/ by /   Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Tréner szemmel: Veronica Fling – Nemzeti Ügető Liga győztese

Nagyon boldogok vagyunk, hogy Veronica Fling lett idén a legjobb ügetőló Magyarországon! Megnyerte a Nemzeti Ügető Ligát, a Magyar Ügető Derbyt és az Év Ügetőlova címet. Nagy köszönettel tartozom a tenyésztőnek, a Kabala Ménes Kft.-nek, a tulajdonosomnak a HICO Versenyistállónak és a kollégáimnak – kezdi rövid évértékelését Veljko Mazsity idomárhajtó.
Veronica az a típusú versenyló, aki patkóval versenyezve semmi különöset nem mutatva, egy normál hendikep ló szintjét hozza. Idén az első három versenyében így futott, nem is szerepelt túl jól. „Fájt is a fejem” a Derby előtt, hogy mi legyen, mert éreztem, hogy a ló nem az igazi. Úgy döntöttünk, hogy a klasszikus futamban patkó nélkül fog futni, ami jó döntésnek bizonyult, a versenyt biztosan nyerte meg. A legjobbkor volt a legjobb, a legfontosabb versenyében, a Magyar Derbyben, hatalmas nagy örömet okozva a tenyésztő Török házaspárnak és a tulajdonosnak, a Csákány családnak. Azért tartom nagy sikernek ezt, mert előzetesen nem tőlünk várták a győzelmet és szakmailag egy nehéz és feszült helyzetben jó döntést hoztunk.
A Kanca Díjban szerintem jobban ment, mint a Derbyben, tovább fejlődött a ló. Az őszi versenyeiben nem volt könnyű helyzetben, az Őszi Kancadíjben a háromévesek 40 méterről erősek voltak. Nem ment rossz időt, de csak a harmadik helyet érte el. A Ménesek Díjában nem volt szerencsénk, sokáig rossz pozícióban haladtunk és csak a verseny utolsó 50 méteren találtunk utat, emiatt maradtunk le a győzelemről.
Jövőre nem sok versenyt tervezek neki, az Ötévesek Nagydíja lesz a főversenye. Előtte lesz pár futás, mindent a nagydíjaknak rendelünk alá. Azt gondolom, ha egészséges lesz és a felkészülésével is minden jól fog alakulni, akkor a favoritok egyike lehet.

SHARE THIS