/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Fantasztikus mezőny a Pulay Kornél Emlékversenyben

Szombaton kerül megrendezésre a szezon negyedik kiemelt versenye, a patinás Pulay Kornél Emlékverseny. A tíz lovat felsorakoztató, bombaerős mezőnyben gyakorlatilag bárki felkapaszkodhat a dobogóra, nézzük, hogyan látják az esélyeket a szakemberek:

Budai Attila, idomárhajtó: Rinette Streamline legutóbb fordulóstartra kitűnő formát ügetett, ráadásul az a futam inkább a felkészítését szolgálta, hiszen már év eleje óta a Pulay Kornél Emlékversenyt tűztük ki célul. Az utóbbi hetekben nagyon frissnek mutatkozott, és szerencsére egészségügyi gondjai sincsenek. A starthelyével meg vagyok elégedve, remélem sikerül az indítás után jó pozíciót kiharcolni. Nagyon bízom benne, hogy meglepjük a favoritokat és a kanca újra régi fényében fog tündökölni.

Csordás Emil, idomárhajtó: Victory Knick az elmúlt hónapban frissen lett tartva, leginkább kondíciómunkákkal készült. Starthelyéből kiindulva vélhetően a szokásos taktikát fogom alkalmazni, és megpróbálom megőrizni a vezető pozíciót, amit remélhetőleg nem vesznek el tőlem a befutóban sem. Milliondollar Lux a szokásos felkészülésén túl van, a formája fantasztikus. Sajnos az utolsó versenyei nem alakultak túl kedvezően, és most sem lehetünk elégedettek a startszámával. Ettől függetlenül, ha sikerül zavartalan, szerencsésebb versenyt futnia, eredményesen szerepelhet. A legveszélyesebb ellenfeleknek Underpaid Hanover-t és Conway Boko-t tartom.

Fazekas Imre, idomárhajtó: Underpaid Hanover remekül dolgozott, a formája gyakorlatilag kifogástalan. Úgy gondolom, hogy a startszáma jobb nem is lehetne, amikor elsőként választhatok, akkor ugyanez a pozíció mellett szoktam letenni a voksomat. Reménykedem benne, hogy a mén visszatér a nyerő ösvényre, és elhódítjuk a nagydíj trófeáját. Véleményem szerint ebben leginkább Victory Knick és Conway Boko párosa akadályozhat meg minket.

Hajnal Tibor, idomárhajtó: Conway Boko élete topján van, munkái során úgy éreztem, most még jobb, mint az előző nagydíj előtt. A startszáma nem tűnik rossznak, de belülről is indulnak gyors kezdők. Amennyiben sikerül úgy elrajtolnia, mint legutóbb, és a verseny folyamán a jármódjával sem lesznek gondok, bármire képesek lehetünk.

Lakatos Csaba, idomárhajtó: Part Two valamivel több, mint egy hónapja került hozzám. Télen komoly mínuszokban, fagyos pályán ért el jó formákat, méghozzá patkóban. Korábbi trénerei szerint azonban patkó nélkül sokkal jobb teljesítményre képes, ezáltal természetesen mezítláb fog futni. Eddigi munkáiban nagyszerű benyomást tett rám, gyönyörű jármódja van, roppant intelligens és könnyedén csinálta a feladatát. A külső startszámunk miatt mindenképp várásra fogom hajtani, ha pedig zavartalanul tudunk zárkózni, úgy érzem, a főszereplők között leszünk.

Márton Lajos, idomár: Wiss Shadow legutóbb végre úgy mozgott, ahogy azt már régóta vártuk tőle. A felkészítése jól sikerült, tréningjei alapján tartja jó formáját. Bízom abban, hogy megismétli utolsó teljesítményét és ismét a győzelemért küzd majd, de persze sok fog múlni azon, kinek hogy alakul a versenye. Véleményem szerint Victory Knick képviseli a legjobb esélyt.

Varga Sándor, hajtó: Unique Vil egy remek képességű olasz import. Eddig háromszor versenyeztünk együtt, mindannyiszor a dobogón sikerült végeznünk, kellemes hajtás. Ismét erős mezőnybe került, de azt gondolom, hogy képességét tekintve hasonlóan jó, mint mostani ellenfelei. A második soros starthelye miatt vélhetően várásra fogom hajtani, a végén pedig remélhetőleg küzdeni tudunk majd akár a győzelemért is.

Veljko Mazsity, idomárhajtó: Speedy Boy számára a következő két hónapban nincs igazán kedvező verseny, ez, illetve csodálatos visszatérése motivált abban, hogy kipróbáljam a legjobb importok ellen. A második soros starthely és az erős mezőny miatt nem könnyű a helyzetünk, ám ha jól átfutott, gyors futam lesz, és a szerencse is mellénk áll, odaérhetünk az első öt hely valamelyikére.

Zoltan Ozvar, idomár: Bronsvlinder nemrég került az idomításomba. Nagyon jó formában van, a tulajdonos kérésére a legjobb amatőrhajtó ül majd mögötte. Szinte biztos vagyok benne, hogy javítani fogja hibáját, ráadásul a starthelye is kedvező, így bizakodva várom a startot.

SHARE THIS