/ by /   Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Esti Fény mindent vitt – 3.rész

Sorozatunk utolsó fejezetében Esti Fény állandó lovasát, Nagy Tamást kérdeztük a sikerekről.

Csikó kora óta te lovagolod, mik voltak az első benyomásaid róla?
– Rögtön szimpatikus volt, intelligens, jó fejű, nagyon tetszett a mozgása és nagyon jól kezelhetőnek tűnt már csikónak.

Mitől volt jobb ő az évjárattársainál, Te ezt hogy látod? Hogyan tudtatok ennyi versenyt nyerni?

– Szerintem egyrészt a munkának köszönhetően, ez az alap, másrészt klasszis is van benne, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy jó ló legyen. Mindez intelligenciával társult, nagyon jó fejű ló. A mozgásából is érezni lehetett, hogy ő egy klasszis. Bíztam benne, hogy nagyon jó ló lesz, jobb, mint a többiek.

Munkában hogyan viselkedik, mi jellemző rá?
– Inkább lusta, még most is szereti, ha kicsit hajtják. Rendesen dolgozik, nincs vele gond, be lehet jól osztani, jól kezelhető, jó partner.

Mikor jöttél rá, hogy egy versenyben mi a megfelelő taktika nála?

– Várásra lovagolva szívesen jött a végén. Később észrevettem rajta, hogy szereti a jobb tempót és szívesen megy egy idő után elől is és még abból tud rátenni.

Melyik győzelmetekre emlékszel vissza a legszívesebben és miért?
– A Magyar Derby győzelemre vagyok a legbüszkébb! Minden lovas mikor először lóra ül, ezt a versenyt szeretné megnyerni. Óriási álmom teljesült ezzel a sikerrel. Édesapám és nagybátyám is zsokék, a mi családunknak ez különösen fontos. Nagy álom vált valóra, hogy Derbyt nyertem.

A Kincsem Díjban mennyire tartottál a külföldi ellenfelektől? Sok külföldi ló és lovas volt, hogyan készültök a mázsaházban az utolsó percekben, mielőtt a közönség elé léptek?
– Izgalmas minden esetben a start előtti utolsó félóra. Koncentráltam, fejben többször átrágtam a versenyt. Előtte megnéztem az ellenfelek futásait, arra építtetem én is taktikáztam Esti Fénnyel, hogy meg tudjuk nyerni a versenyt.

SHARE THIS