/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Új mén fedez a Telivér Farmnál

 

Hazánk legnagyobb magánkézben lévő telivér ménese idén új ménnel, a remek pedigréjű October-rel bővíti kínálatát. A Lengyelországból érkezett tenyészállat a tervek szerint egyelőre egy szezonban kap lehetőséget, hogy rátermettségét bizonyítsa, hazánk nagy múltú tenyészközpontja 20 kancát ad majd October-nek.

Apja, Kingmambo felsőkategóriás miler volt, több kiemelkedő jelentőségű Group 1 nyerés is a nevéhez fűződik, győzött a Dubai Poule d’Essai Des Poulains- ban, a St. James’s Palace Stakes-ben, a Prix du Moulin de Longchampban és a Prix Djebel-ben is. Apaménként szintén kiemelkedő karriert futott be, neki köszönhetjük Henrythenavigator-t, Dubai Destination-t, King’s Best-et és Alkaased-et is. Anyja, Quarter Moon már kétévesen Group 1-et nyert, így champion volt Írországban, később az Ír 1000 Guineas-ban, az Ír és az Angol Kancadíjban is ezüstérmet szerzett. Anyakancaként is remekül örökít, legjobb csikói Diamondsandrubies, Born To Be King és You’ll Be Mine.

October ugyan nem rendelkezik saját teljesítménnyel, ugyanakkor a család kiválósága révén esélyt kapott a tenyésztésben. Eddigi adataink szerint Lengyelországban találjuk produktuma legjobbjait, közülük a hároméves Noble Eagle emelkedik ki, aki a lengyel tenyésztésű háromévesek közt az évjárat első számú lova, de az importok közt is az előkelő 5. helyet foglalja el a rangsorban. Az eddig bemutatott utódok közt találunk háromszoros nyerőt, a négyéves Octobermen (Odrobina-tól) személyében, aki sík karrierje befejeztével ráadásul ígéretes ugrólóvá válhat a közeljövőben, illetve fontos kiemelnünk Romanetta-t (Rainfire-től) is, aki több, mint 390 ezer cseh koronás nyereményével a legjobban kereső October utód. Friss információink alapján nagyságrendileg 20 aktív, tréningben álló csikóját ismerjük, ők valamennyien a 2-3 éves korosztályt erősítik Lengyelországban. October a tervek szerint már a napokban megkezdi munkáját a ménes Sárbogárdi telepén, fedeztetési terve alapján a következő kancáktól várhatjuk új csikóit:

Choir Solo
Dynamite Blond
Éjkirálynő
Hildene
Mezzanine
Mondóka
Naraan
Narutó
Natalie
Nádbuga
Nemzeti Dal
Panama
Qmisz
Queen’s Night
Regős
Sharon Stone
Szatíra
Szuvenír
Valeriana
Vanitas

A születendő utódokra már most előfoglalás köthető komoly vásárlási szándék esetén, illetve természetesen a kínálatban szereplő apamének és anyakancák megrendelésre történő párosítására is lehetőséget biztosít a ménes.

A Telivér Farm kft honlapján bővebben tájékozódhatnak.

Varga Áron

fotó: Szivák Judit, Telivér Farm Kft.

SHARE THIS