/ by /   Hazai ügető hírek / 0 comments

Fazekas Imre értékel

Piera del Bar némi meglepetésre, de abszolút megérdemelten és remek idővel nyerte meg a szezon első kiemelt futamát, a Sennyey Géza Emlékversenyt. A ló trénere Zoltan Ozvar, a hajtója Fazekas Imre. A sokszoros championt kértük meg egy kis elemzésre.

Minek köszönhető ez a nagyszerű győzelem? Benne volt a pakliban?
– Azt gondolom, hogy igen hiszen ezért indult, ráadásul a kanca idén egyszer már futott egy térhátrányos versenyben. Egy futás tehát volt a lábában, igaz abban a versenyben sajnos sokáig be volt szorulva, viszont mikor utat talált nagyon szépen jött, szívesen küzdött a végén. Igazából az egy felvezető verseny volt, de már akkor láttuk, hogy ebben a futamban is jó esélyekkel indulhat. A lovat vidéken készítették, Zoltan Ozvar idomításában áll. Bíztató volt, hogy a melegítésnél nagyon jól mozgott, ezt jó előjelnek tekintettem, de természetesen az is számított, hogy jól alakult számára a verseny.

Mitől volt most jobb a kanca, mint korábban?
– Tavaly év végén már nem futott annyira jól, tudni kell róla, hogy ha nagyon akar menni és nem tud valamiért, akkor “elpullozza magát” és elfáradt, belassul a végére. A jól átfutott versenyeket szereti, ha helyből van tempó, akkor rá mindig lehet számítani, szerencsére a szombati futammal nem volt gond, ezt a 15,7-es idő is mutatja.

Mi volt az előzetes taktika vele?
– Úgy gondoltam, hogy ha helyből senki sem akar vezetni, akkor majd én elvállalom a hármas startszámról. Miután többen is jól kezdtek, így vártam vele és csak az utolsó 700 méteren robbantottam, nagyon szépen elindult és meg is nyerte a versenyt.

SHARE THIS