/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Zwegat a Káposztásmegyeri Díjban tér vissza

A futam 2016-os nyerője, az osztrák színekből futó Zwegat komoly kihagyás után, idén is megpróbálja meglepni a magyar favoritokat a szezon első kiemelt versenyében. A nyolcéves ménről kérdeztük Ziva Prunk, idomárt:

Sajnos Zwegat a tavalyi évben egy komolyabb, vírusos betegséggel küzdött, ezért a múlt évi Káposztásmegyeri Díj volt az egyetlen versenye 2017-ben. Visszatérésére készül, tudjuk jól, hogy képessége alapján a legjobbak között a helye, de arról sem szabad elfelejtkezni, hogy sokat hagyott ki és egy évvel idősebb is lett. A vasárnapi ellenfelek nagyon gyors, remek lovak, semmiképpen sem becsüljük le őket, de ha nem hinnék abban, hogy Zwegat képes lesz a legjobb eredmény elérésére, nem neveztem volna a futamra. Meglátjuk, mit hoz ez a rangos összecsapás, az egészen biztos, hogy izgalmas versenyt látunk majd, nagyszerű lovak részvételével.

A hazai esélyesekről szóló vélemények:

Deák György, tulajdonos: Wizardess az istálló hűséges kancája. Meg voltunk elégedve idei bemutatkozásával, biztosan oldotta meg feladatát. Azóta is rendben van, jókedvű, jól dolgozott, készült a Káposztásmegyeri Díjra. Bízunk abban, hogy rá tud tenni néhány kilót arra a teljesítményére és küzdeni fog legalább a dobogós helyekért. Duce-t tartom a futam favoritjának, a „régi nagy ellenfél”, Zwegat esetében pedig kérdés, hogy milyen formával tér vissza.

Hajdi Lajos, idomár: Duce egész télen kiváló egészségnek örvendett, a pihenési időszak alatt semmi sem hátráltatta a regenerációját. A munkákat azonnal elkezdtük, amint a talaj ezt megengedte, a felkészítése véleményem szerint jól sikerült, záró galoppján is ígéretesen mozgott. Szerencsére Duce egy könnyen készíthető ló, így már elsőre jó futását várom. Tisztelettel tekintek a mezőny valamennyi résztvevőjére, úgy gondolom, senkit sem szabad leírnunk. Legnagyobb ellenfelünk Mr Marbin lehet.

Szuna Szabolcs, idomár: Nagyon nehezen tudtunk készülni ezen a télen, az időjárás nem volt kegyes hozzánk, ezért úgy érzem, kicsit hátrányban vagyunk még az év elején. Mr Marbin egészséges, remekül érzi magát, ezáltal bízom benne, hogy már első alkalommal el tudja kapni a fonalat. Lovasa, Jozef Parigál már jól ismeri, és úgy látom, fekszik is neki a ló, így természetes, hogy újra őt lovasítottam ki, jó párost alkotnak együtt. Mivel Mr Marbin jól szokott kezdeni az év elején, reménykedem, hogy a dobogó valamelyik fokára felállhatunk, véleményem szerint Duce az elsőszámú ellenfelünk.

SHARE THIS