/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Veronica Fling start-célban nyerte az Őszi Kísérleti Versenyt

A Hico istálló hároméves kancája, Veronica Fling (Veljko Mazsity) remek start után végig vezetve, magabiztosan nyerte az Őszi Kísérleti Versenyt.
Vital RG (Hajnal Tibor) második helyét sem veszélyeztette senki, Time To Say Goodbye (Márton Lajos) érkezett a bronzérmes pozícióban.

I. futam – Üzér Hendikep

A nap hosszútávú futamában VAQU. Em. Q. vállalta magára a vezetést, mögötte libasorban ügettek a többiek. Tündérrózsa, Nacho Nico, San Francisco, Timiko, Svéd barát és Ügyeske volt a sorrend. A gyors startot követően nagyon lelassult a tempó, a túlsó egyenes végén szinte már lépésben haladtak az ügetők. Ügyeske unta meg ezt elsőként és egy körrel a vége előtt felment VAQU. Em. Q. mellé. Timiko-t is elindította hajtója és a második kettesfogat külső tagjaként fordult az istállóegyenesbe, majd ezt követően felment az időközben élre törő Ügyeske mellé. Az utolsó kanyarban próbáltak többen is elindulni, de ezek a támadások nem igazán voltak sikeresek. Ügyeske a befutóban tudott távolodni az üldözőktől és egy győzelemmel korrigálta legutóbbi galoppját. A második helyet Tündérrózsa szerezte meg, Timiko ért célba harmadikként.
A futam után vizsgálat (Timiko-1) volt, változás nem történt.

Befutási sorrend: Ügyeske (7) – Tündérrózsa (4) – Timiko (1)

Győztes idő: 22,9

II. futam – Forest Sun Díj

Lejelentés: UNDERCOVER (7)

Juhász Balázs vállalta magára a vezetést Utódlóval, de remekül kezdett külső startszámáról Tartalosz is. Ők alkották az első kettesfogatot. Mögöttük Tücsök és Újpesti lány kettőse ügetett, majd Urzulina és Vanádium Boy következtek, a sor végén nem kiszakadva Vola Gatto helyezkedett. A túlsó oldal közepén indult el a nagy favorit Urzulina és a hátán Vola Gatto. Utóbbi az utolsó kanyar bejáratához érve elugrotta magát és kiesett a versenyből. Tartalosz elindult hátrafelé, őt Urzulina, Újpesti lány és Tücsök kerülte. Utódló a befutóban elfáradt, de ki tudta védeni a támadásokat és megnyerte a futamot. A finisben izgalmas küzdelem alakult ki, célfotó döntött a sorrendről. Urzulina lett a második, Újpesti lány a harmadik.
A futam után vizsgálat volt (Utódló-1), változás nem történt.

Befutási sorrend: Utódló (1) – Urzulina (4) – Újpesti lány (2)

Győztes idő: 19,9

III. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye

Zsofesz rendkívül gyorsan kezdett, szinte eltolta az autót. A favorit Zanebono tapadt rá, Zója, Zaffiri és Zsenerőz volt a további sorrend. Zina Pearl BD hibával kezdett és kiesett a versenyből. A fronthoz Zucker tudott még csatlakozni, a többiek nagyon messze voltak. Ebből az ötösből Zója fáradt el elsőként az utolsó kanyar bejáratánál, a befutóra fordulva pedig Zaffiri elugrotta magát. Zsofesz még mindig az élen ügetett amikor a finisre ért a mezőny, azonban Zanebono tudott még gyorsítani és az utolsó 100 méterhez érve átvette a vezetést, majd favorithoz méltón megnyerte a futamot. A célig Zsenerőz is átszaladt az elfáradt Zsofeszen.

Befutási sorrend: Zanebono (3) – Zsenerőz (10) – Zsofesz (5)

Győztes idő: 21,6

IV. futam – Versec Díj

Zavarosan alakult a verseny eleje, többen hibáztak a start körül. Vilmos még előtte, Vitalia, Uncia és Velence R. utána. Ulrika M vállalta magára a vezetést, Vitya, Trotzwo, Ultimate Ugri és Betty Evo volt mögötte az élmezőny sorrendje. Az egyenes elején hibája után Velence R. kezdte meg a zárkózást. Az élen lévő öt ló kivált a többiek közül. A vezető Ulrika M-et az utolsó kanyarban megtámadta Vitya és Betty Evo, Velence R. is közel volt. Az utolsó 50 méteren Vitya erősebb volt mint Ulrika M, így ő nyerte a versenyt, Betty Evo szaladt fel a bronzérmes pozícióba.

Befutási sorrend: Vitya (2) – Ulrika M (5) – Betty Evo (3)

Győztes idő: 20,8

V. futam – Illetmény Díj

Lejelentés: OLDTIMER DIAMANT (5)

Az új import Victory Knick volt a leggyorsabb a startnál, azonban Spartakus Ans is felvette vele a küzdelmet és amikor utóbbi elment mellette, a favorit hibázott és kiesett a versenyből. Ezt követően Spartakus Ans lassított a tempón, így könnyen beérték a többiek. Speedy Boy ügetett fel mellé a második spúrba, majd Conway Boko, Dabano As és az óvatosabban kezdő Peron Viking volt a további sorrend. Spartakus Ans végig kontrollálta a versenyt, így amikor a többiek próbáltak támadást indítani, ő is gyorsított. A mezőny tömören együtt ügetett, amikor ráfordultak a befutóegyenesre. Peron Viking a célegyenesben hibázott és kiesett a versenyből. Spartakus Ans biztos elsőként haladt át a célvonalon, azonban a futam után a Versenyintézőség súlyos hajtási szabálytalanság miatt diszkvalifikálta, így Conway Boko lett a nyerő, Speedy Boy és Dabano As pedig a helyezettek.

Befutási sorrend: Conway Boko (1) – Speedy Boy (4) – Dabano As (6)

Győztes idő: 18,2

VI. futam – Amatőrverseny Hendikep

Szivárvány kezdett hibával és kiesett a versenyből. Ultimate Force kezdett a legjobban, őt Talisman Sun és Reménység párosa követte, majd Old Shatterhand és Rafa duója következett, a sort nem kiszakadva Noble Rose zárta. Az első egyenesben Ultimate Force mellé felügetett Reménység és folyamatosan próbálta presszionálni a vezető lovat, aki azonban nem hagyta magát. Ultimate Force az utolsó 100 méteren el is tudott távolodni a többiektől és magabiztos győzelmet aratott. Reménység mögé a nagyon későn kibontakozó Noble Rose érkezett meg a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Ultimate Force (4) – Reménység (6) – Noble Rose (7)

Győztes idő: 21,2

VII. futam – Őszi Kísérleti Verseny

Veronica Fling rendkívül jól fordult és hamar talpon volt. Vital RG ügetett mögötte a második helyen, majd Vakarcs RG, a 20 méteres hátrányról forduló Uránia RG, Villeneuve, Time To Say Goodbye és Titán Ville volt a sorrend. Három részre szakadt a mezőny, a vezető két ló nagy előnnyel járt a masszív üldözőboly előtt, Titán Ville pedig leszakadt tőlük. A túlsó oldalon kezdett tömörödni a mezőny. Uránia RG szállt ki az egyenes közepén és Titán Ville is hibázott pár lépést. Veronica Flinget végig támadta Vital RG, azonban komoly veszélyt nem jelentett rá. Time To Say Goodbye a túlsó oldal végén indult el igazán és felszaladt a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Veronica Fling (1) – Vital RG (3) – Time To Say Goodbye (8)

Győztes idő: 18,3

VIII. futam – 2017. évi Kincsem Park Kupa Hendikep VI. futam

Kincses és Raffaella SM kezdtek a legjobban, Virna Lisi, Nubia, Let it be TN és Nichelino Di Re alkották még a frontot. Az első egyenesben Raffaella SM élre állt és növelte előnyét Kincsessel, Nubiával és Virna Lisi-vel szemben. Az egyenes végén Jubilee Hut is megkezdte a zárkózást. Raffaella SM fölényesen vezetett amikor a túlsó oldal közepén jártak az ügetők. Kincsest Nubia és Virna Lisi duója előzte, a többiek messze leszakadva egy bolyban ügettek. Raffaella SM a végére ugyan lelassult, de így is nagyon könnyen nyerte a futamot Nubia és Virna Lisi előtt.

Befutási sorrend: Raffaella SM (2) – Nubia (9) – Virna Lisi (3)

Győztes idő: 20,8

IX. futam – Cherokee Girl Hendikep

Padova helyből gyors volt, azonban a favorit Kelvin A.T. sem hagyta magát és már az első kanyarban próbált lecsukni ellenfelének. Az első egyenesben sikerült is átvennie a vezetést, Padova, Nixon, Renoir Lag és Bebop’s Cassandra ügettek mögötte libasorban. Renoir Lag indított támadást elsőként a túlsó oldal közepén, ezt követően elindult Trónörökös és Olmo Jet is. Padova adta meg magát elsőként, Renoir Lag ment fel a vezető Kelvin A.T. mellé és Nixon is kibújt a falról. Az utolsó 100 méteren utóbbi már előrébb volt és megnyerte a futamot, Renoir Lag, valamint Kelvin A.T. előtt.

Befutási sorrend: Nixon (9) – Renoir Lag (7) – Kelvin A. T. (5)

Győztes idő: 19,1

 

SHARE THIS