/ by /   Hazai ügető hírek, Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Győztesek értékelése

A hároméves Asterix Evo fantasztikus győzelmet aratott szombaton az év második nagydíjában, a Tavaszi Hendikepben. Trénerét, Kolozsi Lászlót és hajtóját, Turbucz Sándort kérdeztük a sikerről.

Kolozsi László:
Minek köszönhető ez a nagyszerű győzelem?
– Három dolog kellett hozzá: a jó formában lévő és jól felkészített ló, a jó hajtó és egy jó beállítás.

Milyen ló Asterix Evo?
– Igazából ő mindig hűen adja a tudását, beleteszi a szívét. Tudni kell róla, hogy nem jó lábú sajnos, nem könnyű talpon tartani, azonban ha ez sikerül, akkor tud ilyen jól futni.

Hogyan készültetek vele erre a versenyre?
– A verseny előtt egy héttel kapta a záró munkáját egy másik futamban, amit szintén megnyert. Ott ugyan még nem adta a legjobbját, most szombaton azonban már tökéletesen ment.

Turbucz Sándor:
Mik voltak az előzetes megérzéseid a szombati verseny kapcsán?
– Asterix Evo előző futása alapján a trénerrel együtt úgy gondoltuk, hogy jó eséllyel áll starthoz, csupán a vasalásán kellett igazítani. Biztosak voltunk benne, hogy jól fog futni.

Milyen hajtású Asterix Evo, könnyű vele versenyezni?
– Kicsit cseles, mondhatni rafinált ló, aki gondolkodik. Verseny közben a kanyarokban haza akar menni, hajlamos a szétesésre, így mindig nagyon résen kell lenni nála.

Mi volt a taktika vele szombatra?
– Verseny előtt a trénerrel átbeszéltük a taktikát, abban egyeztünk meg, hogy mindenképpen élen kell vele menni és a tempót diktálni. Ez szerencsére be is jött.
A győzelem elsősorban a tréner, Kolozsi László és csapatának az érdeme, én csak hajtóként vettem részt a munkában, köszönöm nekik a tökéletes felkészítést.

SHARE THIS