/ by /   Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Miért érdemes játszani a Breeders’ Cup futamaira?

Ez lesz az első alkalom, hogy a Breeders’ Cup több, mint három évtizedes történetében a californiai Del Mar pályája ad otthont az év legnagyobb lóverseny-sorozatának. Sokan még az USA keleti partvidékéről sem jártak még ezen az egzotikus pályán, ahol “a turf találkozik a szörf-fel”, ahogy a helyi mondás tartja. Európából még kevesebben mondhatják el, hogy ismerik ezt a napfényes helyet, ahogy például Aidan O’Brien, az írek tréner-királya is most fog először ide látogatni.

A pénteki 4 kiemelt futamot, szombat este (hazai idő szerint már éjszakába nyúlóan) 9 izgalmas és a fogadók számára sok lehetőséget tartogató futam követi, a legvégén a 6 millió dollár összdíjazású Classic-kal. Itt a világ két legjobb homokpályás lova, ARROGATE és GUN RUNNER csatájáról szólnak a hírek, akik tavasszal Dubaiban már 1-2 voltak, de azóta Arrogate, hét zsinórgyőzelem után – begyűjtött két vereséget, ráadásul itt Del Marban, míg nagy ellenfele három győzelemmel készült, legutóbb 10,5 hosszal bizonyult a legjobbnak! Ebben a futamban COLLECTED és WEST COAST nevét említik még az esélyesek között, azzal, hogy a két gigasztár túlsúlya miatt a fogadási piac jelenleg mindkét aspiráns jó szereplését alul értékeli, tehát érdemes lehet megpróbálkozni egy jól elhelyezett téttel velük kapcsolatban.

A Breeders’ Cup futamok egyébként is az amerikai játékosok kedvencei, mert amellett, hogy jól kiszámítható világklasszis favoritok nagy számban szerepelnek a programon, az év végi formák és a nagy távolsággal járó utazás és komoly időeltolódás miatt sokszor borul a papírforma. Ilyenkor az egyszerű tét játékkal is szép pénzt tud keresni a szemfüles turfbarát.

Az amerikai vezető hírekben kiemelik, hogy Arrogate a tavalyi címének megvédésére készül, ahogy további négy induló is a mezőnyökben. A Sprintben DEFRONG, a Filly and Mare Sprintben FINEST CITY, a Turf futamban HIGHLAND REEL míg a Filly and Mare Turfban QUEEN’S TRUST készül újra elnyerni a megtisztelő címet.

Figyelmet érdemel még LADY ELI, aki 2014-ben már nyert BC futamot (Juvenile Fillies Turf, tehát kétéves kancák gyepen) és most szintén a kancák közt alkotna maradandót, mielőtt tenyésztésbe vonul. (Fillies and Mares Turf)

Két veretlen ló indul a szombat esti Sentient Jet Breeders’ Cup Juvenile futamában, ahol a legjobb kétéves mének indulhatnak: BOLT D’ORO és THE TABULATOR egyaránt három-három futamban nem talált legyőzőre.

A Breeders’ Cup Juvenile Fillies, kétéves kancáknak kiírt versenyben az eddig szintén 3/3-as hibátlan statisztikájú MOONSHINE MEMORIES favoritként próbálja megőrizni veretlenségét.

A bet.lovi.hu oldalon Ön is kipróbálhatja szerencséjét és még 1000 Ft bónuszhoz is juthat!

SHARE THIS