/ by /   Kiemelt Galopp hír, Magyarok külföldön / 0 comments

Öt magyar lónak szoríthatunk vasárnap

Fire For Goga Hannoverben lép pályára

Vasárnap komoly versenyre készül Rena Rihtaric tehetséges kétévese, a Gróf Károlyi Gyula Emlékversenyt könnyedén nyerő Fire For Goga. Maronka Gábor idomítottja a Hannoverben megrendezésre kerülő, Listed besorolást élvező Youngster Cup-ban áll starthoz, melyben kizárólag kancák indulhatnak.

A Vale of York ivadéknak kilenc ellenfele lesz az 1400 méteres ütközetben, az előzetes szorzók alapján pedig nyolc riválisa várhatja jobb előjelekkel az indítást. A favorit az angol tréningből érkező Dark Liberty (Maxim Pecheur), aki legutóbb Yorkban egy 35 ezer fonttal dotált megmérettetésen lett második. A másik nagy esélyes a Markus Klug kezei alatt készülő Moon Relation (Andreas Helfenbein). A 77-es toppal rendelkező Wittekindshofi ló eddigi három fellépésén háromszor lett második, ugyanakkor ebből kétszer kiemelt díjazású BBAG versenyben ért el helyezést. Ahogy az lenni szokott, Andreas Wöhler is képviselteti magát, méghozzá Tia Maria (Eduardo Pedroza) révén. A Maxios utód düsseldorfi bemutatkozása során Wonderful Görl (Filip Minarik) mögött lett harmadik, utóbbi szintén ott lesz a rajtnál, és ő képviseli a negyedik esélyt. Rajtuk kívül még Ullman Báró reménysége, Sojourn (Michael Caddedu), illetve Jaber Abdullah veretlen kancája, Queens Care (Jozef Bojko) is bármire képes lehet. Érdekesség, hogy a mezőnyben ott lesz még egy szigetországi aspiráns, nevezetesen Mail Order (Franny Norton), akit Mark Johnston treníroz. Természetesen neki is reális sansza van a dobogóra, de a jelen pillanatban outsidernek számító Marinka (Bauyrzhan Murzabayev) sem írható le, tekintve, hogy Olaszországban már helytállt ebben a kategóriában.

Összességében elmondható, hogy a magyar delegált további javulással meglepheti az egyébként roppant erősnek tűnő társaságot, ráadásul lovasa, az olasz Daniele Porcu is mellette szól. A 34 éves klasszis pályafutása során már több mint 800 győzelmet szerzett, és hosszú évek óta meghatározó tagja a német zsokégárdának. A 25 ezer euró összdíjazású összecsapás 13:20-kor veszi kezdetét.

***

Négy magyar ló a pozsonyi kapuzárón

Szlovákiába Kovács Sándor négy idomítottja utazik, a kvartett tagjai pedig egyaránt kétévesek. A program nyitásaként egy nyeretlenek számára kiírt, 1200 méteres futamban Classic Fast (Ján Havlík), Contesse (Róbert Sara) és Misty Dose (René Koplík) méri össze tudását kilenc további ellenféllel. A hármas közül az ezúttal gyengébbek közé került Overdose utód számít a legjobb sansznak, a kanca a győzelem egyik fő várományosa. Két és fél órával később a cseh tenyésztésű Denbeki (René Koplík) vesz részt egy 1800 méteres, második kategóriás versenyben. A legutóbb remekül zárkózó kanca másodjára tovább jöhet előre, ami alapján veszélyes lehet a cseh tréningben lévő favoritokra.

SHARE THIS