/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Izgalmas finist hozott a Wind Scot Díj

Nagyon látványos utolsó 150 métert hozott a Wind Scot Díj. A start óta vezető Salihamidzic (Márton Lajos) mögött a másik négy résztvevő egy vonalban ügetett és onnan indítottak támadást. A győzelmet Samuel Becket A.T.- nek (Angyal Andor) sikerült megszereznie, míg a bronz Unique Vil-nek (ifj. Döme Imre) jutott.

I. futam – Lézer Díj

Vitya már rögtön a startnál elugrotta magát, így az amúgy is pici mezőny még kisebbre csökkent. Urzulina vállalta magára a vezetést, mellé felment Titus Livius, majd Unigena Sun, Rolling Stones és Onesis Goal volt a sorrend. Urzulina a befutóban könnyen gyorsított és lépett meg a többiektől, ezáltal végig vezetve nyerte a nap első futamát, Unigena Sun pedig a célig elkapta a sokáig második helyen ügető Titus Livius-t.

Befutási sorrend: Urzulina (6) – Unigena Sun (2) – Titus Livius (3)
Győztes idő: 21,5

II. futam – Gesztus Hendikep 

Meglepetésre a favorit Gigant Wings vett gyengébb startot, miközben Prometheus kilőtt az autó mögül és jó tempót diktálva élre állt. Magic Bucks ügetett a második helyen, majd libasorban következett Trónörökös, Onze De Mayo, Örömtűz és Gigant Wings. Utóbbi a túlsó egyenes közepén kezdte meg a zárkózást és Trónörökös is elindult az utolsó kanyar bejáratánál. Prometheus még elsőként fordult a finisre, végül azonban Magic Bucks és Trónörökös is megelőzte a célig.

Befutási sorrend: Magic Bucks (3) – Trónörökös (2) – Prometheus (6)
Győztes idő: 20,3

III. futam – Nyeretlenek Versenye

Ziccer kezdett a legjobban a nap harmadik futamában, mögötte pedig elég nagy tömörülés alakult ki. Zozo Bigi, Willemijn SB és Útonálló triója ügetett a második helyen, őket követte Zsolti a béka, aki a túlsó oldalon gyorsított és mire a mezőny az utolsó fordulóhoz érkezett már tisztán a harmadik helyen volt. A kanyarból már Willemijn SB tűnt fel elsőként, Ziccert maga mögé utasítva. Willemijn SB az utolsó 200 méteren nagyon ellépett a többiektől és biztosan veszítette el nyeretlenségét. Ziccer és Útonálló osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Willemijn SB (1) – Ziccer (4) – Útonálló (5)
Győztes idő: 22,4

IV. futam – Cédrus Díj 

Lejelentés: VERMONT (1) és VEZUVIÁN (5)

Elég nehezen, csak harmadjára indult el a nap negyedik futama, ráadásul Vezuvián is lejelentésre került a második startkísérlet után, így összesen négyen vágtak neki a futamnak. Uzonka M 20 méteres előnyét jó 30-40 méteresre növelte az első egyenesbe érve, Valentino pedig folyamatosan próbálta ledolgozni hátrányát, amit a rendkívül gyenge startnak köszönhetően összeszedett. Ennek ellenére egy körrel a vége előtt már a második helyen ügetett és Uzonka M előnye lépésről-lépésre olvadni látszott. Varannó ügetett harmadikként, a sort pedig Virna Lisi zárta. Az élen ügető Uzonka M az utolsó kanyar bejáratánál hibázott és kiesett a versenyből. Valentino gyenge kezdés ellenére is meg tudta nyerni a versenyt, Varannó és Virna Lisi szerezték meg a helyezéseket.

Befutási sorrend: Valentino (4) – Varannó (3) – Virna Lisi (6)
Győztes idő: 21,4

V. futam – Bűvész Hendikep

Kapitány és Sebes duója kezdett a legjobban, Timur pedig hibázott. Repeta is megérkezett a frontba, a lelátó előtti egyenesben már Sebes mellett ügetett. Kapitány, Tartalosz és Sholty Csabi volt a további sorrend. A túlsó oldalon indult meg Topmodell valamint Orient Boy, de utóbbi nagyon kívülre szorult. Sebest Kapitány próbálta támadni a célegyenesben, de nem érte utol, a harmadik helyre volt látványos küzdelem és hármas célfotó Topmodell, Tartalosz és Repeta között.

Befutási sorrend: Sebes (5) – Kapitány (3) – Topmodell (1)
Győztes idő: 21,2

VI. futam – Wind Scot Díj

Salihamidzic vállalta magára a vezetést, őt Bimbo de Chenu, Samuel Becket A.T., Unique Vil és Insa követték. Szépen együtt haladt a mezőny, még bárkinek lehetett esélye akár a győzelemre is amikor a mezőny a túlsó egyenesben járt. Az utolsó 150 méter lett nagyon látványos, a vezető Salihamidzic mögött a többiek egy vonalban ügettek és innen indítottak támadást. Végül a győzelmet a legkívüről érkező  Samuel Becket A. T. szerezte meg, Salihamidzic meg tudta őrizni a második helyet és Unique Vil fért még fel a dobogóra.

Befutási sorrend: Samuel Becket A.T. (3) – Salihamidzic (4) – Unique Vil (1)
Győztes idő: 19,9

VII. futam – Dolgos Hendikep

Lejelentés: OKLAHOMA FONT (9)

Másodszorra indították el a nap utolsó futamát. Paradise Gielle hatalmas lendülettel élre állt, Zabrina pedig elugrotta magát. Utrillo d’Amour és Kincses ügettek a vezető ló mögött és Kingstone is megkezdte a zárkózást. Az első egyenesben Utrillo d’Amour visszavette a vezetést és előnyét 3-4 hosszasra növelte. Az utolsó 600 méteren Kingstone és Raffaella SM indítottak támadást, azonban Utillo d’Amour-ral nem bírtak, már csak a helyezéseket tudták megszerezni.

Befutási sorrend: Utrillo d’Amour (1) – Raffaella SM (7) – Kingstone (6)
Győztes idő: 23,4

SHARE THIS