/ by /   A nap híre, Friss hírek / 0 comments

Állatvédelmi és állatjóléti intézkedések

A közelmúltban elért előrelépések és sikerek során felmerült az igény a Kincsem Park vezetésében, hogy szükség van a versenyüzem állatvédelmi és állatjóléti intézkedéseinek a további fejlesztésére és azok foganatosítására. Ennek elérése érdekében a Kincsem Nemzeti Kft. tavaly nyáron egy Állatjóléti Munkacsoportot hozott létre, a versenyüzemben dolgozó szakemberek, tulajdonosok és állatvédők bevonásával, melynek koordinálását 2019. február 1-től Kovács Botond versenyszervezési menedzsert bízta meg.

Csak olyan egyedekkel lehet sikeres lóversenyzést működtetni, akik felnevelése, trenírozása, tartása és gondozása megfelel a XXI. század magas szakmai elvárásainak, a Kincsem Nemzeti Kft. ezen kezdeményezésével a magyar lóversenyzés szereplői számára (tenyésztők, tulajdonosok, idomárok, versenylovasok, munkalovasok) ajánlásokat kíván tenni és további fejlesztéseket kíván foganatosítani a lóversenysport további előrelépése és a szakma gazdasági előtérbe kerülése érdekében.

– Ami jó a lónak, az jó a lóversenyzésnek is, tehát a Kincsem Nemzeti Kft-nek érdeke, hogy a Kincsem Parkban pályára lépő lovak állategészségügyi és szakmai szempontból kifogástalan állapotban versenyezzenek, ezért további anyagi eszközöket is hajlandóak vagyunk a szakma szereplőinek rendelkezésére bocsátani a cél elérése érdekében. Kovács Botond személyében a területet jól ismerő, kellően objektív, de nagy empátiával rendelkező szakember végzi majd ezt a munkát. A versenyszervezési menedzser párbeszédet kezdeményez a szakma szereplői számára, igyekszik felmérni, hogy milyen területekre összpontosíthatja hathatós segítségét a jövőben a versenyszervező. – mondja Pécsi István a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója.

SHARE THIS