/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Asterix Evo és Sanger MS a versenynap hősei

Nem hozott meglepetést az idei Tavaszi Hendikep, bár a mezőny nagy része egymáshoz közel ért célba, Asterix Evo mindenkinél erősebb volt. Kolozsi László idomítottja egy viszonylag óvatos startot követően, már az első kanyarhoz érve elöl ügetett, ezután pedig hajtójának, Turbucz Sándornak csak a biztonságra kellett figyelnie. A hétéves mén könnyedén sétált haza, megszerezve ezzel Kincsem parki pályafutása legrangosabb győzelmét. A második helyezést Kelvin A.T. (Lakatos Csaba) szerezte meg, míg harmadikként a szépen hajrázó Uncia (Branislav Mukity) végzett.

A délután másik komoly futamában, a Pipacsos Díjban is start-cél győzelmet láthattunk, méghozzá Sanger MS és Goran Zolnaji jóvoltából. Az Ötösbefutó istálló klasszisa két szép győzelemmel indította ezt a szezont, most pedig további javulással tudott triplázni, ezzel pedig a közelgő Bródy János Emlékverseny egyik favoritjává lépett elő. A nyerő mögött a top kedvenc, azonban gyengén kezdő Rocky HR (Juhász Balázs) valamint a hűséges Oldtimer Diamant (Angyal Andor) ért célba.

A 2019. évi Amatőr Kupa második futama remek küzdelmet hozott, mely végén még a célfotó sem tudott különbséget tenni az élen csatázó két ló között. A győzelmet holtversenyben szerezte meg a favorit Rubino TIM (Gyolai Zoltán) valamint a rendkívül megbízható Nemzetesúr (Hegedűs Sándor), mögöttük Sholty Geri (Turbucz Sándor) szaladt fel harmadiknak. Izgalmas finist láthattunk a Jim Bim Díjban is, ahol Turbucz Sándornak összejött a napi duplázás, miután a jó eséllyel starthoz álló Betty Evo, pazar hajrával, pont a célban előzte meg a sokáig vezető Unigena Sun-t (Tänczer Tamás). Vitya (Varga Sándor) egy héten belül megszerezte második ezévi sikerét is, a Bu-Cso istálló üdvöskéje tetszés szerint duplázott az 1900 méteres Unoka Hendikepben.

SHARE THIS