/ by /   Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Magyar lovasok Abu Dhabiban – Tímár Zsuzsa zsoké tapasztalatai

Milyen eseményre utazott ki a magyar küldöttség?
– Az arab telivérek versenysorozatának a döntőjén voltunk, melyet az IFAHR rendez minden évben. A versenysorozat lényege, hogy közel tizenöt nemzet lovasai arab telivéreken mérik össze tudásukat a világ számos országában és versenypályáján. Magyarországot idén tíz lovas képviselte, ami hatalmas dolog, az év végi világdöntőre pedig minden lovast meghívnak, aki szerepelt. Mi most nézőként voltunk jelen. Minden állomás győztese pedig a világdöntőben lovagolt.

Kik voltatok jelen lovasaink közül?
– Bihari Alexandra, aki már többször járt itt korábban, Májer Cintia, Varga Mátyás, Jozef Parigal és jómagam.

Mi volt még a program a döntőn kívül?
– Rengeteg érdekes programon vettünk részt. Volt sajtótájékoztató, volt egy érdekes film, ami egy zsokéról szólt, ráadásul a filmben szereplő lovassal is találkozhattunk élőben.
Részt vettünk egy igazi, autentikus távlovas-versenyen a sivatag közepén, ami hatalmas élmény volt. Mind a verseny, mind a versenykörülmények abszolút profik voltak. Komoly stáb vette körül a lovakat, hatalmas klimatikus sátrakban voltak az egészségügyi zónák, jegelték, masszírozták a versenylovakat.
Részt vettünk a versenysorozatnak a döntőjén is, ami a csúcsok csúcsa volt, ekkor futották a legmagasabb összdíjazású versenyt is az arab telivérek. Fantasztikus élmény volt, mind a futamok, mind a lovak látványa.

Mi az, amit tanultatok a kint látottakból?
– Ez egy teljesen más világ, ahogy a lovakkal bánnak, teljesen más a színvonal. Ott tényleg a pénz nem számít, csak a lósport van fókuszban, csak arról szól, semmi másról. Emellett szerintem kiváló lehetőség volt más országok lovasaival találkozni, kapcsolatokat, közösséget építeni.

SHARE THIS