/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Izgalmas versenyt és Muffin győzelmét hozta az Őszi Hendikep

Nimble Fighter lejelentésével öten vágtak neki a napi főfutamnak, az Őszi Hendikepnek. Ennek ellenére izgalmas verseny alakult ki a végére, célfotó alapján sikerült csak sorrendet felállítani. Sokáig Suhanó vezetett, azonban a befutóban elindultak a komoly támadások. Muffin (Nagy Tamás) volt a legerősebb, ő szerezte meg a győzelmet, Mondóka (Paizs Gábor) és Speedtest (Suták Csenge) osztoztak a helyezéseken.

I. futam – Devil Princess Hendikep

Navigáló kapott kicsit gyengébben lábra, de hamar csatlakozni tudott a fronthoz. Pannonstar DL és Mátrix voltak helyből gyorsak, azonban az ügető átjárót elhagyva Navigáló, Lujza és Suttogó hármasa átvette tőlük a vezetést, megindult Agastache, a sor végén pedig Eiskönigin galoppozott. Suttogó a kanyarban gyorsított a tempón és megszökött üldözőitől. A falon jó momentummal zárkózott Eiskönigin. Suttogó rendkívül könnyen nyerte a nap első futamát, Lujza végig jó pozícióban helyezkedve második lett, a dobogó alsó fokára megérkezett Eiskönigin.

Befutási sorrend: Suttogó (4) – Lujza (6) – Eiskönigin (2)

II. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye

Lejelentés: NANCHO (4)

Rolex Boy kivételével mindenki jól kapta el a startot. Esti Fény, Fonzel, Sárifáni, Graffiti és Wiro-Dzsenna tartoztak a közvetlen élmezőnyhöz, de Keszi sem volt messze tőlük. A kanyarhoz közeledve Fonzel és Esti Fény kettőse birtokolta a vezető pozíciót, mögöttük a két tréningtárs, Keszi és Sárifáni galoppoztak, a sort még mindig Rolex Boy zárta, de ekkor már nem kiszakadva. Fonzel hozta a lovakat a befutóra, Esti Fény és Keszi vették üldözőbe és Graffiti is támadásba lendült, azonban a kanyarban nagyon kisodródott, amivel néhány hossza hátrányba került, ezt követően azonban fel tudott szaladni Fonzel, Esti Fény és Keszi hármasa mögé. Ez a négy ló kivált a többiektől és látványos csatát vívtak a győzelemért. Célfotó alapján Esti Fény nyerte a futamot, Fonzel és Graffiti előtt, Keszi csúszott le a dobogóról.

Befutási sorrend: Esti Fény (1) – Fonzel (2) – Graffiti (6)

III. futam – Dancing Candle Hendikep

Dinamitrúd ismét nem kezdett fényesen, rögtön a start után jelentős hátrányt szedett össze magának. Linácska és Garland vállalták magukra a vezetést, mögöttük jól tartotta magát a favorit Asta the Queen, Májusfa, Impius és Nocka is. A túlsó oldal közepén indult el visszafelé Garland, a helyét Asta the Queen vette át és Mojave, valamint Koperta csatlakoztak még hozzájuk. Linácska vezetésével érte el a mezőny a célegyenest, itt a kanca tovább gyorsított, a távoszlopon belül már 6-7 hosszas volt az előnye Asta the Queen-nel és Kopertával szemben. Purpur Princess indult el hatalmas lendülettel a finisben és felszaladt harmadiknak a biztos nyerő Linácska, valamint Asta the Queen mögé.

Befutási sorrend: Linácska (5) – Asta the Queen (3) – Purpur Princess (9)

IV. futam – Jeremy Díj

Lovasváltozás: (3) PIRKADATKOR KELŐ – Ifj. KOZMA ISTVÁN

Capitaine Fregate ment el vezetni és diktálta a jó tempót, aminek köszönhetően megnyúlt a mezőny. Pirkadatkor kelő és Olatist zárkóztak fel a favorit mögé, a sort Rebellis zárta. Capitaine Fregate biztos elsőként érkezett a befutóra, mögötte Olatist galoppozott és megérkezett Rebbelis is. A távoszlopon belül Capitaine Fregate és Rebbelis küzdelmét láthattuk, aminek a vége Rebellis győzelme lett, nagyon messzi harmadikként Olatist ért célba.

Befutási sorrend: Rebellis (5) – Capitaine Fregate (2) – Olatist (4)

V. futam – Noble Law Hendikep

Babilonia, Altay, Mákszem volt az első három ló sorrendje a start után, ezt tudták tartani a túlsó oldal közepéig, ahol Altay pillanatok alatt visszaesett a mezőny végére. A falon feljebb zárkózott Celeburdi és Ranavalona is a frontban találta magát. A fordulóhoz érve még mindig Babilonia galoppozott az élen, mögötte Ranavalona, Celeburdi és a zárkózó Bíborhajnal volt a sorrend. Utóbbi a befutóban fel is ment a második helyre, továbbra is Celeburdi-é volt a bronzérmes pozíció, azonban a falon nagyon megindult Married és a célig el is kapta Celeburdi-t. Babilonia start-célban nyerte a futamot, a szürke Bíborhajnal végzett a második helyen.

Befutási sorrend: Babilonia (4) – Bíborhajnal (7) – Married (9)

VI. futam – Szeptemberi Díj

Mindenkinek jól sikerült az indítás a nap rövid távú futamában. Meriva, Pokolfajzat, Silver Chimes, Larion és Amarillo Belleza színei látszódtak a frontban. Az utolsó 400 méter kezdetén vált ki a többiek közül a sárga hároméves Amarillo Belleza és hiába indultak el többen is az utolsó métereken, a kanca magabiztosan veszítette el nyeretlenségét. Meriva végig elöl helyezkedett és megőrizte a második helyet a kissé későn kibontakozó Sonja-val szemben, Silver Chimes és Pokolfajzat volt a további sorrend.

Befutási sorrend: Amarillo Belleza (9) – Meriva (4) – Sonja (6)

VII. futam – Őszi Hendikep

Lejelentés: NIMBLE FIGHTER (6)

Suhanó és Adél kettőse ugrott ki a legjobban a gépből, őket Muffin, Speedtest és Mondóka követte. Ez maradt a sorrend akkor is amikor a telivérek ráfordultak a célegyenesre, itt azonban már erősen kellett lovagolni a vezető Suhanót, akinél könnyebben jött Muffin. A kanca a vezetést is átvette, mögé zárkózott Mondóka, de közel volt még Speedtest, Suhanó és Adél is. A végén célfotó kellett az első és a harmadik helyre is. Muffin lett a győztes, a helyezéseken Mondóka és Speedtest osztoztak.

Befutási sorrend: Muffin (5) – Mondóka (3) – Speedtest (2)

VIII. futam – Jolly Groom Hendikep

Lejelentés: PASTELLIA (5)

Sunnykid és Juliana kettősének sikerült a legjobban a start, közülük is előbbi ment el vezetni. Juliana és Bizottság követték a vezető kettőst, majd König Arion és Greenpeace következtek. A mezőny második feléből Almarózsa kezdte meg a zárkózást és a kanyarban már a harmadik helyen galoppozott. Sunnykid hozta a lovakat a befutóra, ahol Almarózsa és Greenpeace indítottak támadást, Sunnykid azonban kivédte ezeket és végig vezetve megnyerte a nap utolsó futamát. A második helyre nagyot védekezett Almarózsa, a támadó Greenpeace-szel szemben.
A célbíró által negyediknek helyezett 8-as számú König Arion lovasa (Bakos Gábor) óvást emelt a célbíró által harmadiknak helyezett 3-as számú Greenpeace lovasa (Suták Csenge) ellen a befutóban való szorítás címén. A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta és elutasította.

Befutási sorrend: Sunnykid (4) – Almarózsa (1) – Greenpeace (3)

SHARE THIS