/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Sultana Jet győzelmével zárult az Uli Díj

Rafael Bit lejelentésével hat fősre apadt az Uli Díj mezőnye. Ennek ellenére nagyon jó versenyt hozott a futam, látványos küzdelem alakult ki a győzelemért és a helyezésekért. Sokáig Ördög Hegedűse (Nagy Ferenc II.) vezetett, a befutóban rendkívül szívósan védekezett, azonban pont a célban a célfotó alapján elkapta őt Sultana Jet (Horváth György). A harmadik helyről is célfotó döntött Szacharin (Papp István) és Henrik Ibsen A.T. (Angyal Andor) között, előbbi javára.

I. futam – Platán Díj

Vanderle kezdett hibával a nap első futamában, ezzel kiesett a versenyből. Tell Vilma és Very Nice Photo kettőse hozta az egyenesre a mezőnyt, itt utóbbi gyorsított és élre állt. A második helyen ügető Tell Vilma mellé felment Vesna, majd Vanádium Boy és Világszépe duója következett, kettesfogatokba rendeződött a mezőny. A túlsó oldalon próbált elindulni hátulról a nagy termetű Victoria Top Secret. A célegyenes Vesna és Very Nice Photo küzdelmét hozta, kettejük közül célfotó alapján előbbi volt előrébb, a harmadik helyre Világszépe érkezett meg.

Befutási sorrend: Vesna (1) – Very Nice Photo (8) – Világszépe (7)

Győztes idő: 19,6

II. futam – Istis Jerez Díj

Lejelentés: KELVIN A.T. (8)

Unika Vik kapta el legjobban a startot és diktálta a tempót. Beatriz Galindo A.T. és Timoko R.L. kettőse követte, Tücsök és Újpesti lány alkották a második kettesfogatot, Kronos és Baddington volt a folytatás, a sort Cadans Frisia zárta. Elég komótos volt a tempó, ennek ellenére a vezető trió 2-3 hosszra elment a többiektől. A túlsó egyenesben Tücsök kezdett támadásba, amit a befutóban folytatott. Unika Vik érte el elsőként az utolsó 200 métert, Timoko R.L. próbálta szorongatni, de nem tudta elkapni, a négyéves kanca start-célban nyerte a futamot. Beatriz Galindo A.T. és Tücsök végeztek közel hozzájuk.

Befutási sorrend: Unika Vik (4) – Timoko R.L. (5) – Beatriz Galindo A.T. (1)

Győztes idő: 17,6

III. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye

Zagato az indítás után hibázott és kiesett a versenyből. Zanebono vette a legjobb startot, mögötte Zója és Zóra kettőse ügetett. Zsenerőz is elugrotta magát az első kanyar kijáratánál. Zanebono, Zóra, Zója és Zapato alkották a frontot, nagyobb űr után következett Zorro Boy, majd Zaffiri és Zsófia M. A túlsó oldal közepén vezető pozícióban hibázott Zanebono, így Zóra került az élre. Mögé feljött Zapato, Zója kezdett leszakadni. Az első két helyen ügető fogat nagyon elment a többiektől és biztosan szerezték meg az első két helyet. Zóra magabiztos győzelemmel fejezte be a versenyt, Zapato második lett, messzi harmadiknak Zója ért célba.

Befutási sorrend: Zóra (4) – Zapato (8) – Zója (1)

Győztes idő: 20,5

IV. futam – Labdarózsa Hendikep

Shark WF vált ki a mezőnyből, ő kezdett a legjobban. Onyx M., Machetta, Number One és Nichelino Di Re volt a további sorrend. Az első egyenesben Onyx M. átvette a vezetést és a harmadik spúrban Let it be TN is megkezdte a zárkózást. A túlsó oldal végén Reménységet, a kanyarban pedig Rolling Stones-t is diszkvalifikálták. Onyx M. vezetésével érkezett a mezőny a célegyenesre, azonban hatalmas lendülettel megindult Machetta és megszerezte a győzelmet. A második helyet Nichelino Di Re elorozta a fáradó Onyx M. elől.

Befutási sorrend: Machetta (3) – Nichelino Di Re (7) – Onyx M. (5)

Győztes idő: 20,6

V. futam – 2017. évi Amatőr Kupa Hendikep IX. futam

Uncatchable ugrándozott a start előtt is, majd azt követően is, így kiesett a versenyből. Oli Sun is hibázott, őt is diszvalifikálták. Tündérrózsa állt élre, mögötte Overnight és Nemzetesúr ügettek. Az első egyenesben Ruby Reeves, valamint Sunny kezdték meg a zárkózást. Overnight továbbra is őrizte vezető pozícióját, mögé megérkezett Ruby Reeves és Sunny, Tündérrózsa és Nemeztesúr volt a további sorrend. Overnight vezetésével érkezett a mezőny a befutóra, ahol a falon továbbra is jól tartotta magát Tündérrózsa, kívül pedig Ruby Reeves.
A futam után vizsgálat volt, de változás nem történt.

Befutási sorrend: Overnight (7) – Tündérrózsa (6) – Ruby Reeves (4)

Győztes idő: 19,0

VI. futam  – Uli Díj

Lejelentés: RAFAEL BIT (3)

Szacharin és Ördög Hegedűse voltak a leggyorsabbak a startnál, mögéjük beült a falra Orinoco, őt Sultana Jet és Bimbo de Chenu kettőse követte, a mezőnyt Henrik Ibsen A.T. zárta. Az élen Ördög Hegedűse és Szacharin folyamatosan fárasztották egymást, végül Ördög Hegedűsének sikerült kiharcolnia a vezető pozíciót. Szacharin mellé felment Sultana Jet, majd Orinoco és Bimbo de Chenu következtek, a mezőny végén továbbra is Henrik Ibsen A.T. helyezkedett. Látványos küzdelem alakult ki a célegyenesben, a falon szívósan védekezett Ördög Hegedűse, mellette Sultana Jet, mellette Bimbo de Chenu, kívül pedig Szacharin és Henrik Ibsen A.T. érkeztek nagy lendülettel. A végén célfotó kellett az első és a második helyre. Ennek eredményeképp Sultana Jet lett a nyerő, Ördög Hegedűse és Szacharin a helyezettek.

Befutási sorrend: Sultana Jet (6) – Ördög Hegedűse (4) – Szacharin (1)

Győztes idő: 19,1

VII. futam – Calorina Hendikep

Serafina Ketti próbálta megszerezni a vezetést a start után, San Francisco azonban ezt nem hagyta, így ketten maradtak az élen. Pinokkió és Under World alkották a második kettesfogatot, Bezique Va Bene és Svéd barát párosa pedig zárta a sort. Ez maradt a sorrend az utolsó kanyarig, ahol harmadik spúrban megkezdte a támadást Under World. San Francisco biztos elsőként érkezett a befutóra, Serafina Ketti mellett elment a támadó Under World és Bezique Va Bene, majd Pinokkió is. San Francisco gyakorlatilag végig kontroll alatt tartotta a mezőnyt és start-célban nyerte a futamot. Bezique Va Bene lett a második, Under World a harmadik.

Befutási sorrend: San Francisco (2) – Bezique Va Bene (4) – Under World (3) 

Győztes idő: 17,9

VIII. futam – Football Hendikep

Hajtóváltozás: UP ALL NIGHT (8) – PAPP KÁLMÁN

Onze De Mayo nem ment fel a helyére a startnál. Külső startszámáról Spar Lady és Up All Night voltak nagyon gyorsak, mögöttük Oklahoma Font és Norman is jól kezdtek. Up All Night a tribün előtti egyenesben gyorsított és átvette a vezetést. Spar Lady helyezkedett mögötte, Oklahoma font, Norman, Astrid Evo és Repeta volt a további sorrend. Amy’s Love a második kanyarban elindult és felügetett a vezető Up All Night mellé. A túlsó oldalon Szilvás indult el hatalmas lendülettel és az utolsó kanyart harmadik sávban vette be Up All Night és Amy’s Love mellett. Up All Night a befutóban elfáradt, Renoir Lag érkezett a helyére. Szilvás az utolsó 100 méteren átvette a vezetést és hiába támadta a falon Renoir Lag, elsőként érte el a célt. Amy’s Love lett a harmadik, Oklahoma Font a negyedik.
A 10-es számú Amy’s Love és a 11-es számú Renoir Lag hajtója (Turbucz Sándor am., és Lakatos Árpád) óvást emeltek a 6-os számú Szilvás hajtója (Nagy Ferenc II.) ellen szorítás címén. A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta és elutasította.

Befutási sorrend: Szilvás (6) – Renoir Lag (11) – Amy’s Love (10)

Győztes idő: 19,2

 

SHARE THIS