/ by /   Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Dr. Prutkay János elismerése

A Magyar Lovas Szövetség a Kincsem Park munkatársát, Dr. Prutkay Jánost Gróf Széchenyi István Emlékéremmel tüntette ki. Az elismerést Lázár Vilmos elnöktől és Dr. Sótonyi Péter alelnök vette át a felújított 140 esztendős Nemzeti Lovarda dísztermében.
Dr. Prutkay János több, mint 40 esztendeje szolgálja magas szakmai színvonalon a magyar lóversenysport ügyét. A lovak és a sport szeretetét mesterétől Némethy Tamástól és a Ludovika Akadémiát végzett édesapjától sajátította el. Ígéretes díjugratónak indult sportpályafutása, még együtt versenyzett hazánk egyetlen olimpiai érmesével, Platthy Józseffel és Makkos Vilmossal. Az Ifjúsági válogatott keret tagként, pályafutása legjobb lovával, a szürke Démonnal 1963-ban megnyerte a Lovasiskolák Országos Ugróbajnokságát.
Németországi tanulmányai után Dr. Fehér Dezső, a Lóverseny Vállalat akkori legendás igazgatója a Kincsem Parkba hívta dolgozni. 1972 óta szolgálja a hazai lóversenysportot, az elmúlt évtizedekben számtalan területen bizonyította rátermettségét. Hosszú időn keresztül volt műszaki – és gazdasági vezető és igazgatóhelyettes. Számtalan fejlesztés, beruházás és újítás köthető a nevéhez, melyet a lóversenysport három telephelyén hajtott végre.
2004-es nyugdíjazása után is a lóversenysportban maradt, ma elsősorban protokoll feladatokat lát el a versenynapokon. Tapasztalatával, bölcs tanácsaival segíti a fiatal kollégák és a versenyszervező munkáját. Életpályája, becsületessége és szakmai alázata követendő példa minden fiatal szakember számára.

Gratulálunk!

SHARE THIS