/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Izgalmas küzdelmet hozott a Mikulásgyár Díj

Passion Grif (Kolozsi László) nagy csata után, start-célban nyerte a Mikulásgyár Díjat. Sultana Jet (Horváth György) lett a második, Timoko R.L. (Nagyváry Andrea am.) a harmadik.

I. futam – Muscicapa Hendikep

Kapitány, Repeta, Reine Fille és Olmo Jet négyese kezdett a legjobban, majd Nichelino Di Re jelent meg Reine Fille mellett, harmadik spúrba szorítva ezzel Olmo Jet-et. Az első egyenesben kettesfogatokba rendeződött a mezőny első fele, egyedül Olmo Jet ment a harmadik sávban. A sor végén Örs és Sholty Csabi ügettek, nem kiszakadva. A túlsó oldalon Pinokkió, Sumi és Unipress kezdték meg a zárkózást. A kanyarban Olmo Jet elindult hátrafelé, a vezetést pedig átvette Nichelino Di Re. A befutóban többen is támadást indítottak, közülük Pinokkió és Sumi elugrották magukat. Unipress szépen zárkózva megérkezett a második helyre, a hibázó lovaknak köszönhetően Olmo Jet ott maradt a dobogó alsó fokán.

Befutási sorrend: Nichelino Di Re (4) – Unipress (11) – Olmo Jet (6)

Győztes idő: 22,4

II. futam – Látszat Hendikep

Serafina Ketti és Nemzetesúr kettőse kezdett a legjobban, mögöttük helyezkedett Öttusázó és Overnight, a középmezőny tagja volt Szilvás, Universal Boy és Bezique Va Bene, a sort Tücsök és Sziklaszirt zárta. Sok változás nem történt a verseny során, az utolsó kanyarban Öttusázó felügetett Nemzetesúr mellé, a harmadik helyre Szilvás zárkózott, Serafina Ketti elindult visszafelé. A befutóban Öttusázó elment Nemzetesúr mellett, azonban legkívül Szilvás nála is erősebb volt és folytatta győzelmi sorozatát, Bezique Va Bene ért célba harmadikként.

Befutási sorrend: Szilvás (7) – Öttusázó (3) – Bezique Va Bene (6)

Győztes idő: 21,6

III. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye

Lejelentés: Zina Pearl BD (3)

Az első indítást követően Zina Pearl BD a kanyarban elfulladt és megvált hajtójától, ezután a Versenyintézőség rendelkezésére a második startnál már nem volt a résztvevők között.
A második start után hamar megrostálódott a mezőny, mert Zafira és Zagato hibáztak és kiestek a versenyből, így négy résztvevő maradt. Zucker vállalta magára a vezetést, mögötte Zsiványka és Zizzenő ügettek, messzi negyedik volt Zsolti a béka. Az első egyenesben Zizzenő felment Zsiványka mellé, majd a túlsó oldalon megkísérelt egy támadást, de Zucker szívósan védte pozícióját és Zsolti a béka is egyre közelebb került. Zucker végig vezetve veszítette el nyeretlenségét, Zsiványka lett a második, Zizzenő a harmadik.

Befutási sorrend: Zucker (6) – Zsiványka (2) – Zizzenő (1)

Győztes idő: 24,9

IV. futam – Cseperke Díj – 2017. évi Amatőr Kupa Hendikep XII. futam

Rózsakert szokása szerint nagyon jól kezdett és élre állt, miközben Ujgur Kisasszony hibázott és kiesett a versenyből. Rózsakert mögött Noble Rose, Oscar Wilde és  Sholty Geri ügettek, a mezőny végén Ruby Reeves és Svéd barát helyezkedett. Utóbbi a túlsó egyenesben indított támadást és mire beértek a fogatok az utolsó kanyarba, már a negyedik helyen ügetett. Rózsakert és Sholty Geri duója hozta a lovakat a befutóra, ahol támadásba lendült Svéd barát és a falról kiszabaduló Tequila Hush is. Sholty Geri könnyen nyerte a futamot, Rózsakert megőrizte a második helyet, Tequila Hush megérkezett harmadiknak. Svéd barát a küzdelem hevében elugrotta magát a célegyenesben.

Befutási sorrend: Sholty Geri (2) – Rózsakert (5) – Tequila Hush (9)

Győztes idő: 21,7

V. futam – Nábob Díj

Lejelentés: Urusov M (7)
Hajtóváltozás:  3 – White Lady (Dejan Katanic helyett Goran Zolnaji)

Vezuvián és Trotzwo már a startnál hibáztak és kiestek a versenyből. Longines és White Lady külön versenyét láthattuk a nap ötödik futamában, már az első egyenesbe érve hatalmas volt az előnyük a többiekkel szemben, ami a túlsó oldalon csak tovább nőtt, már legalább 60 méterre jártak az üldözőktől. Kettejük közül Longines végig előrébb járt és start-célban nyerte a futamot, a harmadik helyre alakult ki szép küzdelem Valentino és Victoria Top Secret között.

Befutási sorrend: Longines (4) – White Lady (3) – Valentino (6)

Győztes idő: 17,3

VI. futam – Mikulásgyár Díj

Lejelentés: Peron Viking (5)

Elsőre elengedték a startot a nap hatodik futamában. Élről Passion Grif, hátulról pedig Sultana Jet kezdett remekül. Saron galoppozott, így őt diszkvalifikálták, akárcsak Livi Kickoff-ot. Passion Grif, Sultana Jet, Timoko R.L., Unique Vil és Oldtimer Diamant libasorban ügettek. A túlsó egyenesre érve ért össze a csapat, egyre csökkentek a távolságok, változás azonban továbbra sem történt. Sultana Jet-et az utolsó kanyarban vette ki hajtója és megtámadta Passion Grif-et. Kettejük között látványos küzdelem alakult ki és némi meglepetésre Passion Grif meg tudta tartani első helyét Sultana Jet-tel szemben, Timoko R.L. érkezett harmadiknak.

Befutási sorrend: Passion Grif (4) – Sultana Jet (8) – Timoko R.L. (1)

Győztes idő: 19,1

VII. futam – Feiser Emlékverseny

Üstökös kezdett a legjobban, őt Utah River, Ulrika M és Violetta követte. Az élboly libasorba rendeződött, mögöttük pedig kettesfogatok alakultak ki. A tribün előtti egyenesben lassult a tempó, ennek köszönhetően Unique megkezdte a zárkózást és egyre feljebb ügetett. A túlsó oldalon megpróbálta átvenni a vezetést is, Üstökös azonban nem hagyta magát. Utah River és Violetta voltak még közel, Ulrika M kezdett lemaradni. Üstökös vezetésével érkezett a mezőny a befutóra, Violetta azonban hatalmas lendülettel megindult és a célon már elsőként haladt át, Utah River lett a harmadik.

Befutási sorrend: Violetta (5) – Üstökös (1) – Utah River (4)

Győztes idő: 21,0

VIII. futam – Virilis Hendikep

Lejelentés: Priscilla (2) és Cadans Frisia (13)
Hajtóváltozás: 12 – Redwood Vita (Dejan Katanic helyett Csordás Emil)

Betty Evo kezdett tragikusan, a többiek jól indultak. Paradise Gielle vállalta magára a vezetést, mögötte egy masszív üldözőboly alakult ki.  Az első egyenesben a vezető ló mögött kettesfogatokba rendeződtek a többiek, Kronos és Jubilee Hut, majd Baddington és Redwood Vita következtek és a rossz startot vett Betty Evo is megkezdte a zárkózást. A túlsó oldalon meg is érkezett a közvetlen élmezőnybe, Szivárvány társaságában. Az utolsó kanyarban többen is támadást indítottak a még mindig élen lévő Paradise Gielle ellen. Közel volt Betty Evo és Redwood Vita, Kronos, Szivárvány és Baddington. Hatalmas küzdelem alakult ki a finisben, aminek Kronos győzelme lett a vége, Szivárvány és Paradise Gielle a helyezéseken osztoztak.

Befutási sorrend: Kronos (1) – Szivárvány (11) – Paradise Gielle (4)

Győztes idő: 23,7

 

SHARE THIS