/ by /   Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Capitaine Fregate győzelme középtávon

A nemzetközi versenynapon a középtávú Aperianov Zakariás Emlékverseny – Imperiál Díjban a második favorit, a kiváló eredményekkel rendelkező négyéves Capitaine Fregate az utolsó métereken állt élre és győzött. Idomárját, Csupor Ferencet kérdeztük a sikerről.

Silent Blessing volt az első esély, mennyire bíztál a lovadban?
– Nagyon tiszteljük a tízéves riválisunkat, de kellő önbizalommal indultunk, nagyon jó munkák után álltunk starthoz. A mezőny kiegyenlített volt, így utólag azt tudom mondani, hogy minden nagyon kedvezően alakult számunkra. Ifj. Fejes Lajos tökéletesen passzol a lóhoz, most is bizonyította, hogy remek lovas.

Milyen típusú a lovad? Könnyű vele dolgozni?
– Az igazság az, hogy nem egy egyszerű eset. Ő az istálló, de talán a pálya egyik legnehezebb természetű lova. Meg kell találni vele a közös hangot, ami nem könnyű, de ha ez megvan, akkor már lehet vele együtt dolgozni.

Mióta áll az istállódban?
– Már a kezdetektől, három éve novemberben vásároltam Franciaországban. Mindent én tanítottam meg neki, mi raktunk rá először nyerget, mi lovagoltuk be. A sikerei így még édesebbek a számunkra.

Mikor láthatjuk legközelebb őt futni?
– A Budapesti Díjban tervezzük elindítani, de külföldi terveink is vannak vele. Nem kizárt, hogy Németországban vagy Franciaországban fog starthoz állni, de ez még a jövő zenéje.

SHARE THIS