New York-i siker a péntek esti versenynapon

A Lovasutánpótlás Kupa újabb állomásával kezdődött a versenynap, amit a favorit Pink nyert meg Májer Cintiával.
A Szeptemberi Gátversenyben Jack the Giant (Bakos Gábor) duplázott rá legutóbbi győzelmére.
Az agárversenyekben jött a papírforma, Cody, Mimi és Eagle szereztek egy-egy győzelmet.
Az ügetőknél a  Budapest-New York Amatőrtalálkozóval kezdődött az este. A verseny során remekül mutatkoztak be az amerikai hajtók, Sholty Geri (Paul Minore) révén szereztek győzelmet. Ezt követően Vola Gatto (Fazekas Imre) tudott nyerni a Chakko Fran Díjban, a napot pedig a Péntek Esti Szuper Sprint, Kingstone győzelmével zárta.

I. galopp futam – Lovasutánpótlás Kupa V. futama Hendikep

Lejelentés: 3 – TACO BOY

Szaffi, Pink és Mátrix hármasa kezdett jól, míg a két istállótárs Déva vára és Summer Star gyengén indultak. Az élen Szaffi és Pink kettőse galoppozott, mögéjük felzárkózott Stefánia, majd Mátrix következett és 5-6 hosszas hátrányban Déva vára és Summer Star zárták a sort. A befutóban Pink szépen lassan kezdett felülkerekedni Szaffin és az utolsó 300 méter kezdetén már ő vezetett. Stefániának volt nagyon jó momentuma a végén és felszaladt másodiknak, Mátrix fért fel a dobogó alsó fokára.

Befutási sorrend: Pink (1) – Stefánia (2) – Mátrix (7)

I. agár futam – Lyreen Mover Díj

Cody ugrott ki a legjobban a gépből, mögötte Azraq és Izadro helyezkedtek. Booksy féltávnál gyújtotta be a rakétákat és a célban már második volt a végig vezető Cody mögött, Azraq könnyű harmadikként végzett.

Befutási sorrend: Cody (1) – Booksy (5) – Azraq (3)

II. galopp futam – Szeptemberi Gátverseny

Lejelentés: CERRO TORRE (3)

Jack the Giant mögött teljesen egy bolyban haladt a mezőny, amikor elérkeztek az első ugráshoz. Royal Ron és Jack the Giant fej-fejt érkeztek a második ugráshoz, Vanília, Rikat és Shiraz volt a további sorrend. Utóbbi egyre jobban lemaradt a fronttól, azonban a síkon a kanyarban ismét felzárkózott. Jack the Giant mellé Vanília galoppozott fel és Royal Ron is közel volt hozzájuk. A túlsó oldalon Shiraz megvált lovasától. Jack the Giant-re folyamatosan tapadt Vanília, Royal Ront-t Rikat előzte. Az utolsó két ugráshoz fej-fejt érkezett Jack the Giant és Vanília, ezt követően a síkon egyértelműen előbbi volt jobb és nyerte a futamot. Vaníliának az utolsó ugrás nem sikerült jól, ennek ellenére megőrizte a második helyet, Rikat lett a harmadik.

Befutási sorrend: Jack the Giant (2) – Vanília (6) – Rikat (1)

II. agár futam – Westmead Díj

Újonc kutyák álltak starthoz a nap második agár futamában. Mimi vette a legjobb startot és végig kontroll alatt tartotta a mezőnyt, start-célban nyerte a versenyt. Model és Muci osztoztak mögötte a helyezéseken.

Befutási sorrend: Mimi (5) – Model (1) – Muci (2)

III. agár futam – Rapid Ranger Díj

Polo ugrott ki a legjobban a gépből, azonban hamar átvette tőle a vezetést Cooper és Eagle is elindult. Az utolsó métereken Eagle átszaladt Cooper-en, Polo érkezett harmadiknak.

Befutási sorrend: Eagle (6) – Cooper (5) – Polo (2)

I. ügető futam – Budapest – New York Amatőrtalálkozó Hendikep I. futam

Trendy Girl hibázott a startnál és kiszállt a versenyből, Sóvirág pedig az első kanyarban ugrotta el magát. Jól kezdtek a favoritok, Oklahoma Font és Overnight, Prodigy Gasti tartotta velük a lépést. Sensation is hibázott a negyedik helyen, aki mellé Sholty Geri zárkózott fel és Rózsakert volt még látótávolságon belül. A túlsó oldal végén Overnight már előrébb volt mint a falon Oklahoma Font, kívülről Sholty Geri indított támadást. A befutóban Sholty Geri könnyen ment el mindenki mellett és nyerte a futamot amerikai hajtójával. Oklahoma Font ért célba másodikként, a harmadik helyre pedig célfotó volt a fáradó Overnight és a szépen újító Rózsakert között.
A futam után vizsgálat (2- Oklahoma Font) volt, változás nem történt.

Befutási sorrend: Sholty Geri (3) – Oklahoma Font (2) – Rózsakert (5)

Győztes idő: 18,2

II. ügető futam – Chakko Fran Díj

Eliane Merite kezdett tragikusan, már a start előtt messze ki volt szakadva a mezőnyből. Zabrina az indítás előtt hibázgatott, azonban mire elindult a futam letette hajtója. Vola Gatto és Magic Bucks kettőse kezdett a legjobban, Ultimate Ugri tartotta velük a lépést. Az első egyenesben Magic Bucks átvette a vezetést Vola Gatto-tól és lassított a tempón, aminek következtében csatlakozást kaptak a többiek is. Libasorban haladt a mezőny, Magic Bucks, Vola Gatto, Ultimate Ugri Violetta, Baddington, Zabrina sorrendben. Utóbbi hatalmas lendülettel zárkózott és a túlsó oldalon már a harmadik, negyedik hely környékén ügetett. Az utolsó kanyarban Ultimate Ugri ugrotta el magát és kiesett a versenyből. Vola Gatto-t a befutóban könnyedén indította el hajtója, a kanca ennek felhívására lendületet vett és megnyerte a futamot. A második helyre nagyot hajrázott Violetta, őt a célban Zabrina követte.
A futam után Vizsgálat volt, a Versenyintézőség Zabrinát (1) galoppozás miatt diszkvalifikálta.

Befutási sorrend: Vola Gatto (3) – Violetta (7) – Magic Bucks (4)

Győztes idő: 20,0

III. ügető futam – Péntek esti Szuper Sprint Díj

Lejelentés: MARISKA (6)
Hajtóváltozás:  2- KINGSTONE – Gosztonyi Judit am.

Az első előfutamban Kingstone szerezte meg a győzelmet, ideje: 08,0
A második előfutamban a nagy favorit Lardon már a startnál elugrotta magát, így Kronos sétált be a döntőbe, ideje: 10,5.
A harmadik előfutamban Opál lány egyedül szaladt,  22,0-es idővel.
A döntő résztvevői: Kingstone (2), Kronos (4), Opál lány (5)
Kingstone-nak már a start pillanatában volt egy gondolatnyi előnye tréningtársával Kronos-szal szemben és ezt végig meg is tudta tartani. Opál lány már az indításnál lemaradt.

Befutási sorrend: Kingstone (2) – Kronos (4) – Opál lány (5)

Győztes idő: 12,0

 

 

SHARE THIS