/ by /   Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Deadshot újabb sikere a Kincsem Parkban

Deadshot és tulajdonos-trénere, Baranyai Ádám neve ismerősen cseng azok számára, akik rendszeresen követik a Kincsem Parki agárfutamokat. A fantasztikus agár rendkívül jó évet tud maga mögött, legutóbb a Lyreen Mover Díjban győzedelmeskedett. Baranyai Ádámot kérdeztük, mit gondol „Picike” sikereiről.

Mióta van Nálad az agár és hogy került Hozzád?
– 2017. októberben értesültem róla, hogy tenyésztője, Bernáth Krisztina hirdeti az akkor 16 hónapos agarat. Korábban láttam már kétszer futni, ami nagyon megnyerő volt. Ráadásul a származása is kitűnő – a rendkívüli Drogba azaz Lyreen Mover kölyke, nem utolsó sorban pedig igen szép küllemű és különleges színű agár, így pár napos tárgyalás után sikerül megegyeznünk a tenyésztőjével. 2017. november 11-én vittem haza.

Milyen eredményei vannak az idei évben?  
– Az idei évben 9 versenyen indult a Kincsem Parkban és ebből 8-at megnyert, 250 és 400 méteren is nagyon eredményes volt. Egyszer lett a klasszis Booksy mögött nyakhosszal második, pont az idei évi Derbyben. Nem fogtuk fel tragikusan a dolgot, abból a versenyből és a tapasztalatokból is csak profitáltunk. Még többet tanultam az agaramról és a versenyekre való felkészítésről.

Mi a véleményed a Lyreen Mover Díjról? Milyen volt a mezőny? Mik voltak az előzetes megérzéseid?
– A Lyreen Mover Díj mezőnye nagyon erős volt. Talán még erősebb 5 agár futott együtt, mint a nyári Magyar Derbyben, így izgatottan vártam a startot. Bíztam benne, hogy Picike elsőként ér célba. Persze ez egy verseny, egy rossz start akár megpecsételhette volna a sorsunkat. De a felkészülésünk jól sikerült, ezért jó esélyt láttam Picike győzelmére, amit végül óriási örömünkre a futamban bizonyított is.

Miért lett „Picike” a beceneve?
– A „Picike” nevet még előző tulajdonostól kaptuk ajándékba, hisz ő mindig így szólította nagy szeretetben felnevelt agarát, ezen pedig nem változtattunk. Bízom benne, hogy a megtévesztő “becenév” ellenére óriási sikereket fogunk együtt elérni.

Milyen a személyisége?
– Picike egy igazi csoda a számomra. Amellett, hogy egy remek versenyagárnak gondolom a fantasztikus startja és a szép futási stílusa miatt, ő is roppant barátságos, mint általában az összes angol agár. Nagyon könnyű vele az élet, tökéletesen tudunk együtt tréningezni, nagy összhangban vagyunk. Figyeli minden egyes mozdulatomat, szavamat, rezdülésemet és igyekszem én is mindig a számára legjobbat megteremteni. Azt gondolom az egymás iránti szeretet az, ami ennyire közel hozott minket.

Mitől ilyen különlegesen gyors?
– Azt gondolom egy agárnak sok múlik a genetikáján, a felnevelésén, az etetésen és a tréningezésen. Ha ezek rendben vannak és még társul kellő szeretet, odafigyelés, akkor létre jöhet a csoda, a gyors agár, aki számomra és a családom számára nem más, mint Picike. Ő kivételesen jó géneket örökölt a szüleitől, mi pedig odafigyelünk rá és megpróbáljuk kihozni belőle a legjobbat hétről hétre, versenyről versenyre.

– A jövőben szeretnénk megmérettetni magunkat a Kincsem Parki versenyek mellett külföldön is. Nagy álmom versenyezni Angliában, az agárversenyzés őshazájában. Így, ha a sors is úgy akarja, akkor szeretnénk apjához hasonlóan az Angol Derbyben indulni. Azt mondták az idősebb sporttársaim, hogy merjünk nagyot álmodni. Én nagyokat álmodok, meglátjuk mit hoz a jövő, szeretnénk ott is nyerni.

Nagyon várjuk a most épülő Nemzeti Agárstadiont, ahol szintén szeretnénk hasonlóan jól szerepelni, mint az egyenes pályás Kincsem Parki versenyekben .

 

 

SHARE THIS