőny a befutóra, ahol felszaladt mellé Pannonstar DL. Kettejük küzdelme következett ezután, amiből Papírsárkány került ki győztesen. Olaf lett a bronzérmes.

Befutási sorrend: Papírsárkány (5) – Pannonstar DL (6) – Olaf (4)

V. futam – Remény Díj

Nehézkes beállás után egész jól sikerült a start a csikóknak. Az indítás után egyértelműen a három favorit, Aurora Borealis, Night for Overdose és Sorbonne galoppoztak a frontban, de közel volt hozzájuk Graffiti és Tűzgalamb is. Navajo és Rizikó nem nagyon tudták tartani a lépést a többiekkel. Féltávnál már látszott, hogy Aurora Borealis van az élen és végi kontroll alatt tartva a mezőnyt, magabiztosan nyerte a futamot. Második helyen Overdose másik csikója, Night for Overdose ért célba, a jó versenyt futó Graffiti lett a harmadik.

Befutási sorrend: Aurora Borealis (6) – Night for Overdose (2) – Graffiti (3)

VI. futam – Gödi Díj

A régen látott Adél tört egy kicsit a pálya közepe felé a start után, de összességben ő sem kezdett rosszul. Nocle Pata és Pirkadatkor kelő indultak remekül és Meriva is a front tagja volt. Az első 300 métert követően Nocle Pata, Pirkadatkor kelő és Meriva hármasa szinte teljesen egy vonalban galoppozott, megkezdte a zárkózást Speedtest és Mondóka. Az utolsó 200 méterhez közeledve Salsa felment Nocle Pata mellé, később pedig el is ment mellette és megnyerte a futamot. A harmadik helyre Mondóka érkezett meg.

Befutási sorrend: Salsa (6) – Nocle Pata (3)- Mondóka (4)

VII. futam – Hesp Róbert Emlékverseny

Lejelentés: 3 – Maximum Joy

Rebellis kezdett nagyon gyengén. Radio Ga Ga ment el vezetni Uccellino társaságában, Merzad, Juniperus és Cristály volt a további sorrend. Az ügető átjárót elhagyva Rebellis is megérkezett a többiekhez és a befutóra fordulva utat kapott a falon. Radio Ga Ga nyakán galoppozott szinte a teljes mezőny, a legnagyobb veszélyt azonban Rebellis jelentette rá. A hűséges szürke minden támadást kivédett és végig vezetve megnyerte a futamot. Rebellis mögött Cristály szerezte meg a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Radio Ga Ga (1) – Rebellis (4) – Cristály (2)

VIII. futam – Slinsby Hendikep

Oscar és Shakespeare ugrottak ki a legjobban a gépből, Olatist kezdett gyengébben. A vezető kettőshöz Roxanne csatlakozott az egyenesben, majd az ügető átjárót elhagyva a vezetést is átvette. Zabpehely és Olatist zárkóztak egyre feljebb, Oscar lendülete mintha megtört volna. Roxanne hozta a lovakat a befutóra, Őt Zabpehely és Olatist követték. Utóbbi az utolsó 200 méteren már előrébb volt és megnyerte a futamot. Oscar kapott újra erőre a befutóban és felszaladt másodiknak, Sonrisa nagyon messziről érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Olatist (5) – Oscar (6) – Sonrisa (2)

IX. futam – Németh Ferenc Emlékkupa V. futama Hendikep

Túlsúly: 8- Bright Jewel 1,5 kg túlsúly , kimázsált terhe helyesen : 56,5 kg

Bírónő a start pillanatában megvált lovasától. Suttogó és Bright Jewel álltak élre az indítás után, Refana, Stefánia és St Selene tartoztak még a fronthoz. Nagyjából féltávnál öten szinte fej-fejt galoppoztak az élen, Suttogó, St Selene, Muffin, Bright Jewel és Amarillo Belleza. Közülük Suttogó fáradt el elsőként és elindult visszafelé. 200 méterrel a cél előtt St Selene már egyedül volt az élen és hiába támadta Amarillo Belleza, előbbi kivédte a támadást és megnyerte a futamot. A harmadik helyre megérkezett istállótársa Bright Jewel.

Befutási sorrend: St Selene (3) – Amarillo Belleza (5) – Bright Jewel (8)

1. agár futam – Klippeder Bound Díj

Izardo vett nagyon jó startot, mögötte Falcon és Cooper helyezkedtek és Chilli is támadásba lendült. A végén Falcon nagyon rászaladt Izardo-ra, de megverni nem tudta, Cooper lett a harmadik.

Befutási sorrend: Izardo (5) – Falcon (2) – Cooper (4)

X. futam – Szent István Díj

Senki nem akarta magára vállalni a vezetést a nap tizedik futamában, végül Qltúra állt élre, mögötte pedig libasorban galoppoztak a telivérek. Medici, Miss Turpan, Panda, Eltham, Freddie Mercury, Tanganyika és Saintnixa volt a sorrend. A rendkívül lassú tempó egészen a befutóig tartott, ott gyorsultak fel az események. Qltúra mellé felszaladt Miss Turpan és Freddie Mercury, Medici-nek és Eltham-nek nem kedvezett ez a típusú verseny. Miss Turpan és Freddie Mercury csatáztak hatalmasat a győzelemért, amit a jobb bólintásnak köszönhetően utóbbi szerzett meg. A sokáig vezető Qltúra megőrizte a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Freddie Mercury (6) – Miss Turpan (3) – Qltúra (8)

2. agár futam – Lightwalker Díj

Technikai okok miatt a futam elmaradt.

 

 

SHARE THIS