/ by /   Kiemelt Galopp hír, Magyarok külföldön / 0 comments

Hétvégén két magyar lovasunk is külföldön száll nyeregbe

Szombaton és vasárnap is lesz hazai érdekeltség külföldi versenypályákon, előbbi napon a tavalyi év amatőr championja, Nagy Polett a tengerentúlon képviseli hazánkat, míg másnap Kovács Milán Olaszországban indul a Fegentri világbajnoki sorozat férfiaknak kiírt első állomásán.

Az esztergomi fiatal hölgy egy különleges helyszínen, a Texasban lévő Sam Houston Race Parkban fog lovagolni, méghozzá az arab lovak számára nyitott Sheikh Zayed Stakes-ben. A hét furlongos, azaz 1400 méteres futamban Polett a jó esélyű Last Call Mhf társa lesz, a hatévest pedig előzetesen 6/1-hez adják. A tízfős mezőnyben ennél három lovat adnak jobb sansszal, ezáltal bizakodhatunk benne, hogy a magyar aspiráns a dobogós helyekért fog küzdeni

Másnap már az öreg kontinensre figyelhetünk, Kovács Milán ugyanis a Fegentri által szervezett világbajnoki sorozat nyitófutamában száll nyeregbe, melynek Pisa ad otthont. A 15:50-kor megrendezett összecsapás kilenc indulót szólít a startgépbe, lovasunk pedig a négyéves Native Glorious-t fogja lovagolni. Az 1500 méteres hendikep meglehetősen nyíltnak tűnik, minden bizonnyal sok múlik majd a verseny alakulásán.

Az amerikai futam startlistája IDE, míg az olasz verseny indulói IDE kattintva tekinthetők meg!

SHARE THIS