/ by /   Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Veronica Fling a Nemzeti Ügető Liga győztese – Búrány Adrián istállómester a siker hátteréről

Veronica Flinget 2015. őszén vásárolta meg a HICO Versenyistálló az ügető árverésen. Előtte nemcsak őt, de a rádiházi évjárattársait is alaposan megszemléltük. Már ekkor látszott, hogy egy érzékeny kancával van dolgunk, finom bánásmódot igényel. Másfél évesen kezdtük el vele a munkát, szereti, ha törődnek vele, az ápolóját hamar megkedvelte. Ami érdekes, hogy azt sem kedveli, ha nyüzsgés, sok ember veszi körül. Gyakran hisztis természetű, de egy keményfejű, igazi küzdő szellem. Már háromévesen látszott rajta, hogy az évjárata legjobbjai közé tartozik.

Arra elég hamar rájöttünk, hogy az a legmegfelelőbb számára, ha a futásait arányosan elosztva nem sokat versenyez. Meghálálja, ha viszonylag ritkán fut. Ez alapján építettük fel az a tavalyi és az idei évét, amit eredményei bizonyítnak. Tavaly Veronica Fling háromévesen a Derbyre készülő négyéves kancákkal dolgozott együtt, a feladatokat könnyedén megoldotta, nem viselték meg az erősebb tréningek. A pozitív tréningtapasztalatok miatt, nagy bizalommal indítottuk el tavaly a Derby napon a Gróf Eszterházy Miklós Móricz Emlékversenyben, amit egy szép futással meg is nyert. Ezek után, a korábbi elképzelések alapján készítettük őt, persze voltak olyan napok is, amikor egyedül ment gyorsmunkában.
Az idei szezonja nem indult túl jól, szerencsére a Derbyre sikerült összerakni, kitalálni azt a legmegfelelőbb módszert, ami a számára a legjobb ahhoz, hogy a maximumot tudja nyújtani.
A Derby előtti napokban arra döntésre jutottunk, hogy a Magyar Ügetőderbyben patkók nélkül fog futni. Ez az ötlet tökéletesen bevált, izgalmas versenyben megnyerte a klasszikus futamot. A Kanca Díjra már megvolt a recept, szintén patkók nélkül futva, könnyedén nyerte a futamot, mely véleményem szerint az idei legjobb futása volt.
Ősszel a Nemzeti Ügető Liga miatt készült a Ménesek Díjára, melyre az Őszi Kancadíj volt a felhozó versenye, ahol remek időt ügetve a harmadik helyen végzett. A Ménesek Díját nagyon szerettük volna megnyerni, sajnos csak a befutóegyenesben kapott utat, így a második hely lett a miénk. Ezzel együtt megnyerte a 2018-as Nemzeti Ügető Ligát és az Év Ügetőlova címet, mellyel megkoronázta idei teljesítményét.

SHARE THIS