/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek / 0 comments

Oisin Murphy és a championátus

Írta: Bruce Jackson, Arcing Post. Fordította és szerkesztette: Kovács Botond.

A huszonkét esztendős ír származású Oisin Murphy 2018-ban második lett a championi címért folyó küzdelemben, és remek formája kitart, idén is kitűnően megy neki a lovaglás. Ambiciózus terveket sző 2019-re. Kétszáznál is több versenyt szeretne nyerni, és le akarja taszítani a trónról Silvestre de Sousát. Murphy jó úton jár célja elérése felé, múlt héten mesterhármast mutatott be Kemptonban és már rohant is a Heathrow repülőtérre, hogy elérje a dubaji járatot, bár Meydanban nem termett számára sok babér.

– Ott folytatom, ahol tavaly abbahagytam – mondta Murphy. – Sokat ingázok Nagy-Britannia és a Közel-Kelet között, szerintem már több mérföldet gyűjtöttem a légitársaságoktól kapott kártyáimra, mint Theresa May. Általában reggel érkezem Dubajba vagy Dohába, alszom egy keveset, és megyek versenyezni. Jól bírom a gyűrődést, az idősebb kollégáim azt mondják, erre való a fiatalság. Otthon már tizenkettőt nyertem idén, de kétszázat tűztem ki célul. Ez csak a legjobbaknak szokott sikerülni. Nagyon szeretném, ha én is közéjük tartozhatnék. Tavaly 198 győzelmet szereztem, éppen csak lecsúsztam a bűvös kétszázról. A végső cél természetesen a championi cím megszerzése, de ehhez másoknak is lesz szavuk. Silvestre de Sousát tartom a legnagyobb ellenfelemnek. Nagyon kemény lovas, és nem ismer tréfát a nyeregben. Egyébként jóban vagyunk, és mindig egymás mellett ülünk az öltözőben. 2018-ban huszonhét győzelemmel végeztem mögötte.

Murphy tavaly kilenc Group 1-es futamot nyert, és összesen több mint 6 millió font pénzdíjat keresett a tulajdonosoknak szerepléseivel. Ehhez 134 különböző idomár lovait lovagolta, és 50 trénernek nyert. Nem meglepő, hogy sok barátot szerzett közöttük, rengeteg felkérést kap.

A bukmékerek az alábbi odds-okat írták nemrég a 2019. évi zsoké championátus legesélyesebb résztvevői neve mellé. Érdemes végigfutni a listán. A könyvesek úgy vélik, a generációváltás már elkerülhetetlen.

Silvestre De Sousa 8/15

Oisin Murphy 3/1

James Doyle 9/1

DanielTudhope 14/1

Jim Crowley 14/1

Jason Watson, 20/1

Ryan Moore 50/1 (!)

William Buick 66/1

Frankie Dettori 100/1 (!)

 

 

 

 

 

SHARE THIS