/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek / 0 comments

Sikeres vásárlások Franciaországban

Igazán bőségesen zárult a 2019-es árverési időszak utolsó hulláma, a különböző korcsoportokat felsorakoztató “vegyes árverésnek” köszönhetően a franciaországi Deauvill-ben. Az idei Arqana-ra ezúttal is többen kíváncsiak voltak a hazai futtatók közül, ráadásul mind a két napon sikeres vásárlások is köttettek, melynek eredményeként tizenöt reményteljes importtal bővült a hazai állomány.

A kétnapos aukción az ügetőn is nagy istállót üzemeltető Turbucz Sándor hét lóra is sikerrel licitált, mellyel az őszi ír árverésen vásárolt telivérjei számát sokszorozta meg. A francia lovak is Ribárszki Sándor lotját erősítik majd. A kalapács alá került lovak lotszámai a következők: 12; 18; 24; 34; 40; 52; 114.

Az árverésen jelen volt Soltész András idomár és tulajdonosai is, akik az első napon négy lóval, ma pedig további két reményteljes importtal bővítették istállójukat, a vásárolt telivérek lotszámai a következőek: 21; 164; 222; 232.

Az árverések állandó résztvevői, Csupor Ferenc és Mátrahegyi Gyula szintén tiszteletüket tették Deauville-ban. Csupor mester a 192-es lotszámon értékesített Rio De La Plata – Safayeli kétéves méncsikójával-, míg dr. Ecsedi Ferenc megbízásából Mátrahegyi Gyula a 67-es lotszámú Double Girl-el (Silver Frost – Montagne Magique) gazdagabban térhetett haza.

A vásárolt telivérekről bővebben az alábbi linken olvashatnak:

https://www.arqana.com/resultats/february_mixed_sale_deauville_12_february_2019/244

Varga Áron

fotó: Ribárszki Sándor

SHARE THIS